Devam...

Güncelleme Tarihi:

Devam...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ecevit, taburcu edilen Uluğbay'ın devlet yönetimine katkılarının bundan sonra da sürdürüleceğini açıkladı.

İntihar girişiminde bulunarak, Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde 6 gün tedavi altında tutulan Devlet Bakanı Hikmet Uluğbay, Başbakan Bülent Ecevit'in refakatıyla dün taburcu edildi. Uluğbay'ın ‘sapasağlam’ olduğunu söyleyen Ecevit, Bakan'ın devlet yönetimine katkılarını bundan sonra da sürdüreceğini bildirdi. Hastane çıkışında kısık bir sesle ve biraz güçlükle konuşan Uluğbay da tedavisinde emeği geçen hastane personeline teşekkür etti ve sağlığının iyi olduğunu söyledi. Uluğbay taburcu edilirken kendisine Başbakan Ecevit, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan, Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz ve Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal refakat etti. Ecevit, hastane çıkışında Hikmet Uluğbay'la birlikte gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ecevit, ‘‘Gördüğünüz gibi üzücü olaydan 6 gün sonra değerli arkadaşımız, değerli devlet adamı Hikmet Uluğbay sapasağlam karşınızda. Kendisini Allah'a şükürler olsun diyerek, kutluyorum’’ dedi.

GAZETECİLİK ZOR İŞ

Başkent Üniversitesi Hastanesi Rektörü ve Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Haberal başta olmak üzere, tüm hastane personeline teşekkür eden Ecevit, bu süre içerisinde basın mensuplarının da hastane önünde nöbet tuttuğunu, her zaman söylediği gibi gazeteciliğin ağır bir işkolu olduğunu söyledi. Ecevit Uluğbay'ın, bir kaç yıllık siyasal yaşamında Türkiye'ye çok büyük hizmetlerde bulunduğunu hatırlattı ve ‘‘Uluğbay özellikle, Türkiye'nin geleceğini kurtaracak olan eğitim reformuna çok büyük katkılarda bulundu. Bu katkıları her zaman şükranla anılacaktır’’ dedi. Uluğbay'ın en büyük ekonomistlerden biri olduğunu da söyleyen Ecevit, ‘‘Yalnız bir eğitimci olarak değil, ekonomist olarak da Türkiye'nin sorunlarının çözümüne şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da çok değerli, büyük katkılarda bulunacaktır’’ dedi.

HERKESE TEŞEKKÜR

Uluğbay ise tedavisinden sonra gazetecilere yaptığı ilk açıklamasında, ‘‘Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne, tüm tıp personeline, gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür ederim’’ dedi.

Size de geçmiş olsun çocuklar

Hikmet Uluğbay, taburcu olduktan sonra eşi Nedret Uluğbay ile birlikte makam arabasına binerek, Ümitköy Beta Sitesi'ndeki konutuna gitti. Eşi Nedret Uluğbay ile saat 10.30'da konutuna giren Hikmet Uluğbay, gazetecilerin ‘Nasılsınız?’ sorusunu ‘‘İyiyim, iyiyim, teşekkür ederim, sağolun’’ diyerek yanıtladı. Uluğbay, bir gazetecinin ‘Tatile çıkacak mısınız?’ sorusuna ise ‘‘Teşekkür ederim’’ karşılığını verdi. Nedret Uluğbay da gazetecilere, ‘‘Artık size de bize de geçmiş olsun. Artık siz de istirahat edin, biz de istirahat edelim’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!