Prof. Dawkins’e kendisiyle dalga geçtiği için kızmış

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dawkins’e kendisiyle dalga geçtiği için kızmış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2008 00:00

Harun Yahya veya Adnan Hoca olarak da bilinen Adnan Oktar’ın, ünlü bilim insanı Prof. Richard Dawkins’e neden öfkelendiği anlaşıldı.

Prof. Dawkins, sitesinde yayımladığı bir yazıda, Adnan Oktar’ın milyonlarca lira harcayarak bastırdığı ve bütün dünyaya dağıttığı "Atlas of Creation-Yaradılış Atlası" kitabındaki vahim hatalarla dalga geçiyor.

Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen, yazdığı kitaplarda "Harun Yahya" müstearını kullanan Adnan Oktar’ın Oxford Üniversitesi’nin ünlü bilim insanlarından Prof. Richard Dawkins’e neden kızdığı anlaşıldı. Prof. Dawkins, sitesinde yer alan bir yazıda, Adnan Oktar’ın milyonlarca lira harcayarak bastırıp bütün dünyaya dağıttığı altı kiloluk "Atlas of Creation-Yaradılış Atlası" isimli kitabındaki vahim hatalarla dalga geçiyor. Prof. Dawkins, www.richarddawkins.net isimli sitede yer alan "Zehirli Yılanlar, Kaygan Yılanbalıkları ve Harun Yahya" başıklı yazısında, bir sabah posta kutusunda söz konusu kitabı bulduğunu belirterek, evrimin yalan olduğunu savunan kitabı incelemeye başladığını anlatıyor ve şunları söylüyor:

"On bir dilde yayımlanan kitabın tezi, evrimin yalan olduğu. Kitap büyük, 700 sayfadan fazla, renkli, kuşe kağıda basılı, gösteriş yapmak için kahve masası üzerine koyulacak cinsten. Böyle bir kitabı üretmenin maliyeti fazlasıyla yüksek olsa gerek ve insan kendini bunun bunca dilde ve bu kadar fazla nüsha halinde üretimi ve dağıtımı için harcanan paranın nereden geldiğini merak etmeden edemiyor (Çeviri: Kutluhan Çelik)."

Prof. Dawkins daha sonra Adnan Oktar’ın kitabında yer alan çarpıcı bir fotoğrafı örnek veriyor.
/images/100/0x0/55ea3a13f018fbb8f8729296


Kitabın 244. sayfasında yer alan fotoğraf, Adnan Oktar tarafından evrimin olmadığına kanıt olarak gösteriliyor. Ancak, basit bir şey unutulmuş. Fotoğraftaki böcek, bir oltanın iğnesine takılmış vaziyette. Yani? Yanisini Prof. Dawkins de merak ediyor ve bunun balık avlamakta kullanılan plastik bir yem olduğunu fark ediyor. Sitesinde, yemi üreten kişiye de link veriliyor. http://www.grahamowengallery.com/fishing/more-fly-tying.html.

Bu durumda, Adnan Oktar’ın, neden "kişilik haklarını ihlál eder nitelikteki yazılar" nedeniyle siteye erişimi engellemeye kalkıştığı daha net bir biçimde anlaşılıyor. Hele, Prof. Dawkins’in şu sözleri, Oktar’ı tam anlamıyla çileden çıkartmış olmalı:

"Bu kitabın pahalı ve ışıltılı üretimiyle içeriğinin ’nefes kesen anlamsızlığı’nı bağdaştırmakta aciz kalıyorum. Acaba gerçekten anlamsızlık mı, yoksa basit bir tembellik mi - ya da çoğunluğu Müslüman yaradılışçılar olan hedef kitlenin cehalet ve aptallığının alaycı farkındalığı mı? Ve para nereden geliyor?"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!