Hürriyet, çocuk şöleni sponsoru

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet, çocuk şöleni sponsoru
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 23, 24 ve 25 Nisan'da Fatih Çocuk Ormanı Park Orman'da ‘‘23 Nisan Barış Manço Çocuk Şöleni‘‘ düzenlenecek. Birçok ünlü sanatçının katılacağı şölende barkovizyondan Barış Manço konseri yayınlanacak. Şölende ayrıca birçok okulun öğrencisi yıl boyunca hazırladıkları tiyatro ve dans gösterilerini sergileyecekler. İlginç yarışmaların ve gösterilerin yer alacağı şölende üç gün boyunca çocuklara çeşitli armağanlar dağıtılacak. Hürriyet Gazetesi sponsorluğunda, Algida, Nestle, Capri-Sun, Selpak, Ant Eğitim, Ajans Press şirketlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek şenliğe isteyen herkes katılabiliyor. Şenlik süresince saat 15.15'de Hürriyet Çocuk Tiyatrosu Altan Günbay yönetiminde 'Neşeli günler' isimli müzikali sahneleyecek.

Günlük Genel Program

10.30 Panayır ve sergi alanı aktiviteleri

12.00 Okul gösterileri aralıklarla devam edecek

12.30 Nestle resim yarışması

13.30 Konser (çeşitli sanatçıların katılımıyla)

14.30 Barış Manço konseri

15.15 Hürriyet Çocuk Tiyatrosu

17.30 Konser (çeşitli sanatçıların katılımıyla)

19.30 Barış Manço konseri

20.00 Kapanış

Not: Şenlik 23 Nisan günü saat 12.00'da başlayacak.

Hakkınızı almayı unutmayın

Eresin Hotel İstanbul, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını neşeli bir organizasyonla kutluyor. ‘‘Eğlence en çok siz çocukların hakkı‘‘ sloganından yolan çıkan Eresin, Mezzanine Lounge'ında 12.00-17.00 saatleri arasında çocuklar için bir panayır düzenliyor. Panayırda; palyaço ve sihirbazın gösterileri, masalcı teyzenin hikayeleri, çocuk orkestrası şarkıları ve folklor ekibi çocukları eğlendirecek. Panayırda ayrıca armağanların yer aldığı bir çekiliş yapılacak. Panayır ücreti kişi başına 3 milyon 500 bin lira. Ayrıntılı bilgi için: (0212) 631 12 12'den 3035

Dikkat! Dünya kirleniyor

Soğuk sac üretiminde Türkiye'nin ilk özel kuruluşu olan Borçelik, 23 Nisan'da çocuklara çevre bilincini konu alan bir kitap hediye ediyor. Çizgi-masal tekniğiyle hazırlanmış ve çevre konusundaki pratik bilgileri masalsı bir dille sunan kitap, masal kitapları yazarı Behiç Ak'ın imzasını taşıyor. Borçelik, 'Dikkat Dünya' kitabını, çocuklara yönelik yardım kuruluşlarında, ilkokullarda, kültür merkezlerinde ve tiyatrolarda, 23 Nisan armağanı olarak çocuklara ücretsiz dağıtacak.

2. Koç Çocuk Şenliği

İlki geçen yıl düzenlenen 'Koç Çocuk Şenliği'nin ikincisi 24 Nisan Cumartesi günü Divan Kuruçeşme'de saat 10.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. İstanbul'da İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı 7 yurtta bulunan 700 kimsesiz çocuk için düzenlenen şenlikte çocuklar sanatçı, sihirbaz ve palyaçolarla eğlenebilecekler.

Minik Grevv

Mavi Jeans bu kışın modası olan Grevv pantolanların çocuklara özel modelini hazırladı. ‘‘Minik Grevv‘‘, denim kumaşın kalın ipliklerle dikilmesi ve kıvrık paçalarıyla çocukların en gözde pantolonu olmaya aday. Minik Grevv'in özelliği çocuklara rahat hareket imkanı vermesi.

Hamburgerden Rugrats çıkacak

Televizyondan sonra sinemayla çocukların ilgi odağı olan Rugrats'ın 12 kahramanı Burger King çocuk menülerde çocukları bekliyor. Tommy, ikizler Phil ve Lil,maymun avcısı Chuckie, kuzen Angelica, beşiğinde mışıl mışıl uyuyan Dil ve diğerleri Burger King 'Kids Club menü' alan tüm çocuklara veriliyor.

Pınar resim yarışması

Pınar Gıda Grubu'nun 18 yıldır düzenlediği ilköğretim öğrencileri resim yarışmasının sonuçları açıklandı. ‘‘Sağlığın ve lezzetin kaynağı bir yaşam pınarı’’ konulu yarışmaya 24 bin 500 eser katıldı. Seçici kurulun yaptığı değerlendirmede 3 resim üstün başarı 7 resim de başarı ödülü kazandı. Ayrıca 100 resim sergilenmeye değer görüldü. Yarışmada Üstün Başarı Ödülü kazananlar; İzmir Bornova Sanatevi'nden Sezgin Cıkcık, Özel İzmir İlköğretim Okulu'ndan İrem Pelit ve İzmir Şerif Remzi İlköğretim Okulu'ndan Merve Tekinay.

'Diş Dostu' şekerlemeler

Çocuklar, çikolata ve şekerlemeye asla hayır demezler. Ancak diş hekimleri yemek aralarında şekerli gıda tüketilmemesi konusunda uyarıda bulunuyor. Ağızdaki bakteriler şekerle bir araya geldiğinde çürümeye neden oluyor. Yemek aralarında yenen şekerli gıdalar ise diş çürüme riskini en yüksek seviyeye çıkarıyor. Ancak mısır, huş ağacı, süt ve şeker kamışı gibi doğal maddelerden elde edilen doğal tatlandırıcılarla yapılan şekerlemeler, ağızda asit oluşturmuyor. Bu ürünlerin ağız ve diş sağlığına zarar vermediği Zürich Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde bilimsel olarak kanıtlandı. Dünya Sağlık Örgütü bu tip ürünlerin kullanımının yaygınlaştırılmasını önerdi. Bu gelişmeler sonucunda Uluslarası Diş Dostu Vakfı kuruldu. Tüketicinin bu tip şekerlemeleri diğerlerinden ayırt edebilmesi için 'Diş Dostu' logosu yaratıldı. Bugün Dünya üzerinde Türkiye'nin de dahil olduğu 45 ülkede 60'tan fazla firma Diş Dostu logosunu taşıyan ürün satıyor. Türkiye Diş Dostu Vakfı için Tlf: 0212 240 44 27.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!