Doktorun inanılmaz sonu

Güncelleme Tarihi:

Doktorun inanılmaz sonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 1997 00:00

Haberin Devamı

Çocuğum olmuyor, diye bunalıma giren 36 yaşındaki Dr. Rana Arısoy, pençesine düştüğü uyuşturucudan ölerek kurtuldu. Antalya Devlet Hastanesi'nde görev yapan Dr. Arısoy, nöbetçiyken koluna ‘‘yeşil’’ reçete ile satılan ‘‘Fentanil’’ enjekte etti. Yüksek dozda uyuşturucunun etkisiyle fenalaşan Dr. Arısoy, arkadaşlarının kolları arasında öldü.

Antalya Devlet Hastanesi'nde görevli 36 yaşındaki Dr. Rana Arısoy, koluna enjekte ettiği yüksek dozdaki uyuşturucunun kurbanı oldu. Uyşuşturucu kullanmaya üniversite yıllarında başlayan Dr. Arısoy'un ölümü, yakınlarını ve meslektaşlarını üzdü.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden 1984 yılında mezun olan Dr. Rana Arısoy, arkadaş çevresinde alıştığı uyuşturucunun pençesinden bir türlü kurtulamadı. 10 yıl önce mühendis Ruşer Arısoy'la evlenen Dr. Rana, başarılı meslek yaşamını sürdüremedi.

Ailesi ve eşi, Dr. Rana Arısoy'un uyuşturucu alışkanlığından kurtulması için, 1992 yılında İstanbul'dan Antalya'ya taşındı. İstanbul'daki çevresinden uzaklaşıp Antalya'da bir süre tedavi gören Dr. Rana Arısoy, Antalya Devlet Hastanesi'nde anestezi uzmanı olarak göreve başladı. Başarılı çalışmalarıyla tanınan Dr. Arısoy, ameliyatlarda aranan uzman oldu.

Evliliğinden çocuk sahibi olamayan, tüm tedavilere karşın çocuk dünyaya getiremeyen, bir süre önce de tüp bebek umudu da sönen Dr. Rana Arısoy, bunalıma girdi, yeniden uyuşturucuya başladı.

Dr. Arısoy, arkadaşlarının ve yakın çevresinin tüm uyarılarına rağmen alışkanlığından vazgeçemedi.

Önceki gece hastanede nöbetçi olan Dr. Rana Arısoy, saat 22.00 sıralarında acil serviste fenalaştı. ‘‘Kendimi iyi hissetmiyorum. Biraz uzanacağım’’ diyen genç doktor, hemşirelerin kucağına yığıldı. Dr. Arısoy, kalp krizi geçirdiğini zanneden diğer nöbetçi doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Daha sonra, genç doktorun koluna, ameliyatlarda hastayı uyuşturmak için kullanılan ‘‘Fentanil’’ enjekte ettiği ortaya çıktı. Uyuşturucu krizlerinde de kullanılan ‘‘Fentanil’’ eczanelerde yeşil reçete ile satılıyor.

Dr. Rana Arısoy'un ölümü, hastanedeki doktor arkadaşları ve diğer personel arasında şok etkisi yarattı.

Genç doktorun cenazesi, hastane önünde yapılan törenden sonra toprağa verilmek üzere İstanbul'a götürüldü. Törende meslektaşları Dr. Rana Arısoy için gözyaşı döktü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!