İş dünyasının acı kaybı

Güncelleme Tarihi:

İş dünyasının acı kaybı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2008 10:16

Kemer Country’nin sahibi Esat Edin ve yaşları ile 7 ile 12 arasında değişen üç çocuğu Kaz Dağları'ndaki kampingde kaldıkları çadırda gece şiddetli yağışların ardından gelen sele kapılarak öldü.

Haberin Devamı

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

ESAT EDİN'İN FOTOĞRAFLARI

KEMER COUNTRY FOTOĞRAFLARI

ESAT EDİN KİMDİR?

Ünlü işadamı Edin'in geçen mart ayında kanserden ölen eşi Mehpare'nin acısını unutturmak amacıyla çocuklarıyla doğayla içiçe olmak için kampingde ağaç eve  yerleştiği, ancak birgün sonra ayrılacakları kampta son gecelerini dere kenarına kurdukları çadırda geçirmek isteyince facianın yaşandığı ortaya çıktı. Dağın zirvesinin aşırı yağış alması nedeniyle bulundukları yeri yağmurdan önce sel vurunca, ünlü işadamı Esat Edin ve çocukları hiç bir önlem almadıkları çadırda uykularında ölüme gitti.
 
Ünlü işadamı Esat Edin, Şeker Bayramı'nda çocukları 10 yaşındaki Serra 7 yaşındaki Aliye ve 12 yaşındaki Cem'i de yanına alarak, Londra'da eğitim gören 14 yaşındaki oğlu Murat Edin'e Bayram ziyaretine gitti. Edin ailesi, bayramın ikinci günü olan 1 Ekim akşamı İngiltere'den İstanbul'a döndü, perşembe günü de yakınlarının tavsiye ettiği, Edremit İlçesi'nin Zeytinli Beldesi yakınındaki Mehmetalan Köyü sınırları içinde vadide bulunan Hızır Kamping'e gitti.

SON GECEYİ ÇADIRDA GEÇİRMEK İSTEDİLER

Hızır Kamping
KAZ Dağları'nın Kirişlik Vadisi eteğinde kurulu Hızır Kamp, Mehmetalan Köyü'ne 2 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kampın içinden akan Zeytinli Çayı'nda yüzülebiliyor.

Kampta çadır, ağaç ev ve taş evlerde konaklama imkanı bulunuyor. Özellikle Zeytinli Çayı kenarında çadır kurulabiliyor. Ağaç evlerin bazılarının içinde çam ağaçları bulunurken, taş evler daha modern bir mimariye göre inşaa edilmiş.

Kampın bir diğer özelliği de elektriği kendilerinin üretmesi. 10 kilovat elektrik derede akan sudan üretiliyor ve ayrıca güneş enerjisi ile çalışan lambalar kullanılıyor. Kampta, yürüyüş turları, yoga, meditasyon, uygulamalı sanat atölyeleri gibi etkinler yer alıyor. Kampa doğa tutkunları, motosikletçiler büyük ilgi gösteriyor.


Ağaç evlerden oluşan kampinge yerleşen Edin ailesi iki gün başbaşa bir tatil geçirdi. Edin ailesi kaldıkları ağaç eve 50 metre kadar uzaklıktaki dere kenarına da bir çadır kurdu. Kampta kalanların anlattıklarına göre aile çadırda hiç kalmadı, ağaç evi kullandı. Esat Edin de çadırı çocukların gündüz oynaması için kurduğunu söyledi. 

Bir gün sonra kampingden ayrılacak olan Esat Edin, çocuklarının isteği üzerine son gecelerini ağaç ev yerine çadırda geçirmeyi kabul etti. Dün akşam Esat Edin ile çocukları Cem, Serra ve Aliye geceyi geçirmek için çadıra girerken, çocuklara İngilizce öğretmesi için tutulan yabancı uyruklu bakıcı kadın Sara ise tek başına ağaç evde kaldı.

GECE YARISI DERE TAŞTI

Görgü tanıklarının anlattığına göre kampın bulunduğu bölgeye fazla yağmur yağmadı. Ancak dağın zirvesine yağan şiddetli sağanak sel olup dere yatağını biranda doldurdu. Kabaran dere saat 24.00 sıralarında taşınca azgın sular, Esat Edin ve çocuklarının kaldığı çadır ve dere kenarında ne varsa önüne katıp götürdü.

Kampta kalanlar ve kamp çalışanları çevreyi kontrol ettiklerinde Edin ailesinin ağaç evde olmadığını, çadırın da sürüklendiğini görünce durumu jandarmaya haber verdi, arama çalışmaları başlatıldı. Sabaha kadar süren arama çalışmalarından sonuç alınamayınca, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi.
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da kendi helikopteriyle bölgeye giderek, arkadaşı olan işadamı Esat Edin'i arama çalışmalarına katıldı. 

İş dünyasının acı kaybı
BABA VE ÇOCUKLARININ CESETLERİ BULUNDU


Arama çalışmaları sırasında önce sel sularıyla sürüklenen çadır, ağaç dallarına takılı bulundu. Dere yatağından aşayıya doğru sürdürülen aramada kampinge yaklaşık 250 metre uzaklıkta Cem'in cesedi ağaçlara takılı, hemen yakınında da Serra'nın cesedi bir kayaya takılmış halde bulundu. Baba Esat ile minik kızı Aliye'nin cesetleri ise kamptan yaklaşık 4 kilometre aşağıda Zeytinli Beldesi yakınlarında birbirine 50 metre arayla bulundu. Baba Esat Edin'in can havliyle kurtarmak istediği minik kızına sarılmış olabileceği belirtildi.
Esat Edin ile minik kızı Aliye'nin cenazeleri Edremit Kazdağı Devlet Hastanesi, çocuklar Serra ile Cem'in cenazeleri de Edremit Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

İŞLETMECİ KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜ

Kampın işletmecisi Hızır Can ve bazı görgü tanıkları ifade için Jandarma tarafından karakola götürüldü. Adını açıklamak istemeyen bir kamp çalışanı, “Bizim kendilerinin çadırda kaldığından haberimiz yoktu. Eğer olsaydı izin vermezdik. Ağaç evde kaldılar. Çadırı kurdular ama orada kalmadılar. Esat bey annelerini kaybeden çocuklara moral olsun diye geldilerini söylemişti. Gece çadıra girdiklerini biz görmedik. Yağmurdan önce sel geldi. Bu nedenle kaçamamışlar. Hemen kaldıkları ağaç eve koştuk ama kimse yoktu. Ondan sonra çadırda kaldıklarını anladık. Kampingde ağaç evlerde kalan kimse zarar görmedi” dedi.

Çocuklara İngilizce öğretmesi için tutulan ve ağaç evde kaldığı için ölümden kurtulan Sarra adlı kadın da Edremit Devlet Hastanesi önünde sürekli gözyaşı döktü, sorulara yanıt veremedi.

İşadamı Esat Edin'in kardeşi Rıfat Edin olayı duyar duymaz İstanbul'dan Edremit'e geldi. Yaşadığı şoku üzerinden atamayan Rıfat Edin, “Çok üzücü bir olay oldu” demekle yetindi.

Olayı tatil yaptığı Ayvalık'dan duyup morgun önüne gelen işadamı Halis Komili “Nasıl olduğu konusunda bir bilgim yok. Çocuklarıyla geldiği tatilde şanssız bir kaza geçirip hayatını kaybetti. Detayını öğrenmeye çalışıyoruz. Çok iyi arkadaşımdı, iyi bir babaydı” diyerek üzüntüsünü iletti.

İşadamının arkadaşı Cihan Alpay da “Çocuklarını çok seviyordu. Onlara annelerinin acısını hissettirmemeye çalışıyordu. Tatil yaparken bu acı olayı yaşadılar. Duyar duymaz geldik” dedi.

Edremit Kaymakamı Şefik Aydın dün gece ilçede metrekareye 134 kilogram yağış düştüğünü, su baskınları olduğunu, Kaz Dağları'ndan akan derelerin taştığını ancak bu acı olayın dışında can kaybı olmadığını söyledi. Hastaneye gelerek bilgi alan Kaymakam Şefik Aydın, “Gece ilçemiz sınırlarına aşırı miktarda yağış meydana geldi. Aile de sel sularına kapılarak hayatlarını kaybetti. İşletme yöneticisi Hızır Can ile yaptığımız görüşmede, ailenin ağaç evlerde kaldığını, çadırda kaldıklarını bilmediğini söyledi” dedi.

Haberin Devamı

EŞİ MEHPARE EDİN'İ MART AYINDA KAYBETMİŞTİ

Haberin Devamı

İş dünyasının acı kaybı

Kemer Country

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!