Böylesi ancak bizde olur...

Güncelleme Tarihi:

Böylesi ancak bizde olur...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Erzincan'dan Bursa'ya giden yolcu otobüsünde, inanılması güç bir olay yaşandı. Şoför, Ankara çıkışında direksiyonu bir yolcuya bıraktı. Ehliyetsiz yolcu gaza bastı, bir virajı alamayınca da taklalar atarak 40 metrelik yamaçta yuvarlandı.

Ehliyetsiz yolcu, otobüsün direksiyonuna geçti, gaza bastıkça bastı ve otobüs 10 dakika sonra aşırı hızla girdiği virajda savruldu. Peş peşe takla atan otobüste bulunan 2 kişi öldü, 21 kişi yaralandı. Yaralılardan 2 yaşındaki Zeynep Can, kaldırıldığı Trafik Hastanesi'nde yaşadığı dehşetin etkisiyle yattığı yerden sıçrayıp ağlıyor.

Ancak Türkiye'de görülebilecek sorumsuzluğun neden olduğu kaza, dün sabah 07.00'de Ankara Ümitköy varyantında meydana geldi. Erzincan'dan Bursa'ya gitmekte olan Barış Turizm'e ait 34 TL 2419 plakalı yolcu otobüsü, Ankara Terminali'nde aktarma yaptıktan sonra Bursa'ya doğru hareket etti. Ancak yedek şoför, terminalden çıktıktan kısa bir süre sonra otobüsten indi ve otobüsü kullanan Kemal Gülgen direksiyonu, yolculardan Süleyman Ateş'e verdi. Süleyman Ateş, direksiyona geçer geçmez gaza bastı, aşırı hızla ilerleyen yolcu otobüsü, Ümitköy varyantına geldiğinde virajı alamayıp savruldu. Otobüs yaklaşık 40 metre yükseklikten aşağı doğru takla ata ata hurdaya döndü. Kaza sırasında, yolculardan 2'si öldü. Otobüs şoförüyle, otobüsü kullanan yolcunun da aralarında bulunduğu 21'i ise yaralandı. Yaralılar, Trafik, Gazi, Numune ve Bayındır Hastanelerinde tedavi altına alındı.

Otobüs yolcularından Hikmet Bingöl, sabah 06.45 sularında Ankara Terminali'nden çıktıklarını belirterek, ‘‘Daha terminalden çıkar çıkmaz, şoförümüz, otobüsü durdurup direksiyonu yolculardan birine verdi. Asıl şoför yolcu koltuğuna oturdu. Yeni şoför acemiydi, viraja aşırı hızla girdi ve bir anda savrulup takla atmaya başladık. Sağ kurtulduğum için şanslıyım. Hepimiz ölebilirdik’’ dedi.

YOLCULAR UYARSIN

Yolcu otobüslerinde, terminalden çıkar çıkmaz şoför değiştirmenin yasak olduğunu hatırlatan bir polis yetkilisi, ‘‘Seyir halindeyken şoför değişmez. Buna yolcuların müdahale etmesi lazım. Yolcular gördükleri her kusuru bildirsinler. Kendi can emniyetlerini önce kendileri sağlamalı’’ dedi. Kazada ölen 2 kişinin üzerinden kimlik çıkmadığından isimleri belirlenemedi. Kazada yaralananların kimlikleri şöyle: Orhan Mustafaoğlu, Fatma Doğan, Songül Çınar, Onur Çınar, Ali Aslanoğlu, Kemal Gülgen, Fatma Yalnız, Himmet Eroğlu, Zafer Ulucan, Gülay Can, Gonca Can, Zeynep Can, Saadet Can, Sinan Didem, Hikmet Bingöl, Hikmet Güngör, Uğur Çakırlar, Süleyman Ateş, Melahat Ateş, Özgür Topuz, Özlem Ahmet.

2 aile evlerine dönemedi

Samsun ve Manisa'da meydana gelen kazalarda 2 aileden toplam 11 kişi yaşamını yitirdi.

Samsun'nun Havza ilçesi Boğaziçi mevkiinde dün sabah Ahmet Güney yönetimindeki 34 PAT 81 plakalı yolcu otobüsü ile karşı yönden gelen Ali Ekşi yönetimindeki 06 Z 0425 özel otomobil çarpıştı. Otomobilde bulunan aynı aileden 32 yaşındaki Ali Ekşi, eşi Naime, 24 yaşındaki Nihal, 6 yaşındaki İhsan, 5 yaşındaki Fatmanur, bir yaşındaki Ayşenur Ekşi ve 25 yaşındaki yakınları Halil Çelik parçalanarak can verdiler. Tersakan çayına uçan otobüste ölen ya da yaralanan olmadı.

Manisa'nın Kula ilçesinde kırmızı ışıkta duran otomobile çarpan TIR bir aileyi yok etti. 36 yaşındaki İsmail Erkol, kızları 7 yaşındaki Tuğçe, 12 yaşındaki Zekiye, 65 yaşındaki babası Hulusi ile yeğenleri 2 yaşındaki İsmail ve 5 yaşındaki Berna Erkol olay yerinde öldü. Kamyonda bulunan Yusuf Erol, Ayşe Erol, Ayten Erol, Özlem Erol ile TIR şoförü Hasan Cemalioğlu yaralandı.

OSMANİYE'DE 10 ÖLÜ

Osmaniye'de dün sabah meydana gelen kazada Mehmet Toy yönetimindeki 80 AV 805 plakalı yolcu minibüsüne arkadan gelen Ramazan Er yönetimindeki 27 ET 860 plakalı kargo kamyonu çarptı. Kazada minibüste bulunan 22 yaşındaki Fikret Güldüren, 37 yaşındaki Veli Bal, 30 yaşındaki Nedim Avcıtürk, 29 yaşındaki İsmet Alaca, 32 yaşındaki Ahmet Cavit, 42 yaşındaki İdris Arık, 30 yaşındaki Adnan Hançer, 30 yaşındaki Ahmet Yücel, 34 yaşındaki Yücel Öner ile 20 yaşındaki Alpaslan Ateş öldü. Mehmet Toy ile yine araçta bulunan Musa Yücel, Salih Dombaloğlu ve Halil Dombaloğlu ağır yaralandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!