Ne nerede

Güncelleme Tarihi:

Ne nerede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 1998 00:00

İstanbul
Haberin Devamı

Gürel'den 13. sergi

Ziya Gürel'in 13. kişisel sergisi bugünden itibaren izlenebilir. Yapıtları pek çok ülkede özel koleksiyonlarda bulunan ve Türkiye'de Sanat ve Adam Sanat dergilerine görsel sanat yazıları yazan ressamın sergisi 30 Ocak'ta sona erecek. Hobi sanat Galerisi Valikonağı cad. Pasaj 73 Nişantaşı, tel: 225 23 37

Önce İstanbul, sonra Ankara

Bugüne kadar 600'den fazla karma sergiye katılan ve sayısız ödül alan Kristin Saleri'nin son sergisi 14 Ocak'ta Toprakbank Sanat Galerisi'nde açılıyor. 12 Şubat'a kadar İstanbul'da devam edecek olan sergi, 17 Şubat'tan itibaren galerinin Ankara şubesinde izlenebilir. Toprakbank Sanat Galerisi Halaskargazi Cad.204/2 Osmanbey'de, tel: 233 26 63

Hayat nedir?

‘‘Hayat insanlarla geçiyor, bir başka şeyle değil’’ diyen Sıtkı Kösemen'in Portreler sergisi Urart Sanat Galerisi'nde 8 Ocak'ta açıldı. Kösemen'in sergisi 28 Subat'a kadar devam edecek. Urart Sanat Galerisi Abdi İpekçi Cad. 18/2 Nişantaşı, tel: 241 21 83

Doku-İstanbul

Figüre yatkın renkler ve estetik algılamayı devindiren çizgileriyle Yusuf Toprak'ın Doku-İstanbul isimli sergisi 8 Ocak'ta açıldı. Doku Sanat Galerisinde yapılan sergi 28 Ocak'a kadar açık kalacak. Sergi'nin adresi: Ihlamur Teşvikiye Yolu (Av. Süreyya Ağaoğlu Sok.) No: 4/2-3-4, tel: 246 24 96

Hüzne geçit yok

Gülgün Türel'in canlı renklerle bezediği, hüzne geçit vermeyen, yaşama sevincinin izinden giden resimleri de Doku Sanat Galerisinde izlenebilir. Sergi 28 Ocak'ta sona eriyor.

Manhattan'ın İyi Tanrısı

Ingeborg Bachmann'ın ‘‘Manhattan'ın İyi Tanrısı’’ adlı oyunu Bir Tiyatro Oyuncuları tarafından sahneleniyor. 13 Ocak'ta Bahçelievler N.Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde oynayacak olan oyun, bir suçlunun aşık bir çifti öldürmesi dolayısıyla mahkemeye hesap vermesini anlatıyor. Suçlu savunmasında kendisinin dünyanın düzenini sağlamakla yükümlü olduğunu ve aşkın çok içki içme ve kendini kaybetme anlamına gelen bulaşıcı bir hastalık olduğunu iddia eder. Oyunu Cengiz Çakıcı ve Tugay Erverdi yönetiyor.

Figaro Boşanıyor

1998'in Ödon von Horvath yılı olması nedeniyle Avusturyalı dramatikçinin ‘‘Figaro Boşanıyor’’ adlı eseri Orta Direk Oyuncuları tarafından Meriç Gök'ün çevirisiyle Türkiye'de ilk kez sahneleniyor. Oyun Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde 16 Ocak'ta sahnelenecek.

Aksanat'ta tiyatro

Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği ‘‘Abelard ve Heloise’’ adlı oyunu bugün saat 19:00'da Aksanat'ta sergileyecek. Oyunda Tilbe Saran ve Cüneyt Türel oynuyorlar. Aksanat Akbank Sanat Merkezi İstiklal Cad. Beyoğlu, tel: 252 35 00

CRR Konserleri

Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası bugün saat 20.00'de, Şef Fahrettin Kerimov'un başkanlığında bir konser verecek. Solistler Vedat Kosal ile Julia Kerimova. Konserde Bach, Poulenc, Faure ve Berlioz'dan eserler seslendirilecek.

Fahrettin ve Ferruh Yarkın'ın 1994 yılında kurdukları Yarkın Türk Ritm Topluluğu, çağlar boyunca Türk müziğinde ön planda yer alan ritm olgusunu, günümüzde aslına uygun bir icrayla tanıtmayı amaçlıyor. Grubun Kani Karaca. Turan Ergin ve Göksun Çavdar'ın konuk sanatçı olarak katılacakları konseri yarın 20:00'de.

Tanınmış İtalyan klasik gitar sanatçılarından Roberto Porroni'nin konseri 12 Ocak 20:00'de. Sanatçı konserinde Satie, Lorca, De Falla, Gerswin, Peaganini, Williams, Morricone, Porroni ve Porter'den eserler seslendirecek.

Türk Halk ve Sanat Müziği Repertuvarı'ndan seçilmiş eserlerini ve flemenko müziğin formlarını kullanarak kendi bestelerini yorumlayan Grup Mediterane 14 Ocak Çarşamba gecesi konser verecek. Grup, Mutlu Torun, Fikret Koç, Derya Türkan, Volkan Yılmaz ve Tolga Gürkey'den oluşuyor.

Çiğdem-Dilek Yonat kardeşlerin Keman ve Piyano resitali 15 Ocak'ta. Stravinski, İ. Usmanbaş ve Beethoven'dan eserler yorumlayacak ikilinin konseri saat 20:00'de

Eşitliği, hürriyetleri ve mutlulukları bozan toplum geleneklerindeki kusurları, parlak ve çarpıcı karakterlerle ve mizahi bir dille eleştiren ‘‘Arşın Mal Alan Müzikali’’ 16 Ocak'ta sahnelenecek. Müziği, Metin yazarlığı ve Dramaturjisi Üzeyir Hacıbeyov tarafından yapılan müzikal saat 20:00'de başlayacak. CRR Konser Salonu Harbiye, tel: 232 98 30

Oltada balık çantada keklik

Zenginlerin daha da zenginleşmesinden bıkan iki kafadar, en kısa sürede bir milyon pound sahibi olmayı sabit fikir haline getirirler. Stefan Schwartz'ın yönettiği filmde Dan Futterman, Stuart Towsend ve Kate Beckinsale rol alıyor. Beyoğlu Alkazar, Ortaköy Feriye, Altunizade Capitol ve Kadıköy Bahariye sinemalarında.

Adana

Akrep Adana'da

ANKARA Sanat Tiyatrosu, Avukat-Yazar Eşber Yağmurdereli'nin 'Akrep' oyunu Adana'da da sahneliyor. Yönetmenliğini Rutkay Aziz'in, müziğini Kemal Günüç'ün yaptığı oyun, Efes Pilsen'in katkılarıyla 14ve 15 Ocak’ta, saat 19.00 ve 21.15'te Adana Büyükşehir Tiyatro Salonu'nda sahnelenecek. Biletler, Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şubesi'nde.

Ankara

SERGİLER

Alman Kültür Merkezi ‘‘Alman Reklam Fotoğrafları’’ sergisi ile sanatseverlerin karşısında. Sergi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde 14 Ocak tarihine kadar görülebilecek. Merkez, 1925 yılından itibaren 1988 yılına kadar reklam fotoğraflarının geçirdiği aşamayı 227 örnekle gözler önüne seriyor.

Yankı Erimtan sergisi Galeri Nev'de görülebilir.

Tanju Demirci resim sergisi Emlak Sanat Galerisi'nde sürüyor.

Mustafa Salim Aktuğ'un resimleri Akpınar Sanat Galerisi'nde sergileniyor.

İzmir

İzmir'in sesi

Ege Üni. Devlet Türk Müziği Konservatuvarı öğretim üyeleri ve öğrencilerini bir araya getiren Yard. Doç. Dr. Berrak Taranç, ‘‘Voice Of İzmir’’ topluluğunu kurdu. Geçen ağustosta Avrupa'nın kültürel başkenti seçilen Selanik'e giden grup, UNESCO’nun düzenlediği ‘‘İki Denizin Yaratıcı Kadınları Akdeniz- Karadeniz Festivali’’ne katıldı. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Polihini Anfi Tiyatro'da konser veren Voice Of İzmir beğeni topladı. Kasım 97'de İtalya'da düzenlenen ‘‘Med Film Festivali’’ne katılan grup daha sonra Celal Bayar Üniversitesi'nin kuruluş yıldönümü törenlerinde tam not aldı.

Mimarlara yarışma

İZFAŞ, 26 - 29 Mart tarihleri arasında gerçekleştireceği Uluslararası Mermer, Doğal Taş ve Mermer Teknolojileri Fuarı MARBLE'98 kapsamında, Türk doğal taşlarını ulusal ve uluslararası platformda tanıtmak amacıyla ‘‘Mimari Proje Yarışması’’ düzenledi. Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde düzenlenen yarışma, iç ve dış mimari konularında, tüm mimarlara ve mimarlık öğrencilerine açık olacak. Yarışmaya, birden fazla proje ile katılabilecek yarışmacılardan, mimari proje aşamasında ve/veya gerçekleştirilmiş tasarımlarında, Türk doğal taşlarını mimari ve yapısal yönden uygun kullanmaları ve Anadolu kültürünün motiflerini yansıtmaları isteniyor. Son başvuru tarihi 20 Şubat 1998. Yarışma mimarlar ve öğrenciler olmak üzere iki katagoride değerlendirilecek. Bilgi için, 0 232 482 12 70

Emekli öğretmenin resimleri

Ressam Bilsen Dorman, 10'ncu kişisel sergisini İşbankası İzmir Sanat Galerisi'nde açtı. İzmir Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü Grafik Dalı'ndan mezun olan sanatçı, uzun süre çeşitli okullarda öğretmenlik yaptı. Geçtiğimiz yıl Nazilli Lisesi'nden emekli olan sanatçı, kişisel sergiler açtı, karma sergilere katıldı. Sergi 23 Ocak tarihine kadar gezilebilir.

Yokolan bir teknik

Avusturyalı Sanatçı Anton Krajnc'ın özgün taşbaskı çalışmalarından oluşan sergi Avusturya Başkonsolosluğu Kültür Ofisi işbirliği ile İzmir Resim Heykel Müzesi'nde açıldı. Giderek yok olan bir baskı tekniğini alabildiğine geliştiren sanatçının 14 kez üstüste basarak zengin renk ve kolaj değerleri oluşturduğu prestij sergisine, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. İzmirli sanatçılar, birbirinden güzel 26 eserin yer aldığı sergiyi, özellikle sanat eğitimi gören gençlerin mutlak gezmesi gerektiğini söylüyor.

Menteş'in yüz ünlüsü

Televizyonun sevilen dizisi ‘‘Tatlı Kaçık’’ın Saffet'i Yalçın Menteş, ‘‘100 Ünlü Yüz’’ adlı oyunla İzmir'e geliyor. Yaz turnesini diğer bağlantıları nedeniyle kısa tutan ve her gece kapalı gişe oynayan ‘‘100 Ünlü Yüz’’de Menteş, politikacılardan popçulara, sporculardan televizyon meşhurlarına kadar ismi her gün duyulan 100 kişiyi hicvediyor. İzmirlilerin yoğun isteği üzerine İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde yeniden sahnelenen oyun bugün, yarın ve 16, 17, 18 Ocak tarihlerinde izlenebilir. Biletler İleri Kitabevi, Vakkorama, İsmet İnönü Kültür Merkezi gişesinde.

Diyarbakır

Hamam Diyarbakır'da

Dilan Sineması'nda yönetmenliğini Ferzan Özpetek'in yaptığı ‘‘Hamam’’ gösterime giriyor. Emek Sineması'nda ise Kuduz Bakışı var.

Oyunlar

Devlet Tiyatrosu, haftasonu sahnelenecek ‘‘Kaç Baba Kaç’’ oyunundan sonra 15 Ocak Perşembe’den itibaren ‘‘Tarla Kuşuydu Juliet’’ sahneliyor. Küçük izleyiciler hafta sonları yine Burununu Kaybeden Palyaço'yu izleyebilirler.

Antalya

‘‘Yüzleşme’’ Falez'de

Ressam Vildan Açan'ın 8 Ocak'ta Antalya Falez Otel Sanat Galerisi'nde açtığı ‘‘Yüzleşme’’ adlı sergisi, 4 Şubat'a kadar gezilebilecek. İnsan vücudunun uzuvlarını resimlerine konu alan sanatçı, eserlerini tuval üzerine karışık teknikle üç boyutlu olarak gerçekleştirmiş.

Can Dündar'dan söyleşi

Gazeteci Can dündar, Toplumsal Araştırmalar Vakfı'nın düzenlediği bir söyleşi için Antalya'ya geldi. Bugün saat 14.30'da Antalya Kültür Merkezi Perge Salonu'ndaki söyleşi ücretsiz izlenebilecek.

Sinemalar

MEGAPOL, Orman Kaçkını. PRESTİJ, Tılsım. ALTIN PORTAKAL, L.A. Sırları. KENT, Evde Tek Başına 3. ASPENDOS, Elke. KÜLTÜR, Spaw.

3.kez tek başına

Aile komedisi dalında ayrı bir yeri olan Evde Tek Başına serisinin üçüncü bölümünde, evde tek başına kalan sekiz yaşındaki Alex, yüksek teknolojiyle donatılmış, iyi eğitimli uzmanlara karşı evini koruyor. Filmi Raja Hughes yönetiyor, başrol oyuncuları ise Alex D.Linz, Haviland Morris, Olek Krupa, David Thorton. Film İstanbul Şişli Kent, Akmerkez Braun, Çemberlitaş Şafak, Bakırköy İncirli, G.O.Paşa Cinemass, Ataköy Galleria, Ataköy Atrium, Kadıköy Reks, Suadiye Movieplex, Bakırköy Avşar, Beyoğlu Lale, Avcılar Standart sinemalarında.

Saydam yaratıklar düş defterleri

Selda Asal'ın 'Uyku' başlıklı enstalasyonu 31 Ocak'a kadar İstanbul BM Çağdaş Sanat Merkezi'nde izlenebilir. Sanatçı enstalasyonunda saydam yaratıklar, düş defterleri, müzik kutusu bebeği gibi nesneler yanında video ve ses de kullanıyor. Bu malzemeyle sessizliğe ilişkin düşşel/zihinsel bir mekan yaratıyor. BM Çağdaş Sanat Merkezi Akkavak Sok 1/1 Nişantaşı, tel: 0 212 231 10 23

Kuzguncuklu Fazilet

Ankara Devlet Tiyatrosu ‘‘Kuzguncuklu Fazilet’’ isimli oyunu İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nde sergileniyor. ANAP milletvekili Yılmaz Karakoyunlu'nun yazdığı oyunda 1940'lı yılların İstanbul'unda bir ailenin penceresinden ekonomik bunalım konu ediliyor. ‘Köşe dönücülük’ ve ‘toplumsal yozlaşma’nın eleştirildiği ve danslarla da süslenen oyunun yönetmeni Erdal Küçükkömürcü.

Gürcistan'dan umut oyunları

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü Deneme Topluluğu, Gürcü Yazar Davit Kldiaşvili'nin iki oyununu sergiliyor. Umut teması üzerine kurulmuş birer perdelik ‘‘Darispan'ın Çilesi’’ ve ‘‘Bela’’ adlı oyunları Gürcistanlı öğretim görevlisi Doç. Dr. Varlam Nikoladze sahneye koydu. Fakültenin Suat Taşer Salonu'nda.

Her yaşın mekanı

İzmir'in 60 yıllık lezzeti Bonjour Patisserie'nin isim hakkını alan Özsüt, İtalya ve Fransa'nın patisseri'lerinin bir benzerini Alsancak'ta açtı. Bonjour Patisseri'de eski anlayışlara yeni yaklaşımlar getirdiklerini söyleyen İbrahim Urlulu, ‘‘mekanda, mutfak düzeninde ve imalatta ürün geliştirme çalışmalarıyla, Bonjour'un farklı bir anlayışın eseri olduğunu vurgulamak istedik’’ diyor. Her yaştan İzmirli'nin uğrak yeri haline gelen Bonjour Patisserie'de birbirinden güzel pastalar ve diğer sürpriz lezzetleri bulmak mümkün. İzmirliler, kendilerine ayıracakları sınırlı zamanı Bonjour Pasisseri'nin kaliteli ortamında damak zevklerine uygun yiyecekleri tadarak değerlendiriyor.

Genç ressamdan sergi

Resim çalışmalarına Erol Deneç'in atölyesinde başlayan genç ressam Ayhan Tomak'ın yapıtları 27 Ocak tarihine kadar İstanbul, Taksim Atatürk Kitaplığı'nda sergileniyor. Tel: 249 09 45.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!