Sonbahar'da seçim

Güncelleme Tarihi:

Sonbaharda seçim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yılmaz hükümetinin başarısız olduğunu belirterek, daha fazla zaman kaybedilmeden halka gidilmesini istedi. ‘‘Halk hükümete güvenini yitirdi, tek çözüm Meclis'in yenilenmesi’’ diyen Bahçeli, seçim için önümüzdeki Sonbaharın uygun olduğunu söyledi. Bahçeli, Hürriyet'e şunları söyledi:

MHP STRATEJİSİ

Ülkücüler, 12 Eylül ile devletten ummadığı bir darbe yedi, ayrışma oldu. Yeniden kendine güven süreci yaşandı, teşkilatına olan mensubiyet duygusu gelişti. Şimdi aktivite ve bütünleşme sürecini yaşıyoruz. Yeni stratejimiz ‘bütünleşme, yoğunlaşma, milletle kaynaşma ve iktidar’ aşamalarından oluşuyor. ‘Kim benden’ sorusunu güçlü sorunca, ‘Ben sendenim’ diyenlerin sayısı artacak. Bugüne kadar hâkim olan ‘MHP iktidar partisi değil’ psikolojisini büyük ölçüde kırdık. MHP, tek başına iktidara talip olan, bu güveni taşıyan bir partidir.

REFAH PARÇALANIR

Kapatılan RP'nin yeniden toparlanması zaman alır. Seçmen kitlesi üç gözlü bir aküye benzetilirse, birinci gözde partiye ve ideolojisine bağlı grup var. İkinci gözde ilk gözdeki kitlenin etkilediği yakınları var. Üçüncü gözde parti faaliyeti ile toplanan büyük çoğunluğu kararsız kitleler var. Partiye herhangi bir müdahale olur veya başarısız olursa ilk boşalan göz üçüncü gözdekiler, sonra ikinci gözdekiler. İlk gözdekiler de sebep ve sonuçlar üzerinde tartışma açıyor ve sonuçta mutlaka çatlıyor. 12 Eylül'den sonra MHP bunu yaşadı, zor toparlandık.

ÇATLI KOPMUŞTU

Susurluk Raporu, bize göre bilinenlerin tekrarından ibaret. Ancak bu rapor, devletteki yozlaşma ve çeteleşmeye neşter atmada temel oluşturabilir. Kamyona çarpan gerçekte Mercedes değil, çürümüşlük. Gelişmeler ve son olarak rapor, MHP ve Ülkücülerin Susurluk'un hiçbir yerinde olmadığını gösterdi. Susurluk kazası kahramanı Abdullah Çatlı'nın da 12 Eylül'den sonra MHP ve Ülkücülerle organik bir bağı kopmuştu. Çatlı'nın son dönemde başka partilerle teması vardı.

İMAJ SIKINTISI

Bizim MHP olarak en büyük sıkıntımız; MHP ve ülkücü hareket kendini tanımlayamadı. SBF'den Mehmet Ali Ağaoğlu, ‘Fasist’ damgasını vurmuş, öyle gidiyor. Aydınlar, MHP'ye bu gözlükten bakıyor. Bu bakışı değiştireceğiz. Milyonlarca kişini yetiştiği bir okul olan Ülkü Ocakları'na tüzel kişilik kazandıracağız. Ülkü Ocakları'nı kapatmıyor, yeniden yapılandırıyoruz. Kontrol edilebilir olmalarını sağlayacağız.

MHP PARTİ OKULU

Kadınlara özel önem veriyoruz. Kadınlarda MHP'ye bir yönelme var. Balgat'taki Parti Okulu'nu 21 Şubat'ta açıyoruz. Yıl boyunca eğitim için 25 derslik program hazırladık. Eğitim, parti yönetici kadrolarına ve parti kitlesine yönelik olacak. Farklı görüşte uzmanların da ders ve konferans vermeleri de sağlanacak.

Mafya zayıfken yok edilmeli

Mafya ile mücadele zor değil. Bu mücadeleyi başarıyla sonuçlandıran ülkeler var. Toplum, mafyayla mücadeleye tam destek veriyor. Tam bu sırada devlet, kararlılıkla üzerine gitmeli ve bu organize suç örgütlerini daha fazla güçlenmeden kökünü kazımalı. Mafya olayının ekonomik boyutu var. Geleceğin teminatı nesil 3-5 kuruş için mafyaya feda edilemez. Soruna bir bütün halinde bakılmalı. Şirketlerin alacak blançolarının ‘Şüpheli Kalemler’i kabarık. Hukuksal yetersizlik, yer yer hukukçuları bile mafyaya yöneltebiliyor.

Başbuğ'a otağlı anma

Bahçeli, Alparslan Türkeş'in en büyük hayallerinden biri olan 3 hilal şeklindeki Otağlı Genel Merkez binasını inşa etmek için seferberlik ilan ettiğini de açıkladı. Türkeş'in 1'inci ölüm yıldönümünde 4-5 Nisan'da düzenlenecek anma törenlerinin organizasyonunu, MHP Genel Sekreteri Koray Aydın, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevkat Çetin ve MKYK Üyesi Şevket Bülent Yahnici üstlendi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!