Mucize değil zafer

Güncelleme Tarihi:

Mucize değil zafer
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Avrupa Kupa Galipleri Kupası dörtlü finalinde önce Yunan, sonra da İtalyan rakiplerini yenerek ülkemize kupayı kazandıran Eczacıbaşı Bayan Voleybol Takımı'nın Teknik Direktörü Gökhan Edman, büyük başarıyı anlattı.

Kupayla geldiler

Onlar Türkiye'nin gerçek altın kızları... Onlar, henüz iki gün önce ülkemizin uluslararası alanlarda imza attığı en büyük başarılardan birini yaşattı... Voleybolda ilk, takım sporlarında ikinci kez ülkemize Avrupa kupası kazandıran Eczacıbaşı Bayan Voleybol Takımı'nın oyuncuları ve teknik kadrosu dün HÜRRİYET'teydi.

Başarı öyküsü

Dörtlü final maçlarını oynadıkları Bursa'dan yorgun argın, ancak zafer coşkusuyla İstanbul'a dönen Eczacıbaşı bayanları, şampiyonluk yemeğini Hürriyet'te yediler ve başarının öyküsünü anlattılar. Teknik Direktör Gökhan Edman, başarının, altı aylık bir dönemde odaklandığını söyledi ve şunları anlattı:

Çok zordu ama oldu

‘‘Takımın profiline bir bakın. Altı ay önce takıma dört yeni oyuncu katıldı. Bu kısa süre içinde tüm takım birbiriyle kaynaştı. İyi çalıştılar ve sonunda Avrupa Şampiyonu oldular. Bu mümkün mü? Çok zordu ama oldu. Takımın bünyesi ve kulübün seviyesi oyuncuların bu başarıyı elde etmesini sağladı.

Rakibi ezberledik

Biz bir aydır İtalyan rakibimizi düşünerek yatıp kalkıyoruz. Eski oyuncumuz Zetova'dan oynadıkları maçların kasetlerini edindik. Tüm hareketlerini, tüm aksiyonlarını ezberledik. Maç günü de sadece bir hatırlatma yapmak için oyuncularla konuştum. Soyunma odasında özel bir şey yapmadık.

İtalyanlar şaşırdı

Bugüne kadar İtalyanlar bize karşı hep kazanmıştı. Şimdi ise kafalarında soru işaretleri var. Eğer maça yabancı oyuncu oyuncularla çıksaydık, ‘Tamam, bu Türkler'de iş yok. Yabancılarla kupayı kazandılar' diyeceklerdi. Ama dört Türk oyuncu ile mücadele ederek kazandık. Onlar da şaşkınlık içindeler.

Asıl savaş şimdi

Takımda devşirme oyuncu yok. İtalyanlara karşı dört Türk oyuncu ile mücadele ettik. Bazı takımlara bakıyoruz 4 yabancı iki Türk oyuncu ile maça çıkıyorlar. Avrupa çapında oyunculara sahibiz. Eczacıbaşı olarak bir kapı açtık. Türk oyuncular şimdiye kadar final kazanmamıştı. Bunu da başardık. Esas savaş şimdi başlıyor aslında...

Avrupa teklif yağdırıyor

Eczacıbaşı Bayan Voleybol Takımı'nda forma giyen sporcuların birçoğu Avrupa takımlarından transfer teklifleri alıyor. Başta Kaptan Arzu, Çiğdem ve Özlem olarak üzere olmak üzere birçok isim Avrupa takımlarının gözdesi. Ancak kızlar bu tekliflere olumlu yanıt vermiyor. Gerekçeleri ise şöyle: ‘‘Türkiye Ligi, İtalya'dan sonra Avrupa'nın en kaliteli ligi. Başka bir yere gitmeye ne gerek var?’’ Kaptan Arzu, son maçtan örnek veriyor: ‘‘Rakip Emilia'nın smaçörü bugüne dek benim idolümdü. Ancak pazar günkü galibiyetle takımını da, onu da yendim. Biz daha iyiyiz, gitmeye gerek yok.’’

Lakapları

Şampiyon kızlarınarkadaşlık ilişkisi kolay kolay rastlanmayacak türden. Hayatlarının büyük bölümünü birlikte geçiren kızlar birbirlerine lakaplarıyla hitap ediyor. İşte lakaplar:

Arzu...................(Kapi)

Çiğdem.............. (Çiço)

Elena................. (Lena)

Burcu.................. (Pato)

Deniz................. (Deno)

Özlem.............. (Özço)

Dilek.................. (Dido)

Elif....................... (Elif)

Berat................... (Beri)

Valia.................. (Vali)

İrina...................... (İra)

Kızların Uğurları

Özlem anlatıyor

‘‘Maçtan önce odamızda bir şey unuttuysak artık geri dönüp odaya bir daha uğramayız.’’

Aynı çorapla 2. maç

‘‘İlk gün Vrillisia'yı yendikten sonra Emilia maçına da aynı çoraplarla çıktım. Bir başarının ardından gelen maçta da aynı şeyleri yaparız.’’

Ve tüm kızlar

En önemli uğurlarımız dan biri de maç tokalarımız. Lacivert renkli tokaların takımımıza uğur getirdiğine inanıyoruz

KONUĞUMUZ OLDULAR

Eczacıbaşı Bayan Voleybol Takımı oyuncuları, şampiyonluğun ilk gününde, kazandıkları kupa ile birlikte Hürriyet Gazetesi'ne geldiler. Teknik Direktör Gökhan Edman, başarının öyküsünü anlatırken, ‘‘İtalya'dan sonra Avrupa'nın en iyi ligi Türkiye'de. Türk antrenörler de dallarının en iyisi’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!