Yine aynı hacker

Güncelleme Tarihi:

Yine aynı hacker
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2008 10:54

ANTALYA'da daha önce de binlerce kişinin MSN şifrelerini gönderdiği virüs programıyla çalıp daha sonra kurbanlarından para ve cep telefonu kontörü isteyen hacker Tarık Deveci, yine aynı suçtan yakalandı. Zanlının evindeki bilgisayarda yapılan incelemede, yaklaşık 20 bin kişiye ait MSN adresi, şifresi ve adres sahiplerinin özel yazışmaları bulundu.

Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, son aylarda kendilerine başvuran yüzlerce kişinin ortak şikayeti olan MSN şifrelerini kıran bir hacker'in para ve kontör istemesi üzerine çalışma başlattı. Hacker'i yakalayabilmek için özel eğitimli hacker polisler kendilerine başvuran şikayetçilerin verdiği bilgiler üzerinde araştırma yaparak, dolandırıcıyı yakalayabilmek için günlerce süren çalışma yaptı. Sonunda hacker ile sanal ortamda bağlantı kuran polis, daha önce de birçok kez gözaltına alınıp tutuklanan Tarık Deveci olduğunu belirledi. Polis uzun süren çalışmanın ardından Deveci'nin kaldığı yeri tespit ederek operasyon düzenledi.

Kendisi ile başka bir hacker gibi sohbet eden polis dedektifinin bile MSN şifresini kırmaya çalıştığı belirlenen Tarık Deveci, evinde bilgisayar başında yakalanarak gözaltına alındı. Zanlı ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, bilgisayarında yapılan incelemede 20 bin kişiye ait bilgilere ulaşıldı. Deveci geçen yıl yakalandığında da bilgisayarı 6 ay süren çalışmayla çözülmüş ve 25 bin kişinin MSN adres, şifre ve özel yazışmaları bulunmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!