Kaçak’ı bulana ödül

Güncelleme Tarihi:

Kaçak’ı bulana ödül
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Gurbetçi Nurgün Aras'ı öldürmekle suçlanan eşi İlhan Aras, yurtdışına

kaçtı. Nurgün'ün babası, 2.5 yıldır bulunamayan damadının yerini ih-bar edene 3 milyar lira ödül verecek.

NURGÜN Aras'ın ailesi 25 yıl önce, Iğdır'dan Almanya'ya göç etti. Aras Ailesi'nin ortanca kızı Nurgün, Almanya'da kuaförlük okulunu bitirdi. 15 yaşına basınca, ailesinin zoruyla halasının 21 yaşındaki oğlu İlhan Aras'la evlendirildi. Aile içi evlilikten amaç, İlhan'ın da Almanya'da çalışmasını sağlamaktı. Evlilikte ilk yıllar çok zor geçmedi. Ancak zamanla Nurgün ve İlhan arasındaki kültür farkı ve kıskançlık, ilişkilerini yıpratmaya başladı. Kızları Tuğçe bile evliliklerini kurtarmaya yetmedi. Nurgün, ayrılmak istiyordu. Ancak İlhan, bu fikre şiddetle karşı çıktı. İlhan, Nurgün'den ayrılacak olursa tüm planları altüst olacaktı. İlhan'ın, Almanya'da

5 yılını doldurmadığı için sınırdışı edilme tehlikesi vardı. İlhan Aras, tam bu sırada kızını alarak Türkiye' ye, Iğdır'da oturan ailesinin yanına geldi. Kızının hasretine dayanamayan Nurgün de bir süre sonra eşinin ısrarlarıyla Türkiye'ye uçtu. Havaalanında Iğdır'a gitmeyi ertelediler. İlk gece İlhan'ın ablası Nurseven Parlar'ın evinde kaldılar. Ertesi gün bir otomobil kiralayan çift, Nurgün'ün babasının Çınarcık' taki yazlığına gittiler. Nurgün'ün cesedi 2 gün sonra bir çoban tarafından Armutlu'daki sahil yolunda bulundu. Yazlığa gelmek için kiraladıkları otomobilin enkazı da yolda duruyordu. Gözaltına alınan İlhan Aras, uyandığında eşini yanında bulamadığını belirterek, cinayetle bir ilgisinin olmadığını iddia etti. Savcılığa verdiği ifadesinde ise eşinin uzun zamandır bunalımda olduğunu ileri sürerek, ‘‘Olayın kaza mı yoksa intihar mı olduğunu bilmiyorum. Ben öldürmedim’’ dedi. Hakkında delil bulunamayan Aras, serbest bırakıldı. Ancak ortaya çıkan tanıklar Aras'ı olay günü eşiyle birlikte otomobilde gördük-lerini söylediler. Tanıklık yapan avcı Yüksel Ayaz, olay günü Nurgün ile İlhan'ı otomobilin başında tartışırlar-ken gördüğünü belirterek, ‘‘Hayvan hırsızları çok. Oto-mobilden şüphelenip yaklaştım. Önce plakasını aldım, sonra da yüzleri hafızama kazıdım. Adam beni görünce kadını zorla otomobile bindirdi. Erkek, kesinlikle İlhan Aras'tı’’ dedi. Marangoz Turgut Turan ise, İlhan Aras'ın Armutlu'ya nasıl gidileceğini sorduğunu belirte-rek, ‘‘Yanında ölen karısı da vardı’’ diye ifade verdi. Baba Selahattin Aras, Çınarcık'taki yazlıkta İlhan'a ait fotoğraf makinesinde olay yerinin önceden çekilmiş iki kare fotoğrafını buldu. Fotoğrafları delil olarak mahkemeye sundu. Gemlik Cumhu-riyet Savcılığı bunun üzerine Aras hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarttı. Yurtdışına çıkış engeli de koydu. Ancak İlhan Aras çoktan yurtdışına kaçmıştı. Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi, İlhan Aras, ağabeyi Şükrü Aras ile para karşılığı cinayete katıldıklarını ileri sürdüğü Remzi Onuk ve Hüseyin Özcan hakkında taammüden adam öldürmek suçundan idam istemiyle dava açtı. İddianamede, İlhan Aras'ın eşinden boşanmak istemediği belirtilerek, ‘‘Sanıklar cinayeti planlayarak yapmışlardır. Aras, Onuk ve Özcan'a iş karşılığında 10'ar bin mark vermiştir’’ denildi. Duruşmalarda İlhan Aras, hâkim huzuruna çıkartılamadı. Ağabeyi Şükrü Aras, ‘‘Nurgün'ün öldüğü gün ben Iğdır'daydım. Cinayetle ilgim yok’’ dedi. Diğer sanıkların ifadeleri yakalanamadıkları için alınamadı.

Kızının İlhan Aras tarafından öldürüldüğünü söyleyen acılı baba Selahattin Aras, damadının yerini ihbar edeni ödüllendirecek. Katil zanlısı damadının 2.5 yıldır elini kolunu sallayarak dolaştığını belir-ten baba Aras, ‘‘Evladımı genç yaşta kara toprağa verdim. Onu demir parmaklıklar arasında görünce acım biraz olsun azalacak. Yerini ihbar edene 3 milyar lira vereceğim’’ dedi. İlhan Aras'ı görenlerin Almanya'daki 083 812 869, 069 755 56 73, numaralı telefonlar ile 0172 613 49 44 numaralı cep telefonu-nu aramalarını istendi.

Almanya’ya kaçtı

Henüz 15 yaşında halasının oğlu İlhan Aras'la evlendirilen Nurgün, yaşamının baharında esrarengiz şekilde öldü. Karısının psikolojik tedavi gördüğünü söyleyen İlhan Aras, cinayetle suçlanıyor. ‘‘Nurgün'ün nasıl öldüğünü bilmiyorum’’ diye ifade veren Aras, 2.5 yıldır kayıp.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!