Canavara ibret cezası

Güncelleme Tarihi:

Canavara ibret cezası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

Trafik canavarlarına ilk kez ibret cezası verildi. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, ölümlü kazaya neden olan Akdeniz Seyahat ve Ağrı Tur'a 2'şer ay kapatma cezası verdi.

Ulaştırma Bakanlığı, karayollarında can ve mal güvenliğini sağlamada kararlı olduğunu göstererek, otobüsleri ölümle sonuçlanan kaza yapan Akdeniz Seyahat ile Ağrı Tur'a 2'şer ay kapatma cezası verdi.

Yüksel Turizm'i bagajdaki yolcu bavulunun kaybolması yüzünden daha önce bir ay kapatan Ulaştırma Bakanlığı, bu kez yaptıkları kazaları gerekçe göstererek Akdeniz Seyahat ile Ağrı Tur'a ceza yağdırdı. Akdeniz firması, 15 Ekim'e kadar olan itiraz süresini beklemeden, Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma kararı için başvurdu.

AYRIM YAPILMASIN

Ulaştırma Bakanlığı'nın kapatma kararını uygulayıp uygulamama konusunda mahkeme kararını beklediklerini belirten Akdeniz Seyahat'in ortaklarından Erol Özen, ‘‘Biz, bu tür önlemlere karşı değiliz. Ancak küçük, büyük firma ayırımı yapılmasın’’ dedi. Otobüs firmalarının yaptıkları kaza sıralamasında 4 kaza, 6 ölü ve 27 yaralı ile 42'nci sırada olduklarını belirten Özen, ‘‘Bizden önce kapatılması gereken 41 firma var. Firmamız, geçen yıl Altın Portakal Film Festivali'ne katkılarından dolayı ödül almıştır.Yılbaşı rezervasyonları sözkonusu. Antalya'da yapılacak Ormancılık Kongresi'nde kullanılacak otobüslerimiz olacak. Bunların tümü şimdi iptal durumunda’’ dedi.

Merkezi Antalya'da bulunan Akdeniz Seyahat'in kapatılması kararına, bu firmaya ait sürücü Ali Doğan yönetimindeki otobüsün, 10 Ağustos 1997 tarihinde, Burdur yakınlarında kaza yapması neden oldu. Yağıştan kayganlaşan yolda aşırı hızla giderken freni patlayınca takla atan otobüste, 6 kişi ölmüştü. Ters dönen otobüsün altında sıkışan yolcular ise 2 saat Azrail'le mücadele ettikten sonra yaralı kurtarılmıştı.

25 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Ağrı Tur'un kapatılmasına neden olan kaza da 8 Ağustos günü Erzincan- Sıvas Karayolu'nda meydana gelmişti. Sürücü Mehmet Ege'nin uyuması sonucu uçuruma yuvarlanan otobüste 25 kişi ölmüş, 20 kişi de yaralanmıştı. Kazada ölen sürücü Mehmet Ege'nin, 1995 yılında da otobüsü devirip 9 kişinin yaralanmasına ve geçen yıl da Horasan’da bir yayaya çarpıp ölümüne neden olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!