TV'lere gözaltı

Güncelleme Tarihi:

TVlere gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz, yerel televizyonların bir ay içinde yakın takibe alınacağını açıkladı. Yılmaz, ‘‘Siyasi parti organı şeklinde ve kişileri karalamaya yönelik yayın yapan TV'ler bizden destek göremeyecekler’’ dedi.

Başbakanlık Resmi Konutu'nda Yerel Televizyonlar Birliği'ni kabul eden Yılmaz, hükümet olarak yerel televizyonlara ve basına çok önem verdiklerini vurguladı. Medyanın sorunlarının çözümü için üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını kaydeden Yılmaz, TRT'nin yayın tekelinin kaldırılmasından bu yana geçen üç yılda öngörülen düzenlemelerin gereği gibi yapılamadığını ifade etti.

Kablolu yayın hakkı alan bazı televizyonların yasa dışı olarak kablosuz yayın yaptıklarını, bu alanda bir denetim eksikliği bulunduğunu bildiren Yılmaz, bazı TV kanallarının devletin bütünlüğü aleyhine yayın yaptıklarını söyledi. Yılmaz, şöyle konuştu:

‘‘Yerel televizyonların denetemi için RTÜK ile birlikte yeni bir yasal düzenleme yapılmakta. Yasalara uygun yayın yapanlar desteklenmeye devam edecek; ancak bir siyasi parti organı şeklinde kişileri karalamaya yönelik yayın yapan televizyonlar bizden destek göremeyeceklerdir. Türk devletinin imkanlarıyla Türk devleti aleyhine yayın yapılamayacaktır. Böyle yayın yapan yayın organları korkarım artık denetim işlerine muhatap olacaklardır. RTÜK'ün fiziki imkansızlıkları nedeniyle yapamadığı denetimler bundan sonra yapılacaktır.’’

Yılmaz, bu konuda MGK'nın da tavsiye kararları olduğuna dikkat çekerek, yapacakları yeni düzenlemelerle bir ay içinde yerel televizyonların da ulusal televizyonlar gibi sürekli izleneceğini bildirdi.

Hastanede pazarlık...

Başbakan Mesut Yılmaz, Makedonya gezisinde trafik kazası geçiren ve bir süredir Başkent Üniversitesi Ayaş Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gören ANAP Milletvekili Şinasi Altıner'i ziyaret etti. Ziyaret sırasında, 1 Ekim'de Meclis'e dönmek istediğini belirten Altıner ve Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal arasında erken taburcu olma konusunda pazarlık yaşandı. Başbakan Yılmaz da, Prof. Haberal'a, ‘‘Sayın milletvekilimiz Şinasi bey Meclis'te bize lazım. 1 Ekim'den önce taburcu eder misiniz?’’ diye espri yaptı. Bunun üzerine Başhekim Doç. Dr. Nafiz Akman ise Altıner'i 20 Eylül'de taburcu edebileceklerini kaydetti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!