Diyarbakır'da olaylar çıktı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda olaylar çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2008 15:40

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır İl Başkanlığınca düzenlenen yürüşün ardından polise taş atılması üzerine, gruba müdahalede bulunuldu. Bu sırada bazı göstericiler gözaltına alındı.

Haberin Devamı

OLAYLI YÜRÜYÜŞTEN FOTOĞRAFLAR

Bağlar ilçesindeki DTP il binası önünde toplanan ve aralarında DTP Diyarbakır milletvekilleri Aysel Tuğluk, Gültan Kışanak, Batman Milletvekili Ayla Akat ve Mardin Milletvekili Emine Ayna ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de bulunduğu grup, Koşuyolu Caddesi'ne doğru yürümek istedi. 

Polisin ilk başta müsaade etmemesi üzerine partililerin polisle yaptığı görüşmede izin verilmesinin ardından yapıldı. Fatih Lisesi önüne kadar yürüyen grup adına DTP Diyarbakır İl Başkanı Necdet Atalay, burada hazırlanan basın açıklamasını okudu.


Son birkaç yıldır terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın sistematik şekilde hukuk dışı uygulamalara maruz kaldığını öne süren Atalay, “Bu saldırı ile Türk-Kürt çatışması yaratılmak istenmektedir. Bu doğrultuda Başbakanlık olaya müdahale edip toplumu rahatlatmaya dönük açıklama yapmalıdır” dedi.

Haberin Devamı

Atalay'ın, konuşmaların ardından gruba sessizce dağılmaları yönünde telkinlerde bulunmasına rağmen, grubun önünde bulunan ve çoğunluğunu çocukların oluştuğu kalabalık polise taş atmaya başladı.

Bunun üzerine polis biber gazı kullanarak müdahalede bulundu. Bağlar ilçesi ara sokaklarına giren gruplarla polisler arasında yer yer kovalamaca yaşandı.

Olaylara karışan bazı kişiler gözaltına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!