Sanal dolandırıcılık çetesi çökertildi

Güncelleme Tarihi:

Sanal dolandırıcılık çetesi çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2008 17:09

KOCAELİ Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyon sonucu, internet bankacılığı ve kimlik bilgilerini ele geçirdikleri kişilerin hesaplarından alışveriş yapan 2'si lise öğrencisi 4 kişilik bilişim suçu işleyen çete, polisin operasyonuyla çökertildi.

Birçok kişinin kredi kartı, internet bankacılığı ve kimlik bilgilerini ele geçiren, aralarında 2 liseli öğrencinin de bulunduğu 4 kişi, bu hesaplardan alışveriş yaptı. Hesaplarından harcama yapıldığını fark edenlerin polise başvurmasıyla olay ortaya çıktı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı çalışma sonrasında alışverişlerin hangi adrese ve kargo firmasına gönderildiği tespit edildi. Daha sonra yapılan alışverişler sonrası sipariş verilen eşyaların kimler tarafından alındığı araştırıldı. Daha sonra tespit edilen şüpheliler polis ekiplerince izlenmeye alındı.

Başkalarının hesaplarından alışveriş yapan 4 kişi, Kocaeli'nin Körfez ve Derince ilçeleriyle Kuruçeşme Beldesi'ndeki evlerinde yakalanarak gözaltına alınırken, evlerindeki dökümanlara ve iternet alışverişinden temin ettikleri eşyalara el konuldu.

Daha öncede bileşim suçlarından sabıkası bulunduğu belirtilen lise öğrencisi O.C. ve U.U. ile S.S. ve M.G., Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Dolandırılıcığın toplam mali boyutu açıklanmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!