Öğrenciye af müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciye af müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

1996 - 97 öğretim yılında, devam ettiği halde bazı derslerden başarılı olamayan ilköğretim öğrencilerine şartsız kurul, lise öğrencilerine de sorumlu olarak bir üst sınıfa geçme hakkı veriliyor. Öğrencilere af niteliğindeki yeni hakları, Milli Eğitim Bakanı Uluğbay açıkladı.

İlköğretim okulları ve liselerdeki başarısız öğrenciler için af geliyor. Milli Eğitim Bakanı Hikmet Uluğbay, ilköğretim kurumlarındaki başarısız öğrencilere şartsız kurul, liselerdeki öğrencilere de sorumlu sınıf geçme hakkı verildiğini bildirdi.

Uluğbay, 1996-1997 öğretim yılına ait olmak üzere ilköğretim kurumlarına devam eden, ancak başarısız olan öğrencilerin durumlarının öğretmen kurullarında yeniden değerlendirileceğini belirtti. İllere gönderilen genelgeye göre kurullara, okul müdürleri ve sınıf öğretmeleri ile birlikte veliler de alınacak. Öğrencilerin başarısız olma sebepleri velilere aktarılarak, velilerin talepleri yazılı olarak alınacak. Kurulun görüşleri doğrultusunda öğrenciler hakkında kesin karar verilecek. Öğrenciler ya bütün derslerden başarılı sayılacak ya da durumlarında değişiklik yapılmayacak.

Uluğbay, 9'uncu sınıf öğrencilerinin bir kısmının yalnızca Türk Dili ve Edebiyatı, bir kısmının da yıl sonu ortalamasıyla başarılı sayılamayacağı derslerden başarısız oldukları için sınıf tekrar etme durumunda kaldıklarını, bunun da yeniden değerlendirileceğini belirtti. Devamsızlık nedeniyle başarısız olanlar dışında, yıl sonu ortalamasıyla sınıf geçilemeyecek derslerden kalan öğrencilerin, yıl sonu ortalamasına bakılmaksızın 10'uncu sınıfa sorumlu olarak devamları sağlanacak. Bu derslerden başarılı olmadıkça sorumlulukları kaldırılmayacak. Yıl sonu başarı ortalaması 2.00'nin altında olduğundan sınıf tekrar etme durumuna düşen öğrenciler istedikleri en fazla 3 dersten ortalama yükseltme sınavına alınacaklar.

KAYITLAR YARIN

Genelgeye göre, bütün kurumlarda kayıt işlemleri 21 Ağustos'ta başlayacak. İlköğretimin 6, 7 ve 8'inci sınıfında bulunanlar ve ortaöğretim kurumlarına devam edenler ile çıraklık eğitim merkezlerinde kayıtlı bulunan öğrenciler, eğitimlerini bu kurumlarda tamamlayacak. Bu kurumlara 1997-98 öğretim yılından itibaren kayıt alınmayacak. Anadolu liselerini kazanan adayların kayıtları ise bu kurumların hazırlık sınıfına yapılacak. Anadolu, fen ve süper liselere kayıtlar cumartesi ve pazar günleri de dahil olmak üzere 24 Ağustos'a kadar yapılacak. 1996-1997 ders yılında ve daha önceki yıllarda ilkokuldan mezun olan öğrencilerden isteyenler 19 yaşından küçük olmaları koşuluyla çıraklık eğitim merkezlerine alınabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!