Refah'ın 007 ordusu

Güncelleme Tarihi:

Refahın 007 ordusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 1997 00:00

Haberin Devamı

RP, öğretmen ve okul sayısının kesintisiz eğitim için yetersiz olduğunu kanıtlamak için ‘007 ordusu' kurdu. Gizli servis ajanı gibi çalışıp, kamera ve fotoğraf makinesi de kullanacak olan bu ekip, 8 yılı takip için kurulan ‘İzleme Komitesi' tarafından yönlendirilecek.

RP Lideri Necmettin Erbakan, oluşturduğu ‘007 ordusu' ile kesintisiz eğitimin peşine düşüyor. ‘Öğretmen ve okul sayısının kesintisiz eğitim için yetersiz olduğunu' kanıtlamakla görevlendirilen ‘Refah'ın 007'leri, bunun için ‘gizli servis ajanları' gibi kamera ve fotoğraf makinesi de kullanacaklar.

Erbakan'ın ‘007 ordusu'nu, RP Genel Merkezi'nde 8 yıllık kesintisiz eğitimi takip etmek üzere oluşturulan ‘izleme komitesi' yönetecek. Erzurum Milletvekili Ömer Özyılmaz'ın başında bulunduğu komite, bunun için il ve ilçe örgütlerinden yararlanacak. ‘Türkiye'deki bütün okulları mercek altına almayı' hedefleyen komite, il ve ilçe örgütlerine, ‘‘Köylerinizdeki bütün okullara gidin. Derslik sayısı, araç gereç durumu, öğretmen ve öğrenci sayılarına ilişkin bütün bilgileri bildirin'' talimatını verdi. Komite, okulların durumuna ilişkin bütün bu gözlemlerin, yazılı raporun yanısıra fotoğraf ve video yardımıyla da saptanmasını ve tüm malzemenin en geç 15 Eylül'e kadar RP Genel Merkezi'ne teslim edilmesini istedi. RP, bu araştırmanın sonucunda elde edilecek bilgi ve bulguları, önümüzdeki günlerde kesintisiz eğitimin iptali için Anayasa Mahkemesi'nde açacağı davada kanıt olarak kullanacak.

RP, bir yandan da kesintisiz eğitimi delmeye yönelik girişimlere öncülük ediyor. Büyük bölümü RP'ye yakınlığıyla tanınan 60 kadar vakıf ve dernek, ‘Anadolu platformu' adı altında bir araya gelerek, ‘Din eğitimi ile ilgili tedbirler' adı altında bir ‘eylem planı' geliştirdi. RP'nin yayın organı Milli Gazete'de yayınlanan ‘eylem planı'nda, kesintisiz eğitimle ‘dinsiz nesiller' yetiştirilmesine zemin hazırlandığı öne sürüldü. Eylem planını geliştiren platformda, RP'nin gençlik örgütü MGV'nin yanısıra, BBP'nin gençlik örgütü Nizam-ı Alem Ocakları, MÜSİAD, Mazlum-Der, Ensar, İlmi Araştırmalar, Safa Vakıfları, İlam Yayma Cemiyeti, Esam ile Konya merkezli İttifak Holding de bulunuyor. Platformda, Türkiye Diyanet Vakfı'nın bulunması da dikkat çekti.

8 yıla eylem planı

RP'nin 8 yıla karşı eylem planı şu ana başlıklardan oluşuyor:

Veliler in TV, radyo, gazete, hutbe ve kulak gazetesiyle uyarılarak, çocuklarını Kuran kurslarına göndermeleri teşvik edilmeli.

Hafız olabilecek öğrencilerin Kuran kurslarında kalması sağlanmalı. Hafız olduktan ve 15 yaşından gün aldıktan sonra bunların dışarıdan ortaokulu bitirmeleri sağlanıp, bu diplomayla normal lise ya da imam hatip lisesine kayıtları yapılmalı.

Halen Kuran kursunda bulunup da 15 yaşından gün alan varsa, 28 Eylül'e kadar ortaokullara dışarıdan bitirme yöntemiyle diploma almaları sağlanmalı, sonra da lise ya da imam-hatibe kaydettirilmeli.

Kuran kursuna gidip de henüz 15 yaşını doldurmamış ve hafızlığını da tamamlamamış olanlardan ortaokulu dışarıdan bitirme sınavını kaçıranların ise devlet ya da özel okullara kayıtları yaptırılarak eğitimleri sağlanmalı.

Eylem planının uzun vadeli önlemler bölümünde ise öncelikle eğitimde 5+3'e dönülmesini sağlamaya çalışmaktan söz ediliyor. İlköğretim kurumları ile liselerin yerel yönetimlere devrinin sağlanması planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!