Çakıcı'nın en yakın adamına kanlı infaz

Güncelleme Tarihi:

Çakıcının en yakın adamına kanlı infaz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Fransa'da yakalanan Alaattin Çakıcı'nın bir zamanlar en güvendiği adamlarından biri olan ve işadamı Emin Cankurtaran'ın yaralanması olayına karıştığı gerekçesiyle tutuksuz olarak yargılanan Şenol Turan, dün Kartal'da kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü. Olaydan sonra gazeteleri arayan ve adının ‘Haydar‘ olduğunu söyleyen bir kişi, ‘‘Şenol TuranAlaattin Çakıcı ve devlet aleyhine ileri geri konuşup, Adnan Çiçek'i ihbar ettiği için öldürdük’’ dedi.

Pendik'teki Karınca Reklam Ajansı'nın sahibi olan Turan, inşaat halindeki Yaşam sitesinin sahibi Eyüp Ekşioğlu ile birlikte yazıhane bölümüne geldi. Ekşioğlu ile sitenin tanıtım ve pazarlama işleri hakkında konuşan Turan, sekretere iki ziyaretçisinin geleceğini belirterek ‘‘Geldikleri zaman yukarı kata gönder’’ dedi.

Bu konuşmadan 5 dakika sonra gelen kimliği belirsiz iki kişinin bindiği taksinin parasını Turan'ın isteği üzerine şirket çalışanları ödedi. Sekreter tarafından üst kata gönderilen iki sanık, Yaşam Sitesi'nin reklam,tanıtım ve pazarlama işlerini 25 gün önce aldığı belirtilen Şenol Turan ile birlikte başka bir odaya girdi. Yaklaşık 10 dakika sonra odadan 5 el silah sesi geldi. Biri sarışın, orta boylu diğeri 30-35 yaşalarında esmer oldukları belirlenen iki kişi silah seslerinden sonra hızla odadan çıkıp kaçtı. Şirkette kimsenin tanımadığı bu kişiler panikten faydalanarak izlerini kaybettirdi.

Turan'ın kafasına iki mermi isabet ettiği belirlendi. Çakıcı'nın adamı Turan'ın üzerinden İsmet Aydıner adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı. Turan'ın üzerinde çıkan kimliğin 1996 yılında kayıp olduğu gerekçesiyle Pendik Nüfus Müdürlüğü'nden verildiği belirtildi. Polis olayla ilgili soruşturmaya başlarken inşaat şirketinin sahibi Eyüp Ekşioğlu ‘‘Şenol Turan'ın şirketimizle herhangi bir ilgisi yok. Sadece ilanları veriyoruz. Olaydan önce geldi. Birileriyle burada buluşacağını söyleyince ben de bir oda verdim.’’dedi.

Çakıcı'nın talimatıyla işadamı Emin Cankurtaran'ın vurulması olayında Çakıcı'nın emrini tetikçilere ilettiği gerekçesiyle aranan Şenol Turan, üzerinde ‘Şevket Ünsoy' adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalanmıştı. Cankurtaran'ın yaralanması davasında bir süre tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Turan'ın daha önce de Cesim Alagöz'ün öldürülmesi, İbrahim Ateş, Raif Yılmaz ve Avram Benbaneste'nin yaralanması olaylarına da karıştığı belirtildi.

Olaydan sonra gazetelere yapılan ‘‘Şenol TuranAdnan Çiçek'i ihbar ettiği için öldürdük’’ ihbarında adı geçen Adnan Çiçek ise Nurullah Tevfik Ağansoy'dan sonra Çakıcı'nın sağ kolu olmuş ve Ağansoy'un Bebek'te öldürülmesi olayını organize ettiği ileri sürülmüştü. 1997 Nisan'ında Pamukkale'de bir çiftlikte yakalanan Çiçek halen cezaevinde bulunuyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!