Ders kitabına seçme hakkı

Güncelleme Tarihi:

Ders kitabına seçme hakkı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 1997 00:00

Haberin Devamı

Öğrenci ve veliler, bu öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nın sunduğu kitaplar arasından istedikleri ders kitabını seçebilecekler. Bakanlığın belirlediği liste dışındaki kitaplar, okutulmayacak. Öğretmenin verdiği konuyu, öğrenci seçtiği kitaptan takip edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk kez başlanacak uygulamayla, öğrenciler ve velilerine, 1997-1998 öğrenim dönemindeki ders kitaplarını seçme hakkı tanıdı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ders Kitapları Yönetmeliği'nde yaptığı değişikliğe göre, Bakanlıkça belirlenen örgün ve yaygın eğitim kurumlarında okutulacak 1000'i aşkın ders kitabının tam listesi okullara asılarak, öğrenci ve velilere duyurulacak. Öğrenci ve veliler, bu listeden istedikleri ders kitaplarını seçecekler. Listede bulunmayan hiçbir kitap, ders kitabı olarak okutulamayacak.

Sözkonusu kitaplar, bakanlıkça tespit edilen fiyatın üzerinde satılamayacak. Bu kurala aykırı davrananlar hakkında yasal işlem yapılacak.

Uzmanlar, öğrencilere kitap seçme hakkı tanınmasının sorun yaratmayacağını belirttiler. Öğretmenin daha önce konuyu kitaptan işlediğini kaydeden uzmanlar, ‘‘Şimdi ise ders programına göre konu işlenecek. Örneğin ders programında hangi konu işlenecekse, öğrenci bunu seçmiş olduğu kitaptan takip edecek. Böylece aynı konuda çeşitli kitaplardan yararlanılacak'' dediler.

YÜZDE 70 ZAM

Ders kitapları, Mayıs ayında alınan karar uyarınca yüzde 70 zamlı satılacak. 1997-1998 ders yılında ilköğretim okullarında okutulacak bazı ders kitaplarının KDV hariç fiyatı 32 bin liradan başlıyor ve 550 bin liraya kadar çıkıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!