Yeter! Söz Milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Sebze üreticisi kan ağlıyor...

Bizler sebzecilikle geçinen köylüler olarak son bir hafta içinde perişan durumlara düştük. Zira, ürün fiyatları mevsim ortalamasının çok altına düşerek geçen yılları aratmaya başladı.

Yaş sebzecilik doğal olarak bazı risklere açıktır ve bunu kabulleniyoruz. Ancak bu sezon başımıza gelen zararların sebebi hükümetlerin politik tercihleridir.

Enflasyonun bütün kaynağını sebze fiyatları olarak gören hükümet, sebze ihracatçısının ödediği primleri kestiği gibi ithalat kapılarını iyice gevşetmiştir.

Bu yönetimin tüm faturasını çiftçilerin ödemesini istemek, acaba nasıl bir anlayışın sonucudur, merak ediyoruz?..

Ülkemiz için her türlü fedakârlığa hazırız, ancak bunun her kesime eşit dağıtıldığını görmek istiyoruz.

Bu bizim hakkımız.

Osman İltar, Ahmet Çelik, Fahri Günal-Kürüş ve çevre köylüleri adına-Serik/ANTALYA

Profesyonellere! Bir

gol de Adana için at

ADANA'da yaşanan deprem felaketi sonrasında herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor. İlk adımı atan Sakıp Sabancı oldu; işadamlarını hareketlendirmek için... Acaba bizim anlı şanlı milyarlık futbolcularımız da bu işi yapamaz mı? Neden mi? Çünkü orada hayatını kaybedenler, yaralananlar, onların formasını giydiği kulübün taraftarı ve kendilerinin hayranıydılar.

Hem Televole'lerde, anlamsız konularla yer alacaklarına, böyle onurlu bir konuyla gözükürler. Arkalarında da kendilerine hayran olanların takdirini toplar, onların da yardım kampanyasına katılmalarını sağlarlar. Şimdi bunu okuyan futbolcularımız diyebilirler ki, biz yardımımızı gizli yapıyoruz. Arkadaş bu tür yardımın gizlisi olmaz. Yap, alenen yap. Yaptığın sevabı Allah kabul eder. Seni sevenlerin gönlünde bir daha büyü. Bir gol de böyle at.

Bu işe Profesyonel Futbolcular Derneği de önayak olabilir. Bulunacağınız yardımla, yıkılan okulu, hastaneyi, camiyi yaptırın, derneğinizin adını koyun. Bakın o zaman acılar daha çabuk unutulacak, tezahürat daha da artacak. Milyonları arkanızdan koşturmanın tam zamanı. (Tel: 0212- 631 39 17)

ÊÜnal KUTSAL-Dostluk Spor Bayan

Futbol Kulübü Basın Sözcüsü

Hayran kaldım

İSTANBULLUYUM... Ankara'da Atatürk Bulvarı'nda acele bir işim dolayısıyla arabamı büyükçe bir apartmanın önüne park ettim. Dönüşümde bulduğum bu nota, park yeri arayanların başına gelenleri düşündüğümde hayran kaldım. Ne kadar nazik apartman sakinleri ve yöneticileri var. Lütfen siz de yayınlayın ki, bu medeni uygulamaların, takdirle karşılandığı bilinsin, güzelliklere hasret kalmayalım.

Feride BURSALI-FENERBAHÇE

‘‘Sayın oto sahibi

Şu an işgal etmiş olduğunuz park yeri apartmanımızındır. Ve de apartmanın mülkiyetidir. Yapmış olduğunuz işgal, tüm apartman sakinlerini son derece rahatsız etmektedir. Bundan sonra bu konuda daha hassas ve anlayışlı olacağınızı ümit ediyoruz.

158 Nolu Apartman Sakinleri’’

Plaket bıktırdı

TÜRKİYE'de, her iyi uygulama nedense sonradan bozuluyor. Bunlardan biri de plaket verme olayıdır. Gerekli gereksiz herkes birbirine plaket sunuyor. Evler plaketle doldu. Toplantıya geldi plaket, konuşma yaptı plaket... Sonra durum tersine dönüyor; plaket alanlar bu kez verenlere plaket uzatıyor. Niçin? Toplantı düzenleyip bizi konuşturdunuz diye... Bu konudaki önerim; Altın Portakal, Altın Koza gibi ödüller hariç, teşekkür niteliğindeki plaketler yerine Türk bayrağı veya kitap hediye edilsin.

Nail TAN-ANKARA

İSTANBUL caddelerinde görülen kırmızı özel plaka dikkat çekiyor. Üzerinde 77 ZEHİR 001 yazılı olan siyah renkte Mercedes'e bu plakayı verenler hiç mi düşünmemişler. Bu işin bir kuralı olmalı sanırım.

Necati MUMAY-Merter/İSTANBUL

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Türkiye'de tekstil en verimli, siyaset en verimsiz sektör durumunda.’’

(Milli Prodüktivite Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Denizer)













Yazarın Tüm Yazıları