Ehliyeti sahte

Güncelleme Tarihi:

Ehliyeti sahte
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sevim Tanürek'in yakınları, sanatçının öldüğü trafik kazasını yapan Tayyip Erdoğan'ın oğlunu ehliyet sahtekârlığı ile suçladılar.

SANATÇI Sevim Tanürek'e çarparak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle 5 yıla kadar hapsi istenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Ahmet Burak Erdoğan'ın yargılanmasına başlandı. Ahmet Burak Erdoğan duruşmaya katılmazken, Tanürek'in eşi ve oğlu, olay tarihinde Erdoğan'ın karakol tutanaklarında ehliyetle ilgili hiçbir bilginin olmadığını belirterek, ehliyetin eski tarihle sonradan düzenlendiğini ve sahte olduğunu öne sürdüler.

Duruşmaya gelmedi

Şişli 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada Ahmet Ürek, oğlu Mustafa Cavit Ürek ve avukatları Suha Burçgil ile Erdoğan'ın avukatı Kadir Kartal hazır bulundu. Bilgi Üniversitesi'nde okuyan 19 yaşındaki Ahmet Burak Erdoğan'ın dil eğitimi için İngiltere'de bulunduğunu söyleyen avukatı, bir sonraki celsede müvekkilinin hazır bulunacağını belirtti. Mahkeme başkanı, Erdoğan'ın ehliyetinin suç tarihinden sonra düzenlenip düzenlenmediğinin araştırıması için duruşmayı erteledi. Olay tarihinde nöbetçi savcı olan Turgay Babacan, karakol ifadelerini yeterli bulduğu Erdoğan'ın ifadesini almayarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakmıştı.

Aileden Erdoğan’a tepki

SEVİM Tanürek'in eşi Ahmet ile oğlu Mustafa Cavit Ürek duruşma sonrası, ‘‘Bir insan ölüyor ve sanık ise elini kolunu sallayarak yurtdışına gidiyor, tutuklanmıyor bile’’ diyerek tepki gösterdiler. Baba-oğulun açıklamasında şöyle denildi: ‘‘Bir insan, bir insanı öldürüyor ve Japonya'ya gezmeye gidiyor. Bizimle 5 aydır görüşmek istemeyen Tayyip Erdoğan, bugün avukatları ile haber gönderip anlaşmak istediğini söylüyor. Bu saatten sonra anlaşma olmaz. Bir telefon açıp başsağlığı bile dilemedi. Biz hastane masraflarını ödeyecektik, fakat Tayyip Erdoğan hastane masraflarını karşılamak istediğini söyledi. 5 ay geçmesine rağmen hastane masrafları ödenmedi. ’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!