İşte bizim yabancılar

Güncelleme Tarihi:

İşte bizim yabancılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 1997 00:00

Haberin Devamı

Ligimizde futbol oynayan yabancılar Türkiye'ye kısa bir sürede alışıyor. Büyük çoğunluğu yemeklerimize, trafiğimize, geleneklerimize fazla zorlanmadan uyum sağlıyor. Öyle ki, kimi Alman asıllı kaleci Metin Mert gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bile oluyor. İşte bu sezon ligimizde top koşturan yabancı futbolcularımızın saha dışındaki yüzleri:

Kebaba bayılıyorlar

Yabancı futbolcuların yemek tercihleri şöyle: KEBAP: Baliç (Bursa), Amokachi, Letchkov, Iankov, Mrmiç (Beşiktaş), Sabin (F.Bahçe), Donev (Van), Kona (Antalya), N'Gonge (Samsun), Moisescu (Altay), De Silva, Guavinko, M'Bonabucya, Yaw (G.Antep), Vlamidimir (Ç.Dardanel); PİLAV-MAKARNA: Misse (Trabzon), Coparan (Altay), De Silva (G.Antep), Pascal (G.Birliği), Gançev (Bursa) ve Bozinoski (A.Gücü).

Sinekten korkan var

Yabancıların fobileri şöyle: Uche, Allum (Uçak), Högh, Okocha, Sabin (trafik kazası), Amokachi (sakatlık), Yankov (iftira), Letckov, Halilagiç (yılan), Mrmiç, Stingaciu (gol yemek), Moshoeu (yükseklik), Dobrowski (karanlık), Phiri (sinek), Rada (savaş), Timofte (fare), Mapeza (yalnızlık). Galatasaraylı Popescu ise hiçbir fobisi olmayan nadir isimlerden birisi.

Hepsi okumuş çocuklar

Yabancı futbolcuların büyük çoğunluğu lise mezunu. 21 yabancı futbolcu, liseyi bitirdikten sonra profesyonel futbol yaşamına girmiş. Üniversite mezunu yabancı futbolcu sayısı ise 10. Ligin ilkokul mezunu tek yabancı futbolcusu ise Gaziantepsporlu Guavinho.

Bilim adamı Vugrinec

Gönüllerdeki meslekler de şöyle: Uche (komutan), Högh, Letckhov (pilot), Sabin (müzisyen), Okocha (avukat), Pascal (tiyatro sanatçısı), Preko (dansçı), Iankov (öğretmen), Vugrinec (bilim adamı), Mrmiç (denizci), Mosheou (tekstilci), Guavinho (doktor), M'Bonabucya (şarkıcı).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!