Kaza değil katliam: 13 işçi öldü

Güncelleme Tarihi:

Kaza değil katliam: 13 işçi öldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi yakınlarında dün sabah işçi dolu midibüsün, karşı yönden gelen kamyonla çarpışması sonucu 13 kişi öldü, 9'u ağır 15 kişi yaralandı. Balıkesir'in Susurluk İlçesi ve Mustafakemalpaşa'dan tekstil işçilerini alan Denktekstil A.Ş'ye ait şoför Mehmet Kara yönetimindeki 16 TD 301 plakalı midibüs, fabrikaya gitmek üzere 07.00 sıralarında yola çıktı. Kara, Üçkurnalar Mevkii'ne geldiğinde önündeki aracı hatalı sollayınca, karşı yönden gelen Bekir Gürsoy'un kullan-dığı 16 AT 502 plakalı kamyonla kafa kafaya çarpıştı.

Ölenlerin kimlikleri

Alacakaranlıkta meydana gelen çarpışmanın şiddetiyle midibüs şarampole sürüklendi. İşçilerden bazıları demir yığını haline gelen midibüste sıkışırken, bazıları da kırılan camlardan fırlayıp asfalta çarparak öldü. Kazada tekstil işçileri Gülcan ve Şükran Atalaç, Nihat ve Reyhan Bilkay, Safiye Irgatlar, Sevim Ocak, Adem Balım, Zeynep Turgut, Müjde Oral, Hanife Turalı, Fatma Poyraz ve Rabiye Yıldırım olay yerinde, Şadiye Nuran Poyraz da kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Ölenlerden Reyhan Bilkay'ın 4 yaşında olduğu belirtildi.

Gecikince solladı

9'u ağır 15 yaralı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazada yaralanan işçilerden Tamer Çakır, midibüs sürücüsünü suçlayarak, ‘‘Sabah uykulu halde servis aracına bindik. Bizim şoförün hatalı sollama yaptığını gördüm ve daha sonra karşıdan gelen kamyonla çarpıştık’’ dedi. Tacettin Özcan da midibüsün hatalı sollama yaptığını belirtirken, Engin Kapıkaya kazanın geciken şoförün acele etmesinden meydana geldiğini söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!