İlkokula şok kapanış

Güncelleme Tarihi:

İlkokula şok kapanış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

Laleli'deki Gedikpaşa İlköğretim Okulu, okulların açılmasına 3 gün kala, iş merkezi yapılacağı gerekçesiyle kapatıldı. Daha önce satılması planlanan ancak yeni vali Kutlu Aktaş'ın satılmasından vazgeçtiği okulun yöneticileri, 250 öğrencinin kaydını yaptıklarını, binanın boyanması için 1 milyar 500 milyon lira harcandığını söylediler. Eminönü Belediyesi zabıtaları tarafından sıraların taşındığı gören öğrenciler şaşırıp kalırken, okul önünde toplanan aileler ise ‘‘Çocuklarımızın kitaplarını, defterlerini, kıyafetlerini aldık. Milyonlarca lira masraf yaptık. Madem satılacaktı, niye çocuklarımızın kaydı yapıldı’’ diye isyan ettiler.

AÇILIŞA HAZIRDI

Okulun tüm ihtiyaçlarının Milli Eğitim tarafından karşılandığını, kömürünün bile alındığını belirten okul yöneticileri, ‘‘Biz yeni öğretim yılına hazırlandık. Pazartesi tören için programımız bile hazırdı. Tüm eksikleri tamamladık. Ancak, sabah neye uğradığımızı şaşırdık. Bize hiç kimse bilgi vermedi. Bir kamyon kapımıza dayanarak, sıralarımızı yükledi. Okulumuzun kapandığını bu şekilde öğrendik’’ dediler.

İstanbul İl Özel İdaresi yetkilileri ise okulun satışının söz konusu olmadığını, ancak öğrenci sayısı az olduğu için bu binanın iş merkezi yapılacağını açıkladılar. Yetkililer, Eminönü Belediyesi ile Özel İdare arasında anlaşma yapıldığını, buna göre Eminönü Belediyesi ile İl Özel İdaresi'nin binayı 49 yıllığına birlikte iş merkezi halinde işleteceğini belirttiler. Öğrencilerin çevre okullara sevkedileceğini bildiren İl Özel İdaresi yetkilileri, bu anlaşmanın neden daha önce okul idaresine duyurulmadığını, okula neden milyarlarca liralık harcama yapıldığı sorularına ise yanıt veremediler.

DÖNÜŞ YOK

Öte yandan, göreve geldiği günlerde, okul binalarının satışına karşı çıkan İstanbul Valisi Kutlu Aktaş, Gedikpaşa İlköğretim Okulu'nun devir işleminin tamamlandığını bilmeden bu açıklamayı yaptığını belirterek şunları söyledi:

‘‘Okulun zaten daha önce, Belediye ile İl Genel Meclisi'nde karar almak suretiyle devrini yapmışlar. İş bitmiş artık. Yapacak bir şey yok. Bu okullar ticari merkezlerde kalmışlar. Orası iş merkezi olarak değerlendirilecek. Belediye ile İl Özel İdaresi müştereken iş merkezi yapacak. 5-6 sene önce kararı alınmış, proktokolu yapılmış bir iş. Şu anda düzeltme imkanı yok.’’

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey de ‘‘Bu okulda 400 civarında öğrencimiz var. Öğrenciler çevredeki ve semtlerindeki okullarda öğrenimlerine devam edebilecekler’’ dedi.

Okulunu geri istedi

Her perşembe günü İstanbulluların dertlerini dinleyen Vali Kutlu Aktaş bu hafta 50 kişinin sorunlarıyla ilgilendi. Valiye sorunlarını anlatmaya gelenlerden biri de Gedikpaşa İlköğretim Okulu öğrencilerinden Elif Kanyılmaz'dı. Kanyılmaz, Vali Aktaş'ın boynuna sarılarak okulunu geri istedi. Elif, giriş kaydının yapıldığı Gedikpaşa İlköğretimokulu satıldığı için okulsuz kaldığını söyledi. Vali Aktaş, Elif'in istediği en iyi okula kaydının yaptırılması direktifini verdi. Bunun üzerine Elif'in babası Şefik Kanyılmaz, aynı okulda öğretmen olan eşi Hülya Kanyılmaz için de okul talebinde bulundu. Vali Aktaş da Kanyılmaz Ailesi'nin okul isteklerinin karşılanması talimatını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!