Eğitime bağış vergiden muaf

Güncelleme Tarihi:

Eğitime bağış vergiden muaf
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 1997 00:00

Haberin Devamı

8 yıllık temel zorunlu eğitime katkı için bağış ve yardımda bulunacaklar, söz konusu tutarı hiçbir izin ve sınır olmadan, gider yazıp, vergiden indirebilecekler.

Maliye ve Milli Eğitim Bakanlıklarının 8 yıllık kesintisiz ilköğretim uygulaması ile ilgili yapılacak bağış ve yardımlara ilişkin tebliği, dünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Bağış ve yardımların toplanması ile bunların vergiden indirilmesine ilişkin esasları düzenleyen tebliğe göre, 8 yıllık temel eğitim için yapılacak bağış ve yardımlar, Milli Eğitim Bakanlığı adına Ziraat Bankası Merkez Şubesi'nde 3388.9 numaralı ve Halk Bankası Merkez Şubesi'nde 64000010 numaralı özel hesaplara yatırılacak.

Gelir vergisi mükellefleri, bağış ve yardım tutarını bildirdikleri gelirden indirebilecek. Adi veya kollektif ortaklıklar tarafından yapılan bağış ve yardımlarda her bir ortağın hissesine düşen miktar, bağış ve yardımın yapıldığı yılla ilgili verilen yıllık beyannamede indirim konusu yapılacak. Aile reisi beyanı uygulamasında ise aile fertlerinden birisi tarafından yapılan bağış ve yardım, bildirilen toplam gelirden düşülecek.

Kurumlar vergisi mükelleflerince yapılan bağış ve yardımlar da, kurum kazancında gider olarak gösterilebilecek.

YARDIM TOPLAMA YOLLARI

8 yıllık zorunlu temel eğitimde kullanılmak üzere yardım toplama yetkisi almak için ilgili makamlara başvuranlar, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan aldıkları yazılı izni de başvuruya eklemek zorunda olacak.

Toplanacak bağış ve yardımlarda, sadece ‘‘Bankalarda hesap açma’’ yöntemi kullanılacak. Makbuz ve diğer yollarla kesinlikle yardım toplanamayacak.

8 yıllık eğitim için resmi veya özel kişi ve kuruluşlarla sürdürülmekte olan bağış ve yardım toplama faaliyetlerinde bugüne kadar toplanan paralar da, en geç 7 gün içinde nemalarıyla birlikte belirtilen hesaplara aktarılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!