Bu kez CHP'den beyin göçü

Güncelleme Tarihi:

Bu kez CHPden beyin göçü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Üniversiteye hoca oluyorlar

CHP'nin ülke barajını aşamaması nedeniyle milletvekili seçilemeyen ünlü isimleri Murat Karayalçın ile Hikmet Çetin, yeni öğretim yılında üniversite öğrencilerine ders vermeye hazırlanıyor.

CHP'nin Meclis dışında kalmasından sonra özel üniversiteler solun ünlü isimlerine hocalık teklifi yapmaya başladı. Bu tekliflerin ilki CHP Genel Başkanlığından istifa eden Deniz Baykal'a yapıldı. Baykal, üniversitede ders vermesi yönünde gelen teklifi uzunca bir süre değerlendirdi. Sonunda Ankara'da oturup üniversitede ders vermek yerine, Anadolu'yu gezmeye karar verdi. Baykal, ‘‘Ben ders vermeyeceğim. Önümde uzun bir dönem var. Anadolu'yu ilçe-ilçe, düğün-dernek gezeceğim. Her taraftan çok sayıda davet geliyor. Hepsini değerlendirmeye çalışacağım’’ dedi.

DIŞ POLİTİKA OKUTACAK

Karayalçın ise kendisine yapılan teklifi kabul ederek, Özel Başkent Üniversitesi'nde önümüzdeki öğretim yılında hocalık yapmayı kabul etti. Karayalçın, bu üniversitenin İşletme Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencilerine ‘‘Dış siyaset’’, master öğrencilerine de, ‘‘Yerel yönetimler’’ dersleri verecek.

Önümüzdeki dönem zamanının çoğunu üniversitelerde geçirmeye hazırlanan Karayalçın'a, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden de hocalık teklifi geldi. Bilgi Üniversitesi de Karayalçın'dan öğrencilerine, ‘‘Kalkınma Ekonomisi’’, ‘‘Dış Siyaset’’ ve ‘‘Yerel Yönetimler’’ dersleri vermesini önerdi. Karayalçın ile Bilgi Üniversitesi arasındaki görüşmeler sürüyor. Bu okulla da anlaşması durumunda Karayalçın, Ankara ile İstanbul arasında mekik dokuyarak yoğun bir hocalık dönemine girecek.

AMCASI PROFESÖR

Karayalçın Ailesi üniversiteye yabancı değil. Karayalçın'ın amcası olan Yaşar Karayalçın da, ticaret hukuku alanında dünyaca ünlü bir profesör olarak, yıllardır üniversitelerde ders veriyor. Hocalık yapmaya hazırlanan Murat Karayalçın, Devlet Planlama Teşkilatı'nda uzman olarak görev yaparken 1976-77 yıllarında Birleşmiş Milletler Bursunu kazanarak Londra'da ekonomi masteri yaptı. Ayrıca Belediye Başkanlığı, SHP Genel Başkanlığı, Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı yapan Karayalçın, şimdi bu tecrübelerini öğrencilere aktaracak.

ÇETİN EV TAŞIYOR

Baykal ve Karayalçın gibi hocalık teklifi alan TBMM eski Başkanı Hikmet Çetin ise henüz ne yapacağına karar vermedi. Ankara'da bulunan Çetin, halen evini taşımakla uğraşıyor.

Çetin'in seçimlerden sonra bir ara Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den ‘‘Başmüşavirlik’’ teklifi aldığı yolunda haberler çıkmıştı. Üniversiteden gelen hocalık teklifine sıcak bakan Çetin'in yeni evine yerleştikten sonra, kendisine gelen çok sayıda teklifi değerlendirerek kararını vermesi bekleniyor.

Çetin'in kendisine gelen teklifler içinde ençok hocalık teklifine sıcak baktığı bildiriliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!