8 yıla destek çağrısı

Güncelleme Tarihi:

8 yıla destek çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 1997 00:00

Haberin Devamı

Sakarya Valisi Gökhan Aydıner, hayırseverlere 8 yıllık kesintisiz eğitime destek için çağrı yaptı. İl genelinde kesintisiz eğitimin aksamadan uygulanacağını belirten Vali Aydıner, ‘‘Sıkıntımız olacağını zannetmiyorum. Buna rağmen 290 civarında yeni dersliğe ihtiyacımız olacak. Sakaryalı hayırseverlerden bu konuda destek bekliyoruz'' dedi. Hayırseverlerin yapacağı bağışların, çocukların kaliteli eğitimi için harcanacağını belirten Vali Aydıner, Milli Eğitim Bakanlığı'nca Ziraat Bankası'nda açılan 3004001/3388.9 ve Halk Bankası'nda açılan 64000010 nolu hesaplara dileyen hayırseverler para yatırabileceklerini bildirdi.

ZONGULDAK'TA

Zonguldak'ta da Valilik, 8 yıllık kesintisiz temel eğitim için yardım kampanyası başlattı. Vali Sami Seçkin, uygulamanın getireceği maddi sıkıntıyı aşmak için il genelinde yardım kampanyası başlatıldığını söyledi. Seçkin, eğitimin nitelik ve nicelik olarak etkinliğinin artırılmasının zorunlu haline geldiğini ve bu yönde yeni bir devrim yapılarak 8 yıllık kesintisiz ilköğretim uygulamasına geçildiğini belirtti. Vali Seçkin, vatandaşların bağışları için Ziraat Bankası Zonguldak Şubesinde 30440/103200-3 nolu hesap açıldığını bildirdi.

MERSİN'DE

İlköğretimin 8 yıla çıkarılmasına Mersin'deki emekli öğretmenler destek vererek, ücret almadan görev yapabileceklerini açıkladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!