Altınyıldız kadınları da giydirecek

Güncelleme Tarihi:

Altınyıldız kadınları da giydirecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Boyner Holding kuruluşlarından Altınyıldız, kadın giyimine de iddialı giriyor. Kadın giyimi için ‘‘NetWork by Altınyıldız’’ markasını yaratan Altınyıldız, bu koleksiyon için bu yıl sonuna kadar 9 yeni mağaza açacak. Altınyıldız'ın yeni kadın koleksiyonu, ‘‘Günü yaşayan, dinamik, bugünkü teknolojinin getirdiği yaşam tarzına sahip kadının yaşamını anlatan bir marka’’ olarak modern iş kadınını hedef alıyor.

‘‘Altınyıldız kumaş markasını konfeksiyona taşımak çok önemliydi’’ diyen Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, Altınyıldız'ın tekstilde dünyanın en iyi birkaç oyuncusu arasına girmesini hedeflediklerini söyledi. Boyner, şöyle devam etti: ‘‘Yıllarca satışımızın yüzde 100'ü toptancı ve tüccar terziyeydi. Terzi ürünlerinde kullandığı kumaşın markasını gösteriyordu. 90'larda üretimimiz yüzde 60'ı konfeksiyona gitmeyi başladı, şu anda yüzde 80'ine yakını gidiyor. Konfeksiyoncu Altınyıldız markasını kesip atıyor. Dolayısıyla bir tüketim malı olan ürünümüz, giderek bir ara malı olmaya başladı. O noktada çok önemli bir karar verecektik. Büyük paralar tutan markamız ya on sene içinde yok olup gidecekti, ya da onu bir üst tüketim malına taşıyıp sonsuza kadar yaşatacaktık. Zegna gibi dünyadaki birçok ünlü kumaş üreticisi markalarını konfeksiyona taşıdıkları için ismini koruyabildik. Bunu yapamayan pekçok ünlü kumaş üreticisi küçülüp gitti. Biz Altınyıldız markamızı erkek-kadın konfeksiyonuna taşıyarak korumayı amaçladık.’’

Kadına özel 4 mağaza açacak

Altınyıldız Genel Müdürü Mehmet Hotiç, ağustos ayının ikinci yarısından itibaren 9 mağazada Altınyıldız'ın kadın koleksiyonlarının satışa sunulacağını söyledi. Hotiç, yeni mağazaların dördünün sadece kadın koleksiyonları için, beşinin de kadın-erkek ortak koleksiyonlar için açılacağını söyledi. Bu koleksiyonu ayrıca Altınyıldız'ın 1.5 yıl önce açtığı ve 12'ye ulaşan erkek giyim mağazalarında da satışa sunulacak.Hotiç, yeni mağazaların öncelikle İstanbul, Ankara ve İzmir'de açılacağını belirtti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!