Mini etek cinayeti

Güncelleme Tarihi:

Mini etek cinayeti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Elbisesi yüzünden kendisini döven kocasını öldürmekten yargılanan 34 yaşındaki kadının idamı istendi.

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi Armutlu Beldesi'nde Şeker Bayramı'nda meydana gelen olayda, 34 yaşındaki Mehtap Çam, ‘‘Eteğin kısa’’ diyerek kendisini döven 15 yıllık eşi, 36 yaşındaki Ahmet Çam'ı, kızının gözleri önünde yemek yerken öldürmüştü. Mehtap Çam, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde idam cezası istemiyle ilk kez yargıç önüne çıktı.

Duruşmada ifadesi değişti

Olaydan sonra jandarmaya verdiği ifade-sinde, babasının annesini sürekli dövüp işkence yaptığını söyleyen 14 yaşındaki Belgin Çam duruşmada, ‘‘Annem sürekli babama ters cevap veriyordu. Bu yüzden tartışıyorlardı. Olay günü de kısa etek yüzünden kavga ettiler. Olan kardeşlerimle bana oldu. Babam mezarda, annem ise cezaevinde’’ dedi.

Eşimin ölmesi gerekiyordu

Belgin Çam'ın ifadesi 3 aydan beri cezaevinde bulunan Mehtap Çam'ı yıktı. 3 çocuk annesi sanık kadın ağlayarak şunları söyledi: ‘‘Her giydiğime karışıyor, çocuklarıma ve bana işkence yapıyordu. Giydiğim etek de o kadar kısa değildi. Ölmesi gerekiyordu. Tek üzüntüm çocuklarımdan ayrı olmam.’’ Mahkeme, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!