Dünya 2.1 trilyon dolara sigortalı

Güncelleme Tarihi:

Dünya 2.1 trilyon dolara sigortalı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünya sigorta prim üretimi 1996 yılında 2 trilyon 106 milyar dolara ulaştı. 15 ülke dünya sigorta üretiminin yüzde 91'ini sağlarken, 15 ülkenin toplam sigorta üretimi ise 1 trilyon 924 milyar 443 milyon dolar.

Direkt sigorta prim üretimi 100 milyon doların üzerindeki 82 ülke baz alınarak Swiss Re'nin yayını Sigma'nın yaptığı araştırmada Türkiye dolar bazında üretimi arttırırken sıralamadaki yeri bir önceki yıla göre değişmeyerek genel toplamda 41'inci sırada yer aldı.

ABD genel toplamda 652 milyar 992 milyon dolar ile en yüksek prim üretimini sağlarken, dünya sigorta pazarının da yüzde 31'ini elinde tuttu. Hayat branşında 406 milyar 946 milyon dolar sigorta primi üreterek bu branşta en yüksek üretimi gerçekleştiren Japonya, hayat pazarının yüzde 34'ünü elinde tutuyor. Hayat dışı branşlarda ise ABD, dünya pazarının yüzde 40'ını elinde tutarken, 1996 yılında 366 milyar 529 milyon dolar prim üretti.

Türkiye kişi başına sigorta üretiminde ise 25 dolar ile 62'inci sırada yer aldı. 1996 yılında en yüksek kişi başına sigorta üretimi İsviçre'de gerçekleşti. İsviçre'de kişi başına sigorta üretimi 4 bin 663 dolar oldu. Türkiye, üretimin Gayri Safi Milli Hasıla'ya oranında ise 71'inci sırada yer aldı. Türkiye'nin sigorta üretimi GSMH içinde binde 8.9 oranında gerçekleşti. Dünyada GSMH'ye oranla en yüksek prim üretimi ise yüzde 15.51 ile Güney Afrika'da yapıldı.

Halk Yaşam'a Ankara'da yeni üs

Halk Yaşam Sigorta A.Ş. Ankara Bölge Müdürlüğü, Hazine Müsteşarlığı Genel Müdürü Teoman Kerman ve Halk Yaşam Genel Müdürü Doç. Dr. Giray Velioğlu tarafından açıldı. Sağlık ve yaşam sigortaları alanında Ankara'da da pazarın önemli bir bölümünü elinde tutan Halk Yaşam, yeni üssünde 62 personel ile hizmet verecek.

Oyak acenteleri Samsun'da buluştu

Oyak Sigorta Karadeniz Bölge Müdürlüğü'ne bağlı acenteler Samsun'da buluştular. Acenteleri ile eğitim amaçlı bölgesel toplantılar düzenleyen Oyak Sigorta, satış, pazarlama ve müşteri ilişkileri konularına ağırlık veriyor. Karadeniz Bölgesi'nin sigorta potansiyeli ve sigorta sektörünün değerlendirildiği toplantıda şirketin Bölge Müdürü Özkan Kaya ve Bölge Müdür Yardımcısı Güngör Özel tarafından bilgi verildi.

Sigorta Enstitüsü birincisi İhlas'tan

İhlas Sigorta Nakliyat Sigortaları Servisi'nde görev yapan Sevgi Solak, 130 kişinin kayıt yaptırdığı, 114 kişinin mezun olduğu Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı'nın 15. Dönemi'ni ve Nakliyat Branşı'nı birincilikle bitirdi. Kaza Servisi'nde çalışan Nejla Çakır Kaza Branşı'nda ikinci olurken, Bütçe İstatistik Servisi'nde çalışan Özlem Kocaoğlu ise yüksek ortalaması ile üstün başarı gösterdi. 15'inci Döneme 7 personelini gönderen İhlas Sigorta, elemanlarının başarılarını kutlamak amacıyla 10 Temmuz 1998 tarihinde bir tören düzenledi.

Sanko'da yüzde 500'lük prim artışı

Sanko Sigorta'nın ilk 6 ay prim üretimi bir önceki yıla göre yüzde 500'ün üzerinde arttı. sanko Siorta Genel Müdürü Servet Sönmez, alınacak primin üstlenilecek rizikoya tam anlamıyla uygun olması gerektiğini ve ilk 6 aylık sonuçların şirketin 1998 yılı belirtilen hedefleri aşacağını belirtti.

Aksigorta Akbank acenteleri Bursa'da

Sabancı Grubu şirketlerinden Aksigorta'nın başarılı Akbank acenteleri, 2'inci Akbank-Aksigorta İstihsal Geliştirme Projesi çerçevesinde, Bursa Kervansaray Oteli'nde bir araya geldiler. Her iki kuruluştan müdür düzeyinde yetkililerin bulunduğu toplantıda, 1997 yılı sonu itibariyle değerlendirmeler yapıldı, 1998 hedefleri ve yeni ürünler anlatıldı.

Doğan Hayat sponsor oldu

Doğan Hayat Sigorta Marmara Üniversitesi Anadoluhisarı Kampüsü'nde düzenlenen Spor Akademisi 1. Mezunlar Şenliği'ne sponsor oldu. Şenliğe çok sayıda sanatçının katıldığı gecede Beyaz ve Ozan Doğulu sahneye çıktı.

Halk Sigorta'dan YKB şubelerine ödül

Halk Sigorta, 1997 yılında yüksek prim üreten Yapı Kredi Bankası şubelerini düzenlediği bir kokteylle ödüllendirdi. 1997 yılı boyunca yüksek prim üreten Yapı Kredi Bankası şubeleri çalışanları Halk Sigorta'nın Del Sol Restaurant'ta düzenlediği yemekli gecenin ardından Halk Sigorta Genel Müdürü Erhan Dumanlı ve Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Burhan Karaçam'ın elinden ‘‘Başarı Belgeleri’’ni ve hediyelerini aldılar.

Şeker Sigorta'dan eğitim atağı

Şeker Sigorta'nın çalıştığı en büyük reasürör şirketlerinden biri olan Tela Versicherung AG'den Kai Schimdt-Roepke, Şeker Sigorta Genel Müdürlük Binası Eğitim Salonu'nda bir eğitim semineri düzenledi. Tela şirketini tanıtan ve Elektronik Cihaz Sigortalarında Maddi Hasar Teminatı, Pazarlama Yöntemleri ve Elektronik Cihaz Sigortaları ile Yangın Sigortaları arasındaki farkları veren seminere acenteler ve Genel Müdürlük personeli katıldı.

Bayındır Hayat'ın hedefi 4.5 trilyon

Bayındır Hayat Sigorta 1997 yılını hedeflediği prim üretimin üzerinde üretimle tamamladı. Hayat sigortalarında 314 milyar lira, sağlık sigortaları branşında ise 1 trilyon 258 milyar lira üretim ile toplamda 1 trilyon 572 milyar lira üretim rakamına ulaşan Bayındır Hayat'ın 1998 hedefi ise 4.5 trilyon lira.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!