Uzi'li terminatör

Güncelleme Tarihi:

Uzili terminatör
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Çek senet mafyasının tetikçisi İzmir’de operasyonla yakalandı. Ele geçirilen suikast silahı Uzi ile tabanca balistik incelemede.

İzmir ve Bursa'da biri kadın 5 kişiyi öldüren çek senet mafyasının tetikçisi Murat Tetik yakalandı. 10 gün önce İzmir'in Sasalı beldesi yakınındaki dere yatağında Aysun İlktekin (20) bıçakla delik deşik edilerek öldürüldü. Soruşturmayı yürüten jandarma, genç kızın Karşıyaka Şemikler'de oturan arkadaşı Erkan Tümer'i gözaltına aldı. Soruşturmada cinayeti Tümer'in arkadaşı Murat Tetik'in işlediği anlaşıldı. Gece yarısı operasyon düzenleyen jandarma, Şemikler'deki evde Murat Tetik'i (26) de yakaladı. Terminatör (yokedici) Tetik'le birlikte İsrail yapımı suikast silahı Uzi marka makineli tüfekle bir tabanca ve tahsil edilmek üzere kendilerine verilmiş çok sayıda çek ve senet ele geçirildi.

Soğukkanlı itiraflar

Aysun İlktekin'i, arkadaşı Erkan Tümer'i uyuşturucuya alıştırdığı için öldürdüğünü itiraf eden Murat Tetik, diğer cinayetlerini de anlattı. Tetik, halen firarda olan arkadaşı Erdinç Tümer'le birlikte, aralarında anlaşmazlık olan Karşıyakalı şoför Murat Ersur (25) ve Ahmet Kahraman'ı (33) İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde 8 ay önce başlarından vurarak öldürdüklerini söyledi. Murat Tetik'in Bursa'da yerel bir radyoda müdürlük yapan Azem Aydın'ı 1.5 milyar liralık alacak için, yine aynı ilde gazinoculuk yapan

Ali Osman Erdem'i de tahsil edilen paranın bölüşülmesinde çıkan anlaşmazlık nedeniyle suç ortağı Erdinç Tümer'le birlikte

öldürdüğü ortaya çıktı.

Asıl lider cezaevinde

Tatbikatta Aysun İlktekin'i nasıl öldürdüğünü soğukkanlı bir şekilde anlatan Tetik, ‘‘Aysun, Erkan'ı uyuşturucuya alıştırdı. Aralarındaki ilişkiyi tasvip etmiyordum, beni dinlemedi. Diğerlerinin de ölmesi gerekiyordu’’ dedi. İzmir ve Bursa'da çek senet tahsilatçılığı yapan grubun elebaşısı sabıkalı Erdinç Tümer (28) ise tüm aramalara rağmen bulunamadı. Yetkililer grubun asıl liderinin şu anda cezaevinde bulunan ‘Dayı’ lakaplı Selahattin Can olduğunu ve onun yerine işleri yeğeni Erdinç Tümer'in yürüttüğünü belirtti.

Elebaşı aranıyor

Silahlarıyla birlikte ele geçirilen Murat Tetik'in (üstte, solda) 5 kişinin katili olduğu belirlendi. Tetik'le birlikte tahsilatçı çetenin üyesi Erkan Tümer de gözaltına alındı. Çek senet tahsilatçısı çetenin elebaşısı olan ve jandarma tarafından aranan 28 yaşındaki Erdinç Tümer yanına eşi Meral Tümer'i de (yanda) alıp kayıplara karıştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!