İşte Erdoğan'ın mahkumiyetine neden olan konuşması...

Güncelleme Tarihi:

İşte Erdoğanın mahkumiyetine neden olan konuşması...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tarih 6 Aralık 1997
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’ın doğum yeri Siirt’te, 20 kişilik MÜSİAD işadamı grubuyla birlikte incelemeler yaptı. Tayyip Erdoğan, Siirt Cumhuriyet meydanında toplanmış yaklaşık 5 bin kişiye de hitap etti. Bu hitap sırasında "Başbakan Tayyip", "Memleket seninle gurur duyuyor, hoşgeldin enişte" sloganları atıldı; Erdoğan’ın konuşması sık sık tekbir sesleriyle kesildi.

DAVA KONUSU OLAN KONUŞMA: İşte Tayyip Erdoğan’ın halka hitaben yaptığı konuşma:
"Türkiye’de düşünce özgürlüğü yok ve ırk ayırımı yapılıyor. Referansımız İslamiyet. Bizi hiçbir zaman sindiremezler. Batı insanının bile inanç hürriyeti var. Türkiye’de neden buna saygı gösterilmiyor? Minareler süngümüz, kubbeler miğferimiz, camiler ise kışlalarımızdır. Okunan ezanı kimse susturamayacak. Türkiye’deki ırk ayırımına kesinlikle son vereceğiz. Çünkü RP diğer partilerle zıt fikirde.

YOLUMUZDAN DÖNMEYİZ: Gökler yerler açılsa, üzerimize tufanlar yanardağlar saçılsa yolumuzdan dönmeyiz. Benim referansım İslamiyettir. Bunu dile getiremiyorsam, yaşamamın ne anlamı var? Batı insanının bile inanç hürriyeti var. Avrupa’da ibadete, başörtüsüne saygı duyuluyor. Ama Türkiye’de engelleme getiriliyor. Türkiye’de neden buna saygı gösterilmiyor?

İNSANLARIN ÇATISI İSLAM: Okunan ezanı kimse susturamayacak. Çünkü ezanın sustuğu yerde insanların huzuru olmaz. Kürt, Arap, Çerkez ayrımı yapılamaz. Çünkü bütün insanların birleştiği çatı İslamdır. Türkiye’deki ırk ayırımına kesinlikle son vereceğiz. Bunu bu hale getirenler utansın. RP’nin başarısından sıkıntı duyanlar, iktidara gelmesin diye her türlü yolu denedi. Ama bunu hiçbir güç engelleyemedi."

TUGAY KOMUTANI ERDOĞAN’LA GÖRÜŞMEDİ: Tayyip Erdoğan, halka hitaben yaptığı konuşmadan sonra, SİİRT Tugay Komutanı Tuğgeneral Sadık Ercan’ı ziyaret etmek istedi. Ama Tuğgeneral Ercan, yoğun programını gerekçe göstererek Tayyip Erdoğan’ı kabul etmedi.

KAHVALTIYI MOLLA SANCAR’IN EVİNDE YAPTI: Erdoğan, Siirt’te bulunduğu süre içerisinde Veysel Karanı, İbrahim Hakkı ve Fakirullah türbelerini ziyaret edip, Refah Partisi’nin kapatılmaması için dua ettiğini ve adak adadığını açıkladı. İstanbul belediye başkanı, sabah kahvaltısını da Ali Kalkancı - Fadime Şahin olayına adı karışan Molla Bedrettin Sancar’ın evinde yaptı.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!