Bomonti'ye geçici çözüm

Güncelleme Tarihi:

Bomontiye geçici çözüm
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bomonti Ermeni İlköğretim Okulu'nun sahibi Ankara Ayaş Belediyesi, kapı dışarı edilen öğrencilere tatil başlayana kadar süre verdi. Geçici anlaşmayla sınıflarına kavuşan minikler, dün dersbaşı yaptı.

Mal sahibi Ayaş Belediyesi ve Miltaş İnşaat Şirketi'yle kira konusunda anlaşamayınca, yıllardır eğitimi sürdürdükleri binalarından kapıdışarı edilen Bomonti Ermeni İlkokulu öğrencileri, dün sabah yeniden okullarına kavuştular.

Bomonti Ermeni İlkokulu'nun vakfı ile mal sahipleri arasında son anda yapılan anlaşma uyarınca öğrenciler, okulların tatil olacağı 25 Haziran'a kadar Şişli'deki binada eğitim görecek. Daha sonra yeni bir kira sözleşmesi imzalanacak ya da öğrenciler başka bir binaya taşınacak.

Dün saat 08.00'den itibaren okul bahçesinde toplanan öğrenci ve veliler, anlaşmazlığın nasıl giderileceği konusunda endişeyle beklerken, siyasetçilerden de destek geldi. ÖDP Başkanı Ufuk Uras, eski bakanlardan Aysel Baykal, CHP'li milletvekillerinden Mehmet Sevigen, Ahmet Güryüz Ketenci, Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, İnsan Hakları Derneği'nden Eren Keskin sabah okula gelerek velilere destek verdi. Bomonti Mıhitaryan Ermeni Katolik Vakfı Başkanı Vahe Aslanata ve Vakıf Yönetim Kurulu Sekreteri Fransuva Baloğlu destek ziyaretine gelen konuklara birer gül armağan etti.

Anlaşmadan sonra Miltaş İnşaat Şirketi adına günlerdir binada bekleyen bekçiler ayrılarak, okulu öğrencilere bıraktılar. Bir süre sonra veliler ve konuklar sıraları, tahtaları ve diğer eşyaları sınıflara taşıdılar. Son olarak öğrenciler alkışlar arasında sınıflarına girdi. Bu arada bazı veliler gözyaşlarına güçlükle hâkim olarak, ‘‘İşte gerçek zafer bu. Çocuklarımızın eğitim hakkı elinden alınmadı’’ dedi.

Vali Çakır arabuluculuk yaptı

Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Vahe Aslanata ile Genel Sekreter Fransuva Baloğlu, İstanbul Valisi Erol Çakır, Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Özel Okullardan Sorumlu Milli Eğitim Müdürü Ahmet Mülayim, Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız'la biraraya geldi. Toplantıda, vakıf yöneticileri ve Miltaş Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Adıgüzel, anlaşmaya vardı. Okullar tatil oluncaya kadar öğrencilerin aynı binada eğitimlerini tamamlayacağını söyleyen İstanbul Valisi Erol Çakır, ‘‘Tahliye davasını kazanan Miltaş Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Adıgüzel ile bizzat, malın diğer sahibi Ayaş Belediyesi yetkilileri ile telefonla yaptığımız görüşmeler sonucunda okul vakfı ile de anlaşmaya varıldı. 25 Haziran'a kadar öğrenciler eğitimlerini sürdürecekler. Daha sonra bina mal sahibine teslim edilecektir. Hukuki süreç tamamlanmıştır. Daha sonra taraflar anlaşmaya varmıştır’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!