Bilgisayar dünyasında sekiz yıl seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Bilgisayar dünyasında sekiz yıl seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz, ‘‘Bilişim 97'' etkinliklerini dün açtığı fuarla başlattı. Yılmaz, ‘‘Amacımız ilköğretim aşamasında bütün çocuklarımıza bilgisayar kullanmayı öğretmek'' dedi. Bilgisayar firmaları, fuarda eğitime dönük ürünlerini ön plana çıkardı.

Başbakan Mesut Yılmaz'ın 8 yıllık zorunlu eğitime bilgisayarla destek çağrısına, Bilişim'97 Fuarı'ndan anlamlı bir yanıt geldi. Bilişim'97 Fuarı'na katılan firmalar, standlarında eğitime yönelik özel ürünlerini de sergilediler.

Bilişim'97 Fuarı'nın açılışını yapan Başbakan Mesut Yılmaz, konuşmasında ‘‘Eğitimde çağı yakalamak 2000 projesi''nin en önemli özelliklerinden birinin, ilköğretim aşamasındaki bütün çocuklarımıza bilgisayar kullanmayı öğretmek olduğunu söyledi. Bütün ilköğretim okullarında bilgisayar sınıfları açılacağını belirten Yılmaz, öğrencilerin 8 yıllık zorunlu eğitimlerini bitirdiklerinde iyi birer bilgisayar kullanıcısı olacaklarını anlattı. Yılmaz, ‘‘8 yıllık zorunlu eğitim reformuyla hedeflediğimiz, bir takım ezberlenmiş bilgilerle kafası tıka basa doldurulmuş çocuklar yerine, her türlü bilgiye nasıl ulaşabileceğini bilen, bunları en hızlı şekilde ulaşma yeteneğini kazanmış, bu bilgileri karşılaştırmalı olarak, analiz edebilecek, değerlendirebilecek öğrenciler yetiştirmektir'' diye konuştu.

SEKTÖRLE ELELE

Bilgisayar destekli eğitim projesinin, bilişim sektörüne önemli bir pazar sağlayacağını belirten Yılmaz, sektörün eğitime yönelik yatırımlar yapmasını istedi. Yılmaz, eğitim reformunu hükümetle-bilişim sektörünün birlikte hayata geçireceğini anlattı.

Doğal kaynakların azalması ve ucuz işgücünün tarihe karışmasının bilgi teknolojisinin önemini artırdığını belirten Yılmaz, ‘‘Dünyanın neresinde olursa olsun, insanlar artık birbirlerine bir bilgisayar tuşu kadar yakın'' dedi. Yılmaz, dünya üzerinde yaşayanların, bilgisayar teknolojisinden uzak kalamayacaklarını, Türkiye'de de Avrupa standartlarında bilgisayar kullanımı olduğunu söyledi.

Yılmaz sanal marketten Rize çayı almak istedi

Başbakan Mesut Yılmaz, Koç Unisys standındaki Migros Sanal Marketi'ne 56 paket Rize Turistik çayı ve 12 paket Marlboro Light sigarası sipariş etti. Sanal marketteki deneme fiyatlarına göre çaylara tanesi 303 bin liradan, 16 milyon 968 bin lira, sigaralara da paketi 104 bin liradan 1 milyon 148 bin lira ödemesi gereken Yılmaz, alışverişi sonuçlandırmadan stantdan ayrıldığı için siparişi geçerli olmadı.Foto: Sefa ÖZKAYA

1100 yeni ürün var

Hürriyet’in de desteklediği Bilişim'97, 7 Eylül'e kadar devam edecek. Türkiye Bilişim Derneği (TBD) 14'üncü Ulusal Bilişim Kurultayı ise 3-6 Eylül'de Lütfi Kırdar Spor Salonu'nda yapılacak. Beylikdüzü TÜYAP'ta gerçekleştirilen Bilişim'97 Fuarı'nda 200 firma, 1100 yeni ürününü sergiliyor. Lütfi Kırdar'da düzenlenecek Bilişim Kurultayı'na ise 4 binin üzerinde delegenin katılması bekleniyor. Kurultayda her iki salonda 139 tanıtım semineri, 51 bildiri, 7 mesleki yenileme semineri, 9 çalışma grubu dahil olmak üzere toplam 16 salonda, 215 toplantı yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!