Kiralık hackerlara rağbet kızlardan

Güncelleme Tarihi:

Kiralık hackerlara rağbet kızlardan
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2008 12:06

BURSA Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amiri Faruk Mermer, evlilik hazırlığı yapan, fakat güven sorunu yaşayan çiftlerin, yasa dışı olmasına karşın irtibat kurdukları ‘hacker'a para karşılığında evleneceği kişinin msn şifresini kırdırıp, kimlerle yazıştığını takip ettiklerini söyledi. Mermer, daha çok kadınların bu yola başvurduğunu da belirtti.

Haberin Devamı

Bilişim Suçları Büro Amiri Faruk Mermer, Bursa’da bu yıl 1 milyon YTL’nin el değiştirdiği 85 bilişim suçu işlendiğini, bu suçlardan gözaltına alınan zanlılar arasında 9 kişinin tutuklandığını açıkladı. Bilişim suçlarını takip ederken ilginç olaylara tanık olduklarını belirten Mermer, “Evlenmek için hazırlık yapan çiftler kendilerine mekan olarak internet kafeleri seçen ‘hacker’la tanışıp ortak iş yapıyor. Yaşları 17- 25 arasında değişen hackerlere 200- 300 YTL civarında para veren bu kişiler, evlenecekleri kişinin msn şifresini kırdırıp, kiminle yazıştığını, kendisini aldatıp aldatmadığını araştırıyor” diye konuştu.

Hacker kiralayanların büyük bölümünü genç kızların oluşturduğunu söyleyen Faruk Mermer, sevgilisinin başka bir kadınla yazıştığını anlayan genç kızlar arasında bazılarının evlilikten vazgeçtiğini de sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!