Patron ilan verdi, işsiz kalan işçilerin şansı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Patron ilan verdi, işsiz kalan işçilerin şansı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

Mis Süt'ün işten çıkardığı 165 kişi için ‘‘Çalışanlarımıza iş arıyoruz’’ ilanı vermesi, iş dünyasında yeni dönem başlattı. İlan üzerine çok sayıda başvuru alan Mis Süt, şimdi bu işçilere en uygun yeri arıyor. Mis Süt Genel Müdürü Mogen Hansen, ‘‘Bu işçilere tatminkar ödeme paketi de sunuyoruz’’ dedi.

Tefken Holding ile Nestle'nin ortak olduğu Mis Süt'ün işten çıkardığı 165 kişi için başlattığı ‘‘iş bulma’’ kampanyası, iş dünyasına örnek olabilecek bir gelişmeyi ortaya çıkardı. Mis Süt'ün Antalya ve Burdur fabrikalarını kapatmasıyla işsiz kalan işçileri için verdiği, ‘‘Çalışanlarımıza iş arıyoruz’’ ilanına yoğun başvuru oldu. Bunun üzerine, Mis Süt'ün işsiz kalan çalışanlarına iş arayışı için anlaştığı danışman şirket, başvuruları değerlendirmeye aldı.

Mis Süt Genel Müdürü Mogen Hansen, danışman şirketin çalışanlara iş arama sürecinde sürekli destek olduğunu belirterek, işten çıkarılan işçilere de tatminkar bir ödeme paketi sunulacağını söyledi.

KAPASİTE FAZLAYDI

Çoğunluk hissesi Nestle'ye ait Mis Süt 1995 yılında özelleştirme programı çerçevesinde bünyesine kattığı tesisler ile fabrika sayısını 7'ye çıkartmıştı. Mis Süt'te çalışan toplam işçi sayısı ise 1400'dü. Şu anda iki fabrikada üretime devam eden Mis Süt'ün İstanbul ve Gönen fabrikalarında 550 iş çalışıyor.

Hansen, fabrikaların kapatılmasının nedenini de şöyle açıkladı:

‘‘Mis Süt fazlasıyla atıl kapasiteye sahipti. Düşük kapasite ile üretim yapan dört fabrikanın işletimine devam etmenin şirket için maliyeti oldukça yüksek. Son aylarda gerçekleştirdiğimiz detaylı analizler sonucunda adı geçen iki fabrikada ay sonu itibariyle üretimi durdurma kararı aldık. Günümüz şartlarında rekabet gücümüzü korumamız gerekiyor. Ayrıca şirketin İstanbul ve Gönen fabrikaları süt toplama ve satışı açısından coğrafi olarak en iyi konumlandırılmış fabrikalar. Bunun yanı sıra bu işletmelerin ileriye dönük genişlemeye en uygun işletmeler olduğunu düşündük.’’

Yeni ürünler geliştirmek için yaptıkları yatırımlara devam edeceklerini vurgulayan Hansen, ‘‘Yeni geliştirdiğimiz pazarlama stratejileri ile büyümeye devam edeceğiz’’ dedi.

BAŞKA KAPATMA YOK

Bu iki fabrikada çalışanların büyük çoğunluğunu işten çıkartmak zorunda kaldıklarına işaret eden Hansen ancak yakın gelecekte herhangi bir fabrikayı kapatmayı ya da başka bir yere transfer etmeyi düşünmediklerini söyledi. Mis Süt'ün Nestle'nin artan nüfuzu ile ürün yelpazesini genişletme imkanı bulduğunu vurgulayan Hansen, ‘‘Türkiye'de ilk ve tek Probiyotik Yoğurt LC1 gibi iyi kalitede ürünlerde pazardaki yerimizi sağlamlaştırmayı amaçlıyoruz. Etkin ve verimli üretim operasyonunu oturtmak için yatırımlara devam edeceğiz’’ diye konuştu.

Burdur fabrikasını özelleştirmeden almıştı

MİS Süt, çıkardığı işçiler için gazete ilanları ile yeni iş aradığı Burdur fabrikasını Özelleştirme İdaresi'nden almıştı. 1977 yılında kurulan Mis Süt Sanayi, 1995 yılında özelleştirme programı çerçevesinde bünyesine kattığı SEK'in Ankara, İzmir, Eskişehir ve Burdur tesisleri ile fabrika sayısını 7'ye yükseltmişti. Mis Süt'ün Kazakistan'da da bir fabrikası bulunuyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!