Yeter! Söz Milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Taranoğlu'nun ilginç girişimi

Orman Bakanı Ersin Taranoğlu, ‘‘Denizler kirlendi, sahiller kalmadı’’ diyerek, bazı ormanlık alanların günübirlik işletilmesi için ihale açmıştı. Ancak, büyük tepki doğdu. Nitekim, orman mafya, piknik magandası hemen devreye girdi. Bazı ihaleleri kapatmak için engellemeler yaptı.

Taranoğlu da sonunda 'pes' ederek, kira verilmek üzere açılan ihaleleri iptal ettiğini açıkladı.

Ankara'dan fahri av müfettişi Ahmet Altunay, köşemizden yaptığı açıklamada Kızılcahamam ormanlarında gördüğü silah atan piknikçilere, pisliğe ve sahipsizliğe engel olunmasını istemişti. Taranoğlu, ‘‘İhaleleri yenileyecektim, vaçgeçtim’’ diyerek bize şöyle konuştu:

‘‘Biliyorsunuz, günübirlik alan veya dinlenme parklarının özel sektöre ihalesini durdurdum. Bunların sayıları 150 civarındaydı. Sivil toplum örgütleri ihalelere karşı hassasiyet gösteriyor. Bunun üzerine şöyle bir karar aldım; bu dinlenme tesislerinden neresini ihale edeceksek, önce o ildeki sivil toplum örgütleriyle, üniversite yetkililerini ve orman bölge teşkilatımı bir araya getireceğim. Ortak karara ben uyacağım; ilgili alanı aç derseler açacağım, kapa derseler kapatacağım.

Üniversite 'ben işleteceğim' derse, 'al buyur, koruyarak halkın hizmetine aç' diyeceğim. Alamıyorsa, 'o zaman bana bir master plan yap, nasıl kullanıma açmalıyız, neler yapmalıyız' diyeceğim... Ondan sonra özel sektöre ihale ile vereceğim.

- İstanbul'daki ormanlar için ne yapacaksınız?

- İstanbul Belgrad ormanını, Orman Fakültesi'ne vereceğim. Nitekim, kendilerine 'alın' dedim; 'bilim yuvasısınız, oradan nasıl faydalanmak isterseniz kullanın, döner sermayeniz de var, işletin.' Dekan Melih Bey gönüllü olarak 'peki' dedi. Şimdi tatbikat yaptırıyorlar. Kızılcahamam'daki Çamkoru, Akyarma ve Soğuksu gibi yerleri de Başkent Üniversitesi'ne devredeceğim.

- Neden böyle bir karara vardınız?

- Ne yaparsam 'adamlarına veriyorsun, mafya villa yaptıracak' gibi tepkiler alıyorum. Ben de üniversiteleri düşündüm, alsınlar, isterlerse para kazansınlar, Böylece iddia edildiği gibi biz de ormanı peşkeş çekmemiş oluruz. Hiç olmazsa yanlış yapılırsa, bilim adamları yapsın.

Deprem istismarcıları

ADANA depremi sırasında bir yakınımı Ç.Ü Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne götürdüm. Ortalık mahşer yeriydi. Doktorlar gelmiş, herkes organize olmuş. Ambulanslar gidip geliyordu. Hastane fabrika gibi çalışıyordu adeta. Böyle bir hastane var diye Allah'a şükrettim.

Ancak ertesi gün yakınımı pansuman içinde götürdüğümde, üzücü şeyler öğrendim. Başhekimliğin yaptığı tespitte, çok sayıda tekerlekli sandalye ve sedye kaybolmuştu. Eczanede, ilaçlarda inanılmaz eksikler olmuş, hastanenin altı aylık sarfının bir günde eczaneden çekildiği, bunun da akla çalınmış olma ihtimalini getirdiği anlatıldı.

Memurlara konuşma yasağı olmasa da bir anlatsalar.

Hastaneleri sadece ihtiyacımız olduğunda hatırlarsak afetlerde gidecek yerimiz kalmayacak yoksa.

Uğur TÜRECAN-ADANA

Canseven'in açıklaması

EDİRNE Valisi Mehmet Canseven, 28 Haziran, 1 ve 2 Temmuz tarihlerinde köşemizde yer alan yazılarla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

‘‘İddia edilen konularla ilgili olarak Valiliğimce gerekli soruşturmaya başlanılmış olup, 28.6.1998 gün ve BO54VLK4220400/266 sayılı yazımızla İçişleri Bakanlığı'ndan da müfettiş talep edilmiştir. Bilgilerinizi rica ederim.’’

Sayın Canseven'e teşekkür ederken, yapacağı soruşturmanın sonuçlarının da ne olacağını merakla bekliyoruz.

BİZLER hiçbir işe yaramayan iki yıllık Meslek Yüksek Okulu mezunlarıyız. Okuduğumuz branşlarda hiçbir iş bulamıyoruz. Ayrıca Doğu'da askerlik yaptık. Güneydoğu'dan gelen askerlere iş hazır olacaktı hani? Yaşlarımız 34-35 oldu. Polis de mi olamayız?

Ahmet MERT-ANKARA

YILDIZ Teknik Üniversitesi'nin geleneksel mezunlar günü 4 Temmuz Cumartesi günü saat 14.00'te Yıldız'daki merkez kampusunda gerçekleşecektir.

DİKMEN Caddesi üzerinde kurulu Doğankent Sitesi önündeki 150 metrelik kanalizasyon kanalı suni göl halini alıyor, bataklığa dönüşüyor. Büyükşehir'e yaptığımız başvurulardan bir sonuç alamıyoruz. Çankaya Belediyesi ile olan anlaşmazlığın faturasını Melih Gökçek neden bize kesiyor?

Taner ACAR-ANKARA

SÖZE BAK HİZAYA GEL!

‘‘Tedbirsizlik olabilir, ahlaksızlık olmayabilir.’’

(TBMM eski Başkanı Mustafa Kalemli)













Yazarın Tüm Yazıları