İ. Melih!

Emin ÇÖLAŞAN
Haberin Devamı

Artık İ. Melih deyince hepiniz tanıyorsunuz bu adamı. Ankara'nın Refah Partili Büyükşehir Belediye Başkanı! Ankara'nın paralarını nereye harcadığını, bu inanılmaz kaynakların kimlerin cebine pompalandığını burada size defalarca duyurdum.

Örneğin Alfagas isimli bir imalathaneye, doğalgaz sayacı yaptırma bahanesiyle trilyonlar ödedi. Bu konuda yazdıklarımın hiçbirine yanıt veremedi.

Mehmet Ali Alan isimli özel avukatına, İ. Melih'e bağlı EGO Genel Müdürlüğü tarafından 13 milyon dolarlık tazminat davası verildi!

Kendi yandaşlarını, Refah mensuplarını ve Refah'ın yayın organı olan Milli Gazete'nin Ferhat Koç, Zeki Ceyhan gibi ‘‘yazarlarını’’ belediyeden maaşa bağladı.

İhaleleri yandaşlarına verdi. Şeriatçı Muradiye Vakfı ve yan kuruluşları İ. Melih'ten ne işler aldılar!

Bunları burada defalarca yazdım, kimseden tık yok!

***

Dünkü Sabah Gazetesi'nin manşeti, bizim İ. Melih'e ayrılmıştı. Gazeteci arkadaşım Ali Ekber Ertürk, bu adamın bazı marifetlerini tek tek sıralamıştı. Manşet şöyledi:

‘‘İşte Adil Düzen. Melih Gökçek, Ankara Belediyesi'ni Refahlılar ve yakınlarına avanta dağıtım merkezi haline getirdi.

Bütün ihaleler Refahlılara... Halktan ‘Adil Düzen’ diyerek oy isteyen Refah'ın gerçek yüzü ortaya çıktı. Gökçek, belediyenin önemli ihalelerini Refahlılara verirken, belediye şirketlerine de yine Refahlıları yerleştirdi.

Refahlılara trilyonlar akıtan Gökçek, kendi yandaşlarını ihya ederken, kendinden olmayanlara hayat hakkı tanımadı.’’

Haberin devamında, bu hortumlamadan pay alan Refah mensuplarından bazıları yer alıyor. Birkaç örnek veriyorum:

- Oğuzhan Asiltürk'ün yeğeni Celal Asiltürk'e milyarlarca liralık ihale, kömür depolarının işletmesi ve arsa tahsisi.

- Refah Milletvekili İbrahim Halil Çelik'in akrabalarının kurduğu Çelik İnşaat'a ihaleler.

- Refah Milletvekili Şevki Yılmaz'ın kardeşine ait Dostlar Karadeniz şirketine ihaleler.

- Refah Milletvekili Temel Karamollaoğlu'nun damadı ve oğluna trilyonluk ihale. Oğlu ayrıca belediyede işe alındı.

- Refah Milletvekili Mehmet Altınsoy'un yeğeni İsa Altınsoy'a ait Altınkaya şirketine belediye ve ASKİ'den çok büyük ihaleler.

- Refah Milletvekili Ömer Hatipoğlu'nun kardeşi belediyede daire başkanı, diğeri ise şirketlerde yönetim kurulu üyesi oldu.

***

İşte size adil düzen!.. Halka yutturulmak istenen safsatanın ne olduğunu görüyor musunuz? Al gülüm ver gülüm vaziyetleri!.. Ankara'da yaşayan milyonlarca insanın hakkı olan paralar birilerinin cebine hortumlanıyor. Burada bu konuları aylardan beri bıkmadan, usanmadan yazıyorum ve hiçbir yetkili makam ağzını açmıyor, açamıyor.

İş artık o boyuta varmış ki, Refah Partisi'nin herkese Müslümanlık öğretmeye kalkışan köşe yazarları bile hiç sıkılmadan belediyeden maaş alıyorlar!

Sütununda din iman nutukları atacaksın, sonra ay başında belediyeye gidip İ. Melih'in imzasından geçen bordroyu cebe atacaksın! Çok yaşa sen adil düzen!.. Ne güzel düzen!

Peki, ama bu rezaletler karşısında Ankara Valiliği ne yapıyor? İçişleri Bakanlığı ne yapıyor?

Devlet ne yapıyor?

Nasıl oluyor da İ. Melih gibi biri bu makamda tutuluyor? Yasalar niçin uygulanmıyor?

***

Bu şahıs Alfagas isimli sıradan bir imalathaneyi nasıl ve hangi gerekçelerle elinden tuttu da memleketin trilyonlarını onlara ödedi? Niçin yanıt veremiyor?

Mehmet Ali Alan isimli özel avukatı, bu şahıs adına bugüne kadar yüzlerce dava açtı. Önlerine geleni mahkemeye vererek, savcılığa şikâyet ederek korkutup susturacaklarını zannediyorlardı!

Ankara'da ayrıca, bu İ. Melih aleyhine açılmış yüzlerce dava var.

Allah rızası için söyleyin, bu ne biçim belediye başkanı?

Bu avukatın, normal koşullar altında İ. Melih'ten milyarlarca lira vekâlet ücreti almış olması gerekiyor. Aldı mı, almadı mı? Kaç para aldı? EGO'nun yüklü davası niçin bu şahsa verildi? Soruyoruz, tık yok!

Bizim anlı şanlı İ. Melih, yakın geçmişe kadar her gün ekranlara çıkar, oralardan herkese ‘‘sert’’ mesajlar gönderirdi:

‘‘Yüreğin yetiyorsa karşıma çık. Ama çıkamazsın...’’

Kendisi hakkında belgeleri konuşturanlara, gazeteciler dahil, tehdit dolu yazılı açıklamalar gönderir, hatta mahkemelere yansıyan yazılı ifadelere göre, onları adamlarına dövdürürdü.

İnsanların peşine Eray Koç isimli özel maaşlı kameramanını taktırır, onları bu yöntemle taciz etmeye kalkışırdı! Belli ortamlarda ise ‘‘çok ilginç ve çok özel’’ çekimler yaptırırdı.

Gerçek yüzü ortaya çıktıktan sonra, İ. Melih'in sesi birdenbire kesiliverdi! Artık ekranlara çıkamıyor, ona buna posta koyamıyor.

Kanun ve hukuk tanımıyor. Örneğin Sıhhiye'de yaptırmakta olduğu üstgeçit için idare mahkemesi yürütmenin durdurulması, adli mahkeme ihtiyati tedbir kararı verdiği halde, inşaatı sürdürüyor. Mahkeme, itirazlarını daha dün reddetti.

Nerede Ankara'nın göbeğindeki devlet, nerede hükümet? Arayın da bulun!

***

İ. Melih ve Refah Partisi, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde azınlıkta! Meclis istese, İ. Melih'i birkaç günde hallaç pamuğu gibi atar. Ancak gelin görün ki, Belediye Meclisi'nin bazı ANAP'lı üyleri yıllardan beri bu adam ve Refah'la işbirliği yapıyorlar. Kendi çıkarları uğruna Refah'a bastonluk yapıp İ. Melih'i görevde tutuyorlar.

Bunu da burada defalarca yazdım. ANAP yönetimi bu şahıslara herhalde söz geçiremiyor. Yani şu anda İ. Melih, Ankara'da ne yapıyorsa, onun ortağı ANAP'tır. Bunu herkes böyle bilsin. ANAP desteğini çektiği anda, bu şahıs gidecek.

Zaten yarı yarıya gitti, süngüsü düştü de, o takdirde tam gidecek!

Yazarın Tüm Yazıları