Atma Recep din kardeşiyiz!

Güncelleme Tarihi:

Atma Recep din kardeşiyiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Palavracı avcılar kıran kırana yarıştı. Ordu Avcılar ve Atıcılar İhtisas Kulübü tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen ‘‘Palavra Yarışması’’na katılan sekiz avcı, birbirinden ilginç palavralarıyla salonda bulunanları kahkahaya boğdu.

Ordu muhabiri Erol Karaer'in haberine göre palavra yarışmasına Ordu, Giresun, Trabzon ve Erzincan'dan sekiz avcı katıldı. Avcıların ‘‘attığı palavralar’’ jüri üyeleriyle birlikte salonda bulunanları kahkahalara boğdu. Yarışmada en iyi palavrayı anlatan Ordulu avcı Fahrettin Tercan birinci, Giresun'dan katılan Osman Güven ikinci, yine Ordu'dan Yüksel Gönül üçüncü oldu. İlk üç dereceye giren avcılara doğa resimleri hediye edildi.

Bu yılki yarışmaya ilginin az olduğunu belirten Ordu Avcılar ve Atıcılar İhtisas Kulübü Başkanı Kadir Engin, ‘‘Sokaklarda o kadar palavracı var ki, sanıyorum bizim arkadaşlar, onlarla karıştırılmamak için yarışmaya ilgi göstermemişler’’ dedi.

İşte avcıların yarışmalık palavralarından bir örnek.

Beceriksiz avcı, sık sık ava gidiyorum, diye evden çıkar. Ancak her defasında da eli boş döner. Kocasının sürekli olarak eve eli boş dönmesinden bıkan kadın kocasına çıkışır ve ‘‘Bana bak herif bu kez de birşey avlayamassan seni eve almam’’ der. Avcı bütün gün uğraşır fakat sonuç değişmez, eli boş mahzun mahzun avcılar kahvesine döner. Avcının haline acıyan bir arkadaşı daha önceden vurup, derisini yüzdüğü iki tavşanı uzatır ve ‘‘Eğer karını kandırabilirsen al bunları ben vurdum diye götür’’ der.

Avcı hiç düşünmeden tavşanları alır ve eve gider. Kadın soyulmuş tavşanları görünce ‘‘Herhalde bunları da ben vurdum demeyeceksin’’ der..

Avcı hemen cevabı yapıştırır. ‘‘Baktım bir köşede soyunmuş sevişiyorlardı, ne yapayım giyinmelerini bekleyemedim.’’.

112 acil küfür hattı

Şenol Çakır / SAMSUN, (hha)

Acil durumlarda ambulans isteklerini karşılamak için kurulan Hızır Acil Servis'in 112 numaralı telefonuna küfürbazlar dadandı. Samsun'da günde yaklaşık 2-3 bin kişi 112 numaralı telefonu arayarak ağıza alınmayacak küfürler ediyor. Hergün binlerce kez tekrarlanan küfürler telefon başındaki görevlileri bunalıma soktu.

‘‘112 Acil Yardım Hizmetleri’’ne yapılan günlük ortalama 3-5 bin yardım çağrısından sadece 15-20'sinin hayati tehlike arzeden durumlar olduğu, diğerlerinin de, asılsız ihbarlar, zevk için arayanlar ve yanlış numara çevirenler olduğu bildirildi.

Samsun Sağlık Müdürü Ersin Yılmaz, görevlilerin küfür dinlemekten, gerçek ihtiyaç sahiplerine cevap veremediklerini belirterek ‘‘Bazıları küfür ediyor, kimileri de yeni aldığı telefonu denemek için telefon ediyor. Sırf konuşmuş olmak için arayanlar bile var. Savcılığa telefonların dinlenmesi için sikayette bulunduk ancak şimdiye kadar hatta dadanan sapıkların biri dahi yakalanamadı’’ dedi.

Telefonların genellikle erkeklerden geldiğini söyleyen kadın telefon memuru Uğur Gültekin, küfür edenlerin yanı sıra arkadaşlık teklif edenlerin bile olduğunu belirtti.

Geyikler

Geyik almak ister misiniz? Orman Bakanlığı Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü, Bolu'da koruma altında tuttuğu 52 boz geyiğe müşteri arıyor. Abant yakınlarında Geyik Üretme İstasyonu'nda bulunan geyikler müşteri bulunursa satılacak.

İşletme Şube Müdürü Serhan Göksu, Abant Geyik Üretme İstasyonu'nun ekonomik ömrünü doldurduğunu, istasyondaki geyiklerin nesillerinin devamını sağlayabilmek için doğal hayata salınmaları yönünde karar alındığını söyledi. Göksu, ‘‘Ancak teşhir amaçlı özel hayvanat bahçesi bulunan kişi ya da kuruluşlara tanesi 300-350 milyon liradan satışını da yapabiliriz’’ diye konuştu. Orman Bakanlığı Av ve yaban Hayvanları Daire Başkanı Bahri Kalınkütük, Türkiye genelinde bulunan 27 geyik üretim çiftliğinde 376 tane geyik bulunduğunu, bunlardan Bolu'da bulunan 38 tanesinin istek olması durumunda satılacağını söyleyerek, ‘‘Yanlız her önüne gelene vermek niyetinde değiliz. Belediyeler veya özel hayvanat bahçesi sahipleri ve büyük bahçesi olanlar isterlerse 325 milyon karşılığında alabilirler’’ dedi.

Oğuz UÇAR BOLU

İdam mahkumlarına bile sorduklarına göre ölmeden önceki son söz gayet önemlidir. Gider ayak söylenen bazı sözler ise kimin neden ve de nereye gittiğini gayet iyi açıklıyor. İşte size ölümcül derecede komik son sözler.

Nalan, bi kibrit yak da bak bakalım ne kokusuymuş.

Oğlum bu mantarlar zehirli değil, ben anlarım.

Yapma Şefik abi şeytan doldurur...

Uçağın pervanesi ne kadar hızlı dönüyo. Sankim yok gibi.

Abuzer abi bak dipten kum çıkarıcam.

Burası eskiden mayın tarlasıymış ama temizlediler.

Postanede bana ait bi koli varmış onu almaya geldim.

Burasi Galatasaray tribünü değil mi?

Abi bu ne sürat, çok seri bi araba bu yaaa...

Fişi çekmeye hiç gerek yok, bu devrede sadece beş volt var. Hemen hallederim.

Baba... Kızmazsan bir şey söyleyeceğim. Ben hamileyim.

Korkma hayatım, arabamızda ABS ve airbag mevcut.

Aaaa!! Kim koymuş bu kabloyu yolun ortasına? Dur şunu kaldırayım...

Önüne baksana lan deve! Ne çarpıyon?

Oğlum, beş taş çaldım ruhun bile duymadı.

Bakın çocuklar, bu deney seti, kapağı açılınca güvenlik önlemi olarak elektriği keser.

Demek piranha dedikleri şey bu ha. Hiho, bak Hulusi abi başını seviyom bi şey olmuyo.

Bak bu sana son traş oluşum Hakkı abi.

7 cüceler dernek kurdu

Artık Pamuk Prenses ve 7 Cüceler'in de bir derneği var. Eskişehir'de yaklaşık 20 yıldır ‘‘Pamuk Prenses ve 7 Cüceler’’ adlı tiyatro oyununu amatör olarak sahneleyen cüceler dernek kurdu. ‘‘Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’’ adıyla kurulan derneğin dışardan ilk üyesi ise Tarım ve Köyişleri Bakanı Mahmut Erdir.

7 Cüceler Derneği Başkanı Erdal Görgeç yıllardır başta Eskişehir olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde ‘‘Pamuk Prenses ve 7 Cüceler’’ isimli oyunu sergilediklerini belirterek, ‘‘Şimdiye kadar kendi imkanlarımızla yaşamımızı sürdürdük. Ama şimdi dernekleştik. Amacımız, tiyatro topluluğumuza yeni cüce elemanlar kazandırmak ve bu topluluğu yıllarca sürdürmek’’ dedi. Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR,(hha)

Altın Hamsi Film Festivali

Altın Portakal olur da Altın Hamsi Film Festivali olmaz mı? Karadenizliler bölgelerinin simgesi hamsi adına bir film festivali düzenlemeye hazırlanıyorlar. Sinop belediyesi ‘‘Altın Hamsi Film Festivali’’ için çalışmalara başlandı

Sinop Belediye Başkanı Ali Karagülle, kentin turizm potansiyelini harekete geçirmek için böyle bir girişim başlattıklarını belirterek, ‘‘Amacımız, Sinop'un tanıtımına katkıda bulunmak’’ dedi.

Karagülle, festivali gerçekleştirmek için bazı organizasyon kuruluşlarıyla görüşmeler yaptıklarını kaydederek, şunları söyledi: ‘‘Sinop'un tarihi ve turistik altyapısı, yeterince değerlendirilmiyor. Bu nedenle, kentimizin değerlerini önce Türkiye'ye, sonra da yurtdışına anlatabilmek için uluslararası çapta bir organizasyona ihtiyaç var. Bunun en etkili yollarından birinin de film festivali olduğunu düşündük. Adını Altın Hamsi Film Festivali olarak kararlaştırdığımız festivali, Sinoplular olarak mutlaka gerçekleştirmeliyiz.’’

Özkan AKAR / SİNOP



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!