Ünlüler İstanbul’u terk etmiyor

Güncelleme Tarihi:

Ünlüler İstanbul’u terk etmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Depremden sonra maddi ve manevi hasarlar bir yana, tekrar olma ihtimali bile kimseyi bu şehirden ayıramıyor.

Kimisinin evinde kütüphaneler devrilmiş, kimisi yakınını kaybetmiş; bazısı depremi sonradan duymuş; bazısı yakınlarını bulma telaşına düşmüş. Ama hal ne olursa olsun, bugün bir daha olabilir ihtimali yüzünden sokaklarda uyumayı tercih etseler bile hiçbiri İstanbul'dan ayrılmayı aklına bile getirmiyor.

Deniz Pulaş

(Manken)

Teşvikiye'deki evimde kırılan dökülen hiçbir şey yok, ama televizyon seyrederken çok kötü oluyorum. Yakınlarımı ve tanıdıklarımı kaybetmemiş olmak iyi tabii, ama keşke diğer insanlar da kurtulabilselerdi. Buradan gitmek mi? Asla düşünmem.

Perihan Savaş

(Oyuncu)

Evin içinde ufak-tefek kırık dökükler ve duvarlarda çatlaklar oldu, ama başka bir şey yok çok şükür. Yakınlarımdan da kimseyi kaybetmedim. Zaten şu anda evde kalamıyoruz. Çünkü hem dördüncü katta hem de merdivenli olduğu için korkuyoruz. Bu işin bütün suçlusu da ne yaptığı belirsiz müteahhitlerin ev yapmasına izin veren kişilerdir. Ben hiçbir yere gitmeyi düşünmüyorum.

Elif Kramer

(Fotomodel)

Ben Topağacı'nda eski bir evde oturuyorum. Dolayısıyla evim oldukça sağlam. Allahaşükür evimde hiçbir hasar yok ama, o gece çok korktuğumu söylemeliyim. Bu depremde çok yakın bir akrabam olmasa da oldukça sevdiğim ve saygı duyduğum bir aileden Yalova'ya tatile giden anne ve 6 yaşındaki küçük kızının hayatlarını kaybettiğini öğrendim. Bu da beni oldukça üzdü. Bu şehirden ayrılmayı düşünmüyorum, ama bundan sonrada temkinli olmalıyız.

Asuman Krause

(Manken)

Evimde hiçbir hasar yok. Zaten olay anının rüya mı gerçek mi olduğunu sabah anladım dersem yalan olmaz herhalde. Hatta ben hiç aşağıya bile inmedim. Fakat sabah olduğunda ne kadar saçma davrandığımı farkettim. Birçok akrabam Adapazarı’nda. Ve hiçbir şekilde haber alamadık. Allah onların yardımcısı olsun. Tek dileğim bu.

Ebru Şimşek

(Manken)

Biz Sarıyer civarında oturuyoruz ve evde depremden dolayı hiçbir şey kırılıp dökülmedi. Ama maalesef, Gölcük'te oturan dayımı o gece enkaz altından çıkardık ve şu anda hastanede. Çok kötü bir geceydi. Şehri terk edip gitmeyi düşünmedim, zaten hala bir şey düşünemiyorum.

Ebru Cündübeyoğlu

(Sunucu)

Biliyorsunuz ben Adapazarlıyım. Ailem orada yaşıyor. O gece İstanbul'da teyzemin evindeydim. Evde herhangi bir hasar yok. Yalnız iki geceyi dışarda geçirdik. Fakat babam için oldukça endişelendik. Neyse ki onun durumu da iyi. Ailem Cebeci'deki yazlığımıza geçici olarak yerleşti. Televizyonlardaki görüntüleri izledikçe içim parçalanıyor. Nasıl yapacağımı bilmiyorum, ama gönüllü olarak yardım etmek istiyorum. Buradan ayrılmak mı? Kaçmayı aklıma bile getirmem.

Aydan Şener

(Oyuncu)

Evimde vazo bile devrilmedi. Bursalıyız ama deprem oradaki semtimize uğramamış bile. Güçlü biriyim. Açıkçası herkese destek oldum, soğukkanlı davranmalarını sağladım diyebilirim. Ertesi gün de evimde rahatlıkla yattım. Bir yere gitmeye niyetim yok.

Can Gürzap

(Tiyatro sanatçısı)

Sapanca'daki evimizde bulunuyordum. Kütüphanedeki kitaplar devrildi, tabaklar, çanaklar kırıldı. Havuzumuz taştı. Çok şükür hiçbir tanıdığıma bir şey olmadı. Daha sonra İstanbul'a döndüm. Buralardan gitmeyi düşünmüyorum.

Demet Akalın

(Manken-şarkıcı)

Gölcük'teki evimizde hasar varmış. Dayıma, ne kadar hasar var diye sordum, sadece çatlak diyor. Ama tam olarak açıklamadığını düşünüyorum. Aslında oraya gitmek istiyorum ama Tüpraş'taki yangın beni korkutuyor. Anneannem, teyzem ve dayımdan haber var. Diğer akrabalarımın akibetini bilmiyorum. Bodrum'a tatile gidecektim. Vazgeçtim, ne olacaksa burada olsun.

Şevval Sam

(Oyuncu)

Şu an Urfa'da, dizi film çekimlerindeyim. Evimde herhangi bir hasar olmadığını öğrendim, ancak oğlum İstanbul'da. Ondan haber alabilmek için sürekli telefon ettim. Sevdiklerim için çok endişelendim. Ayrıldığım eşim Metin'in ailesi İzmit'te. Sevdiğim insanlar, onları da çok merak ediyorum. Hala bir haber alamadım.

Tan Sağtürk

(Balet)

Levent'teki evimde hiçbir hasar yok. Depremin olduğu saatte uyuyorduk. Panik halinde Fransa'da bize öğretildiği gibi buzdolabı ve çamaşır makinesi önlerine çöktük. O bir ömürlük 45 saniye geçtikten sonra dışarı çıktık ve o geceyi, bir sonraki geceyi arabamızda geçirdik. Ailemin evinde çok fazla hasar var. Şu anda onlarda benimle birlikte kalıyor.

İzmir'deki tüm yakınlarım ve dostlarım beni oraya çağrıyor. Biliyorsunuz ki bir bale okulu açma telaşındayım. Eğer bu yoğunluğum olmasaydı mutlaka giderdim. Ne de olsa İstanbul'dan daha güvenli. Ama gene de İstanbul'u çok seviyorum.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!