TÜPRAŞ'ı baca yakmış

Güncelleme Tarihi:

TÜPRAŞı baca yakmış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Deprem sonrasında yanarak büyük bir tehlikeye neden olan TÜPRAŞ tamamen söndü. Devlet Bakanı Yüksel Yalova, TÜPRAŞ'taki yangına devrilen bacanın neden olduğunu açıkladı.

Devlet Bakanı Yüksel Yalova, depremden büyük zarar gören TÜPRAŞ'ta 6 aylık üretim kaybı olduğunu söyledi. Bu rakam da 200 milyon dolar civarında.

Yalova, ANAP grup toplantısında, TÜPRAŞ'ta 3 ayrı yerde çıkan yangına bacanın devrilmesinin yol açtığını, 4 dakikada tanklara ulaşmak zorunda olan personelin devrilen bloklar yüzünden arka sokakları dolaştıklarını, bu nedenle yangın yerine 20 dakikada ulaşabildiklerini açıkladı.

PERSONELİN ÇABASI

Devlet Bakanı Yalova, TÜPRAŞ personelinin yangını söndürmeden kaçmasının söz konusu olmadığını, 130 personelin yangını söndürmek için ‘canla başla’ çalıştığını bildirdi.

Yangın söndürme çalışmalarında en küçük ihmalin olmadığını belirten Yalova, rafinerinin acil duruma geldiğini, normal duruma gelmesi için de tüm tankların soğuması gerektiğini ifade etti. Bakan, rafineriden denize atılan atıkların temize yakın su olduğunu, herhangi bir çevre sorunu yaratmayacağını açıkladı.

POAŞ'TA DA HASAR

Bu arada Petrol Ofisi A.Ş. (POAŞ) İzmit Bölge Müdürlüğü akaryakıt stok ve ikmal tesisleri ile madeni yağ, gres üretim ve stok tesislerinin de büyük hasar gördüğü bildirildi. Deprem ile birlikte yanmaya başlayan ve bir çok ülkenin destek vermesi ile 6 gün sonra tamamen söndürülen Tüpraş İzmit Rafinerisi'nde dün 'Olağanüstü' durumdan 'Normal' duruma geçildi.

Yalova Aksa'daki sızıntı giderildi

başbakanlık Kriz Yönetim Merkezi, Yalova Aksa Fabrikası'ndaki kimyasal sızıntının giderildiği ve çevresel riskin ortadan kaldırıldığı açıklamasını yaptı.

Açıklamada, Tüpraş Rafinerisi yangını sırasında denize sızan petrol ürünlerinin, bariyerlerle toplanarak karaya alınma işlemlerinin sürdürüldüğü da ifade edildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!