Mucize

Güncelleme Tarihi:

Mucize
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

El freni çekilmeyen minibüs okul bahçesine uçtu. Öğrencilerin derste olması bir faciayı önledi.

Çağlayan'da, yokuş aşağı hızla giden minibüs, ilköğretim okulunun duvarını aşarak bahçeye düştü. Öğrenciler derste olduğu için, büyük bir facia önlendi. Bahtiyar Sokak'taki akıl almaz kaza dün saat 11.30 sıralarında meydana geldi. Park edildiği yerde, bir anda el freni boşalan 34 VE 1759 plakalı minibüs, yokuş aşağı hızla gitmeye başladı.

Pencerelere koşuştular

3 metrelik duvarı aşarak Vasfi Çobanoğlu İlköğretim Okulu'nun bahçesine düşen araç, okul binasının duvarına çarparak takla attı. Olayın meydana geldiği saatte derste olan öğrenciler, gürültü üzerine pencerelere koşuştular. Okul yöneticileri ve öğrenci velileri, olayın ders saatinde meydana gelmesinin büyük bir şans olduğunu belirterek, ‘‘Kaza teneffüste olsaydı, büyük bir facia yaşanırdı. Ölü ve yaralı olmaması mucize’’ dediler.

Karakolda ifade verdi

Konfeksiyon atölyesine ait minibüsün şoförü Erdal Güneş, olaydan sonra karakola giderek ifade verdi. Bir saat önce park ettiği minibüsün el frenini çektiğini belirten Güneş, ‘‘Nasıl kaydı anlamadım. En büyük tesellim, çocuklara bir şey olmaması’’ diye konuştu. Gerekli işlemlerin tamamlanmasından sonra, minibüs düştüğü yerden vinçle kaldırıldı.

Gökten minibüs geldi

Hafta içinde Bursa'da 6 ilkokul öğrencisinin, çürük çatıya kurban gitmesinin ardından bir facia da az kalsın İstanbul'da yaşanacaktı. Kontrolden çıkan ve demir korkulukları aşan minibüs okul bahçesine uçtu. Okulun duvarına çarpıp ters dönen araç, öğrencilerin derste olmaları sayesinde can kaybı yaratmadı. Sürücü Erdal Güneş (yanda) karakola gidip ifade verdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!