MHP: Sağda birinciyiz

Güncelleme Tarihi:

MHP: Sağda birinciyiz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Çiller'in cephe girişimine katılmayan MHP, yeni stratejisini ‘‘merkez sağda birinci parti olma’’ üzerine kurdu. Genel Sekreter Koray Aydın, ‘‘MHP herkesle barışacak, Türkiye'nin partisi olacak’’ dedi.

ADI 12 Eylül öncesi kurulan ‘Milliyetçi Cephe’ hükümetleri ile özdeşleşen MHP, tarihi bir dönüş yaparak, bundan sonra Milliyetçi Cephe'lere karşı ve kapalı olduğunu açıkladı.

MHP'nin yeni stratejisini açıklayan Genel Sekreter Koray Aydın, şunları söyledi: ‘‘MHP, artık sadece milliyetçi motifleri öne çıkaran değil, ülkenin bütün meselelerinde çözümlerini ortaya koyarak, umut ve güven veren bir parti olacak. MHP, Türkiye'nin partisi olacak. Tüm toplum kesimleriyle, herkesle barışılacak. Tükiye'nin zıtlaşmalarla varabileceği bir yer yok. Bu insanların hiçbir müşterek tarafı yok mu da, hep çatışma noktaları öne çıkarılıyor. Milliyetçi Cephe'lere kapalıyız, karşıyız. Cepheye gerek de, ihtiyaç da yok’’ dedi.

MHP MYK ve MKK, Genel Başkan Devlet Bahçeli başkanlığında, Ankara Kızılcahamam'da iki gün süreyle müşterek toplanarak, MHP'nin seçim stratejisinin ana hatlarını belirledi. MHP Genel Sekreteri Koray Aydın, Başkent Üniversitesi'ne ait Patalya Otel'deki alınan kararları açıklarken, MHP'nin seçimlere hiçbir parti ile ittifak yapmadan ve sağın birinci partisi olmak için gireceğini vurguladı. MHP'nin, FP ve DYP önderliğindeki sözde Demokrasi Platformu kurma çabalarına kesinlikle katılmama kararını netleştirdiğini belirten Aydın, bu kararlılığı, ‘‘MHP, yeni Milliyetçi Cephe'lere kapalı’’ sözleriyle vurguladı.

KADIN ORDUSU

Aydın, MHP'nin stratejisini anlatırken, Türkiye'nin zıtlaşmalarla varabileceği bir yer olmadığını savundu, ‘‘Bu insanların hiçbir müşterek tarafı yok mu da, hep çatışma noktaları öne çıkarılıyor?’’ diye sordu. Aydın, MHP'nin artık sadece milliyetçi motifleri işleyen bir parti değil, ülkenin tüm ekonomik ve sosyal sorunlarına çözümler getiren, umut ve güven veren bir parti olacağını öne sürdü.

Seçim stratejileri ve söylemlerinde, gençlerin yanı sıra kadınların da hedef kitle seçildiğini belirterek, ‘‘Kadın örgütlenmesine büyük ağırlık verme kararı aldık. Üç ay içinde Kadın Ordusu kuracağız’’ dedi.

Kızılcahamam'da, parti çalışmalarının 1 Eylül'den 18 Nisan'a kadar kesintisiz proglandığını anlatan Aydın, işsizlik, sağlık ve özelleştirme konularında MHP ARGE'nin (Araştırma-Geliştirme) hazırladığı 3 raporun da onaylandığını bildirdi. Bu raporların kitap haline getirileceğini kaydeden Aydın, ‘‘Seçimlere boş laflarla değil, her konuda dolu dolu programlar ve net söylemlerle gidiyoruz. Denge partisi, merkez partisi olacağız’’ dedi.

HER ÜLKÜCÜDEN 9 OY

Genel Sekreter Aydın, Genel Başkan Bahçeli'nin ‘Dokuz Işık’ doktrininden esinlenerek her ülkücüden 9 oy istediğini, bu çağrının ilgi ve heyecan uyandırması üzerine ‘Dokuz Oy’ kampanyası başlattıklarını duyurdu. Aydın'ın verdiği bilgiye göre, MHP 19 Ağustos'da Belediye Başkanları, 20 Ağustos'da İl Başkanlarını toplayarak, Başkanlık Divanı'nda son şekli verilecek Kazılcahamam kararlarını tüm teşkilata tebliğ edecek. MHP Küçük Kurultayı da, tüm il, ilçe ve belde teşkilatları ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla, 6 Eylül'de Ankara Atatürk Spor Salonu'nda toplanacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!