Kuran kurslarına düzen

Güncelleme Tarihi:

Kuran kurslarına düzen
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kuran Kursları Yönergesi, 8 yıllık kesintisiz eğitim çerçevesinde yenilendi. Diyanet'ten müftülüklere gönderilen yeni yönergeye göre, Kuran kurslarına katılacaklardan ilköğretim 5. sınıfının geçildiğini gösteren karne istenecek.

Diyanet, 8 yıllık zorunlu eğitim kapsamında yeni Kuran Kursları Yönergesi'ni onayladı. İl ve ilçe müftülüklerine gönderilen ve 1 Eylül'de yürürlüğe girecek olan yönergeye göre, Kuran kurslarına katılmak isteyenlerden en az ilkokul diploması, ilköğretim 5. sınıfının geçildiğini gösteren karnenin okul yönetimince onaylanmış örneği veya ilköğretim çağını geçmiş olanlardan okur-yazar belgesi veya onaylı sureti alınacak.

Yönergenin değiştirilen maddeleri şöyle:

Dışarıdan hafızlık belgesi almak isteyenler ile Kuran kurslarına devam edip önceki yıllarda yapılan Hafızlık Tespit Sınavları'nda başarılı olamayanlardan tekrar sınava girmek isteyenler, 30 Nisan tarihine kadar bulundukları il müftülüklerine dilekçe ile müracaat ederler. İl Müftülükleri, Kuran kursu öğrencileri ile dışarıdan sınava girmek için müracaat edenlerin isim listelerini ayrı ayrı düzenleyerek 15 Mayıs tarihine kadar Başkanlığa gönderir.

Sınavlarda başarılı olanların hafızlık belgeleri Başkanlıkça tanzim edilir.

Hafta sonu ve yaz kurslarına devam eden öğrenciler için bitirme sınavları yapılmaz ve kendilerine herhangi bir belge verilmez.

Hafta sonu ve yaz kursları, Kuran-ı Kerim ve mealini öğrenmek ve dini bilgilerini geliştirmek isteyenler için, ilgili müftünün teklifi ve mülki amirin onayı ile Kuran kursu binalarında veya müftülükçe uygun görülecek yerlerde açılır.

Hafta sonu kursları için kayıtlar eylül ayı içerisinde yapılır. Gerektiğinde ekim ayı içerisinde de kayıt yapılabilir. Herhangi bir sebeple süresinde kayıt yaptıramayanlar için, 10 kişi olmak kaydıyla yeni bir grup teşekkül ettirilerek ayrı bir sınıf açılabilir. Bu gibilerin kayıtları 10 kişilik grubun tamamlandığı tarihte yapılır.

Yaz kursları için kayıtlar haziran ayı içinde yapılır.

Hafta sonu ve yaz kurslarında Başkanlıkça hazırlanan müfredat uygulanır. Derslerde Başkanlıkça ders kitabı olarak yayınlanan veya tavsiye edilmiş kitaplar takip edilir.

Hafta sonu ve yaz kurslarının denetimi Diyanet İşleri Başkanlığı Kuran Kursları Yönetmeliği'ne göre yapılır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!