Yalçın Bayer: Mercümek'ler Darçın'lar neredesiniz?

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

‘‘Faziletliler nerede?’’ diye soruyor okurlarımız...

İstanbul'dan avukat Erol Değerli yazıyor:

‘‘Yalan yanlış imar durumu ve yapı kullanma izni vermek için milyarlarca liraya kurduğunuz vakıflara hibe yaptıran Faziletli yerel belediyeler, neredesiniz?

Bu paraları sorgusuz sualsiz hibe kabul eden ve irticayı hortlatma özel gayelerine yönelik faaliyetlerde kullanan vakıf yöneticileri; sizler neredesiniz?

148 kilo altın beyan eden Erbakan neredesin? Deprem Altınoluk'ta değil, Adapazarı, Gölcük ve Yalova'da.

Türban için binlerce sakallıyı ve başı bağlıyı meydanlara sürenler neredesiniz?

'Allahu Ekber' çekip, başparmaklarını havaya kaldıranlar neredesiniz?

Azınlıkların dini liderleri bile deprem alanlarında acıları dindirmeye çalışırlarken, izinsiz Kuran kursları düzenleyenler neredesiniz?

MÜSİAD ve benzeri İslami örgütlerde birleşenler, sizler neredesiniz?

Merve'yi Millet Meclisi'ne sokma gayreti içinde cep telefonları ile merkezden talimat alanlar, onun masrafları için dolar bazında yardım kampanyası açanlar neredesiniz?

Gençi, ihtiyarı, varlıklısı-yoksulu herkes, hiçbir menfaat beklemeden depremzedelerin yardımına koşarken, emekli maaşı 70 milyon lirayı depremzedeler için bağışlayan emekliler, yediği lokmayı, giydiği giysiyi paylaşan; evlerini, otellerini, arabalarını, araç ve gereçlerini onlara tahsis eden vatan evlatları 'daha ne yapabilirim?' diye koşuştururken, sizler neredesiniz?’’

Evet neredesiniz; (Süleyman) Mercümek'ler, (Bekir) Darçın'lar, neredesiniz... Bosna'daki Müslüman kardeşlerimiz için ta S. Arabistan'lara Kuveyt'lere gittiniz, milyon dolarlar topladınız.

Türkiye'deki kardeşleriniz Müslüman değil mi?

Giannis Amca, ders veriyor

YUNANİSTAN Telekomünikasyon Kurumu'ndan (OTE) emekli olan Giannis T. Kouris, ‘‘Ülkenizde Cumhuriyet'in doğduğu 1923 yılında doğdum’’ diyor.

Türkiye'deki deprem yüreğini parçalamış; dayanamamış, Atina Büyükelçimiz Ali Tuygan'a şu içten mektubu yazmış:

‘1959, 1964 ve 1998'de olmak üzere ülkenize üç kez turist olarak gittim. Halkımızın misafirperver duygularına tanık oldum. Tanımadığım sade insanlar tarafından Bodrum, Alanya, Mersin ve diğer yerlerde misafir edildim. Türk halkı yabancıya karşı iyi niyetli ve dürüst.

Halkımızın bu değerlerine saygı duydum ve depremin sizlere vermiş olduğu büyük zarar beni üzdü. Duygularımın ifadesi olarak emekli maaşımdan 50 bin Drahmi katkıda bulunmayı bir görev olarak görüyorum.

Bu fırsatla sizlerden ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin daha fazla iyiye gitmesi için daha fazla çaba göstermenizi rica ediyorum. Çünkü Yunan halkı, genel olarak ve Türk halkına karşı özel olarak, birçoklarının zannettiğinden çok daha iyidir.’’

Sağlık Bakanı Osman Durmuş ve benzerleri, bu mektubu iyice okuyarak başını iki elinin arasına alıp dersler çıkartmalıdırlar.

Molozlardan anıt tepe

ŞU an için önemsiz gibi görünen, ama çevre ekolojisi için önemli olan molozlar sorunu var. Bu afet sonucu ortaya çıkan bu kadar moloz ne olacak?

Almanya'nın Güney Batısı'nda bulunan Pforzheim kenti yakınında üzeri ağaçlandırılmış yapay bir anıt tepe vardır. (Almanya'da bunun örnekleri çoktur.) 2. Dünya Savaşı'nda bombalanarak tamamen yıkılan bu kentin molozları üst üste yığılarak bu tepe yaratılmış ve moloz yığını üzerine toprak dökülüp ağaçlanlandırılarak anıt tepe haline getirilmiştir.

Deprem felaketini yaşamış kentlerimizde de buna benzer bir uygulama yapılıp, üzerine deprem kayıplarımız adına bir anıt dikilmez mi?

Böylece hem molozların yaratacağı çevre kirlenmesi önlenmiş ve hem de bu afetin kolayca unutulup gitmemesi sağlanmış olur.

Orak DOĞU-KADIKÖY

GÜRTUNA'YA SORU

‘‘Dini bayramlarda, belediye otobüslerini bedava yapıp ekmek dağıtıyorsunuz. Buna karşın böyle bir felaket karşısında Büyükşehir'e bağlı İDO feribotlarının Yalova'ya yaptığı seferlerden halkın talebine karşın inatla ücret almakta ısrar ediyorsunuz. Yolculuk edenlerin Yalova'ya yardım için gittiklerini bilmiyor musunuz? Bu feribotlar Büyükşehir'in midir, yoksa İstanbulluların mıdır?’’

- Dr. Oya Bayrı: Bir Rum vatandaşımız, Ayazpaşa'da Molla Bayırı, Beşaret Sok. No: 23'teki dairesini Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlamıştı. Daire o günden beri müdür lojmanı olarak boş duruyor. ÇEK'ten bu daireye depremzede çocuklarının yerleştirilerek, bakım ve eğitim masraflarını üstlenmek istiyoruz. (0532-216 16 03)

- İSTANBUL'dan Mustafa Sağlamer'den (178. dönem Atğm.) çağrı: Arifiye Tank Palet'te çalışan arkadaşlarım; Saatli Süleyman, Koç Bilal, Kel Kadir, Harun Usta, Say Hasan, Kıvırcık Murat, Çaycı Takoz ve Cagala'yı arıyorum. (Tel: 0212-266 34 81)

- KADIKÖY'den Zeynep Ediz ve Süleyman Alantuğ: Korku dolu deprem gecelerinde otoparkını açarak, çay, kahve, su ve bisküvi ikram ederek tuvaletlerini kullanmamızı sağlayarak, açıkhavada güvenli bir şekilde barınmamızı sağlayan Carrefour personeline teşekkürler.

- İSKENDERUN'dan Doğan Süslü: Sayısal Loto'dan her kolon için depreme katkı payı alınsın. Eğitime katkı payı ise aynen devam etsin.



Yazarın Tüm Yazıları