Organ bağışı seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Organ bağışı seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 1997 00:00

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı, vatandaşların organ bağışı ile ilgili sorularını yanıtlamak ve bilgi aktarmak üzere ‘‘ücretsiz telefon hattı’’ kurdu. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sedat Ünal, ‘‘Organ Nakli ve Bağışı Kampanyası’’ çerçevesinde 0 800 314 79 79 numaralı ücretsiz telefon hattı kurulduğunu, burayı arayanlara, nasıl ve hangi şartlarda organ bağışı yapılabileceğine ilişkin bilgi verildiğini bildirdi.

Vatandaşları organ bağışına özendirmek için gönüllü kuruluşlarla işbirliği yapacaklarını ve ‘‘organ bağışı gönüllüleri’’ oluşturacaklarını bildiren Ünal, bu kişilerin, okullar ve hastanelerde bağış konusunda sürekli bilgi vereceklerini kaydetti. Ünal, organ bağışını artırmayı hedeflediklerini belirterek, bağış yapan kişilerle ilgili bilginin tek merkezde toplanacağını söyledi.

Bu arada, organ bağışında son günlerde büyük artış meydana geldiği belirtildi. Başkent Üniversitesi ve Türkiye Organ Nakli Derneği'ne son bir hafta içinde 150 kişi başvurarak, organ bağışında bulundu. Türkiye Organ Nakli Derneği ve Başkent Üniversitesi'ne, Organ Nakli Yasası'nın kabul edildiği 1979 yılından bu yana 200 bine yakın bağış yapıldığı bildirildi.

Organlarını bağışlayan ünlüler arasında, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, TBMM Başkanı Hikmet Çetin, Kültür Bakanı İstemihan Talay, Sağlık Bakanı Halil İbrahim Özsoy, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz ile Zeki Alasya, Metin Akpınar, İbrahim Tatlıses, İdil Biret, Ediz Hun, Kadir İnanır, Engin Çağlar, Nejat Uygur ve Filiz Vural ile Semra Özal da bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!