Izmir'in Kara Melek'i

Güncelleme Tarihi:

Izmirin Kara Meleki
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Lüks yaşama hırsı İzmirli Aysun Gürer'i demir parmaklıklar ardına gönderdi. Zenginlik düşkünü Gürer, sevgilisiyle bir olup komşusunu öldürdü, ardından da kardeşine kocasını öldürttü.

AYSUN Anaç fakir bir ailenin kızıydı. Küçük yaşta evlendi-rildi, bir kızı oldu. Gözü yükseklerde olan ve evliliğini yürütemeyen genç kadın boşandıktan sonra dev alışveriş merkez-leri, gıda, inşaat toptan satış mağazaları kuranişadamı Mehmet Ali Gürer'le (44) tanıştı. Gürer de eşinden yeni boşanmış, mutluluğu dışarıda arıyordu. Aysun, Gürer'le ilişkisini ilerlettikten sonra hamile kaldı. Gürer de ailesini güçlükle ikna edip, Aysun'la nikáh masasına oturdu. Artık Aysun için yeni bir hayat başlamıştı. Önce kızı, ardından da oğlu oldu. İlk eşinden olan kızı Merve de kendileriyle birlikte kalıyor, özel okullarda okuyordu.

Yeni sevgili

Ancak Aysun'a bir süre sonra bu yaşam da monoton gelmeye başladı. Eşiyle ilişkisi de bozulmuştu. Çocuklara aile bakıyor, Aysun ve kocası bazen haftalarca görüşmüyorlardı. Bu arada Aysun'un çevresinde genç bir adam görülmeye başladı. Astsubaylıktan malulen emekli olan Lütfullah Ertekin Teker (34), Aysun' la geziyordu. Aysun bu arada Hatay Semti'nde lüks bir daire tutturmuş, dayamış döşetmiş ve kocası Gürer'i neredeyse buraya sokmaz olmuştu. Bu sırada Aysun'un hayatında dönüm noktası sayılacak bir kişi ortaya çıktı: Hafize Ünal. Aysun'la aynı apartman-da oturan Hafize Ünal da (33) İtalyan asıllı eşinden boşanmış, hızlı bir hayat sürüyordu. Polis müdürlerin-den politikacılara kadar birçok erkekle birlikte yaşarken, Aysun'a da ‘‘akıl hocalığı’’ yapıyordu. Eşinden uzun süren ayrılıklar, lükse alışan Aysun'u zor durumda bıraktı. Eşiyle kavga ettiklerinden para alamıyordu. Yeni bir planı uygulamaya koydu Aysun. Kocasını arayıp onun istediği gibi bir eş olacağını söyledi. Gürer umutlandı, hatta eve bir imam çağrılıp nikáh tazelendi. Bu olaydan birkaç gün sonra müthiş bir gelişme oldu. Hafize Ünal geçen yıl 23 Haziran'da evinde sevgilisi olduğu öne sürülen CHP'nin Buca İlçe Başkanı Hüseyin Yüzer tarafından ölü bulundu.

Cinayet ihbarı sonu oldu

Polis uzun araştırmalara rağmen cinayetin failini bulamadı. Mehmet Ali Gürer, bir şeylerin yolunda gitmediğinin farkına varmıştı. Sadece bir kez gördüğü evin temizliğine bakan kadın, bir gün kendisini kenara çekti, ‘‘Aysun seni sevgilisi ile öldürecek, plan yaparken duydum, kaç’’ dedi. İşadamının kafası iyice karışmıştı, ama Aysun'un çok alkollü olduğu bir anda söylediği sözlerle de şok oldu. Aysun, Hafize Ünal'ı kendisinin öldürdüğünü söylemiş, en ince ayrıntısına kadar anlatmıştı. Gürer, kızı ve oğlunu kaptığı gibi evden ayrıldı, boşanmak için mahkemeye başvurdu. 1 Eylül'de savcılığa verdiği yazılı ifadede Aysun' un, Hafize Ünal'ı sevgilisi Teker'le öldürdüğü ihbarını yaptı. Aysun, gözaltına alındı, bırakıldı. Ancak bu ihbar Gürer'in sonu oldu. Gürer, ihbarı yaptıktan 9 gün sonra kayınbiraderi Adnan Anaç'ın tabancasından çıkan kurşunlarla can verdi. Aysun tekrar gözaltına alındı. Aile, Adnan'ı Aysun ve sevgilisi Teker'in azmettirdiğini, bu sayede çocukların velayetini alıp trilyonluk mirasa ortak olmayı amaçladığını iddia etti. Aysun ısrarla herşeyi reddediyordu. Ancak Organize Suçlar Bürosu dedektifleri sıradan bir silah kaçakçılığı ile uğraşırken cinayeti de çözdü.

Öldürdüğünü itiraf etti

Sorgulanan sanıklar bir tabancayı Aysun Gürer'e sattıklarını itiraf etti. Aysun ve sevgi-lisi Teker, tekrar gözaltına alındı. Yaptırılan yüzleştirmede Halim Öz, tabancayı 60 milyon liraya Aysun ve Lütfullah'a sattığını söyledi. Kaçacak yeri kalmadığını anlayan Aysun, komşusu Ünal'ı öldürdüğünü itiraf etti. İki sevgili tutuklandı. Aysun şimdi cezaevinde, fakat adliyede ‘‘Anlatacak çok şeyim var. Konuşursam Türkiye sarsılır’’ sözleri duruş-maların çok renkli geçeceğini gösteriyor.

Yasak ilişkiler açığa çıktı

Aysun Gürer çevresine ölüm ve dert saçtı. Cinayetlerin ardından yasak ilişkiler de ortaya çıktı. Hafize Ünal'ın evli sevgilisi müteahhit Hüseyin Yüzer, cinayetle ilgili günlerce gözaltında kaldı, sorgulandı. Hüseyin Yüzer bu yüzden yürüttü-ğü CHP İlçe Başkanlığı'ndan istifa etmek zorunda kaldı. Zengin dulun bir sevgilisinin de Polis Müdürü Cengiz Pınarbaşı olduğu ortaya çıktı. Cinayet işlendiğinde Konak İlçe Emniyet Müdürü olan Cengiz Pınarbaşı'nın Hafize Ünal'la yaşadığı yasak aşk tüm yönleriyle ortaya çıktı ve bir süre açıkta kaldıktan sonra pasif göreve atandı. Zengin dulun İtalyan asıllı eski eşinin de Marmaris'teki işleri bozuldu ve İtalya'ya dönmek zorunda kaldı. Aysun Gürer'in kardeşi Adnan Anaç cezaevinde ve ölüm cezasıyla yargılanıyor. Yine sevgilisi Lütfullah Ertekin Teker de tutuklandı. İşadamı Gürer ise hayatından oldu.

Ne konuşacak?

Aysun Gürer'in cezaevine girmeden önce söylediği ‘‘Zamanı gelince konuşacağım ve anlatacağım çok şeyler olacak. Konuştu-ğumda Türkiye sarsılacak’’ sözleri büyük merak uyandırdı. Aysun'un bu sözleriyle cinayet öncesi ve sonrasında yaşadığı olayları, kurduğu ilişkileri, Hafize Ünal'la birlikte geçirdiği günleri mahkemedeki duruşmalarında anlatacağı sanılıyor. Bu arada asıl meselenin işadamı Mehmet Ali Gürer'den kalan ve trilyonlarca lirayı bulan mirasın olduğu öne sürülüyor. Yasalara göre işadamı Gürer'in mirasçıları, iki çocuğu ve eşi. Çocuklar şu anda amcalarının koruması altında tutuluyor ve duruşmalarda verdikleri ifadelerde de annelerini suçluyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!