Unluler Istanbul’u terk etmiyor

Güncelleme Tarihi:

Unluler Istanbul’u terk etmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Depremden sonra maddi ve manevi hasarlar bir yana, tekrar olma ihtimali bile kimseyi bu sehirden ayiramiyor.

Kimisinin evinde kutuphaneler devrilmis, kimisi yakinini kaybetmis; bazisi depremi sonradan duymus; bazisi yakinlarini bulma telasina dusmus. Ama hal ne olursa olsun, bugun bir daha olabilir ihtimali yuzunden sokaklarda uyumayi tercih etseler bile hicbiri Istanbul'dan ayrilmayi aklina bile getirmiyor.

Deniz Pulas

(Manken)

Tesvikiye'deki evimde kirilan dokulen hicbir sey yok, ama televizyon seyrederken cok kotu oluyorum. Yakinlarimi ve tanidiklarimi kaybetmemis olmak iyi tabii, ama keske diger insanlar da kurtulabilselerdi. Buradan gitmek mi? Asla dusunmem.

Perihan Savas

(Oyuncu)

Evin icinde ufak-tefek kirik dokukler ve duvarlarda catlaklar oldu, ama baska bir sey yok cok sukur. Yakinlarimdan da kimseyi kaybetmedim. Zaten su anda evde kalamiyoruz. Cunku hem dorduncu katta hem de merdivenli oldugu icin korkuyoruz. Bu isin butun suclusu da ne yaptigi belirsiz muteahhitlerin ev yapmasina izin veren kisilerdir. Ben hicbir yere gitmeyi dusunmuyorum.

Elif Kramer

(Fotomodel)

Ben Topagaci'nda eski bir evde oturuyorum. Dolayisiyla evim oldukca saglam. Allahasukur evimde hicbir hasar yok ama, o gece cok korktugumu soylemeliyim. Bu depremde cok yakin bir akrabam olmasa da oldukca sevdigim ve saygi duydugum bir aileden Yalova'ya tatile giden anne ve 6 yasindaki kucuk kizinin hayatlarini kaybettigini ogrendim. Bu da beni oldukca uzdu. Bu sehirden ayrilmayi dusunmuyorum, ama bundan sonrada temkinli olmaliyiz.

Asuman Krause

(Manken)

Evimde hicbir hasar yok. Zaten olay aninin ruya mi gercek mi oldugunu sabah anladim dersem yalan olmaz herhalde. Hatta ben hic asagiya bile inmedim. Fakat sabah oldugunda ne kadar sacma davrandigimi farkettim. Bircok akrabam Adapazari’nda. Ve hicbir sekilde haber alamadik. Allah onlarin yardimcisi olsun. Tek dilegim bu.

Ebru Simsek

(Manken)

Biz Sariyer civarinda oturuyoruz ve evde depremden dolayi hicbir sey kirilip dokulmedi. Ama maalesef, Golcuk'te oturan dayimi o gece enkaz altindan cikardik ve su anda hastanede. Cok kotu bir geceydi. Sehri terk edip gitmeyi dusunmedim, zaten hala bir sey dusunemiyorum.

Ebru Cundubeyoglu

(Sunucu)

Biliyorsunuz ben Adapazarliyim. Ailem orada yasiyor. O gece Istanbul'da teyzemin evindeydim. Evde herhangi bir hasar yok. Yalniz iki geceyi disarda gecirdik. Fakat babam icin oldukca endiselendik. Neyse ki onun durumu da iyi. Ailem Cebeci'deki yazligimiza gecici olarak yerlesti. Televizyonlardaki goruntuleri izledikce icim parcalaniyor. Nasil yapacagimi bilmiyorum, ama gonullu olarak yardim etmek istiyorum. Buradan ayrilmak mi? Kacmayi aklima bile getirmem.

Aydan Sener

(Oyuncu)

Evimde vazo bile devrilmedi. Bursaliyiz ama deprem oradaki semtimize ugramamis bile. Guclu biriyim. Acikcasi herkese destek oldum, sogukkanli davranmalarini sagladim diyebilirim. Ertesi gun de evimde rahatlikla yattim. Bir yere gitmeye niyetim yok.

Can Gurzap

(Tiyatro sanatcisi)

Sapanca'daki evimizde bulunuyordum. Kutuphanedeki kitaplar devrildi, tabaklar, canaklar kirildi. Havuzumuz tasti. Cok sukur hicbir tanidigima bir sey olmadi. Daha sonra Istanbul'a dondum. Buralardan gitmeyi dusunmuyorum.

Demet Akalin

(Manken-sarkici)

Golcuk'teki evimizde hasar varmis. Dayima, ne kadar hasar var diye sordum, sadece catlak diyor. Ama tam olarak aciklamadigini dusunuyorum. Aslinda oraya gitmek istiyorum ama Tupras'taki yangin beni korkutuyor. Anneannem, teyzem ve dayimdan haber var. Diger akrabalarimin akibetini bilmiyorum. Bodrum'a tatile gidecektim. Vazgectim, ne olacaksa burada olsun.

Sevval Sam

(Oyuncu)

Su an Urfa'da, dizi film cekimlerindeyim. Evimde herhangi bir hasar olmadigini ogrendim, ancak oglum Istanbul'da. Ondan haber alabilmek icin surekli telefon ettim. Sevdiklerim icin cok endiselendim. Ayrildigim esim Metin'in ailesi Izmit'te. Sevdigim insanlar, onlari da cok merak ediyorum. Hala bir haber alamadim.

Tan Sagturk

(Balet)

Levent'teki evimde hicbir hasar yok. Depremin oldugu saatte uyuyorduk. Panik halinde Fransa'da bize ogretildigi gibi buzdolabi ve camasir makinesi onlerine coktuk. O bir omurluk 45 saniye gectikten sonra disari ciktik ve o geceyi, bir sonraki geceyi arabamizda gecirdik. Ailemin evinde cok fazla hasar var. Su anda onlarda benimle birlikte kaliyor.

Izmir'deki tum yakinlarim ve dostlarim beni oraya cagriyor. Biliyorsunuz ki bir bale okulu acma telasindayim. Eger bu yogunlugum olmasaydi mutlaka giderdim. Ne de olsa Istanbul'dan daha guvenli. Ama gene de Istanbul'u cok seviyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!