İbo’dan NBA şov

Güncelleme Tarihi:

İbo’dan NBA şov
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi’ndeki 19 takımın yönetici ve antrenörleri ilk kez bir oyuncuyu görmek için biraraya geldi.

F.Bahçe'nin yıldız basketbolcusu, New Jersey Nets'in Champions Center adlı salonunda verdiği sınavda, kendisini transfer etmek isteyen San Antonio Spurs, Washington Wizards, Indiana Pacers, Miami Heat, Detroit Pistons gibi takımların önde gelen temsilcilerinin gözüne girmeyi başardı.

Türk basketbolu Amerika'da görücüye çıktı. Fenerbahçe ve Milli Takım'ın yıldız basketbolcusu İbrahim Kutluay dünyanın bir numaralı profesyonel basketbol ligi NBA'in menajer, coach ve antrenörleri önünde sınav verdi.

Önceki gün New York'a gelen İbrahim Kutluay, New Jersey Nets takımının Champions Center (Şampiyonlar Merkezi ) adlı salonunda antrenmana çıkarak basketbol yeteneklerini sergiledi. Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'ndeki 19 takımın yönetici ve antrenörleri karşısında 24 yaşındaki sporcumuz sarı-lacivert renkli şort ve tişört giymiş olarak New Jersey Nets antrenörleriyle kısa bir çalışmadan sonra jump-shot, faul, dunk ve 3 puan atışları yaptı. Dripling, top kontrolü, teke-tek oyun, ribaund ustalıklarını gösterdi.

GÖZ DOLDURDU

İbrahim'i kendi takımlarına transfer etmek için görmeye gelen ve aralarında San Antonio Spurs, Washington Wizards, Indiana Pacers, Miami Heat, Detroit Pistons gibi takımların önde gelen temsilcilerinin de bulunduğu çalışmada, basketbolcumuz göz doldurdu.

Yalnızca İbrahim Kutluay için düzenlenen ve sınav niteliğindeki gösteri sırasında NBA temsilcileri sürekli not aldılar. 45 dakika süren gösteriyi takiben Miami Heat ve Detroit Pistons antrenörlerinin isteği üzerine İbrahim, tekrar bir çalışma sergiledi. Şampiyonlar Merkezi Salonu'ndaki deneme çalışmalarında İbrahim'e Türkiye'den birlikte geldiği menajeri Tolga Tuğsavul, kız arkadaşı Demet Akalın ile Amerikalı avukatı da hazır bulundu.

TUĞSAVUL: İbo iki sınav daha verecek

İbrahim'in menajeri Tolga Tuğsavul, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, Amerika'da ilk kez bu kadar ünlü takımın yönetici ve çalıştırıcısının bir tek oyuncuyu izlemek için biraraya geldiğini belirterek, ‘‘Bu da İbrahim'e verdikleri önemi yansıtıyor’’ dedi.

Tuğsavul, şöyle devam etti: ‘‘Önceden İbrahim'in çeşitli maçlarını içeren 5 video kasedini kendilerine göndermiştik. Şimdi de canlı olarak basketbolcumuzun oyun gücünü gördüler. Miami Heat'in ünlü coachu Pat Riley isteği üzerine iki gün sonra Florida'ya giderek bir çalışma daha yapacağız. Sonra Orlando Magic'e gideceğiz. İbrahim'in NBA liginde hangi takımla anlaşacağı bu çalışmalardan sonra belirlenecek.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!