Erzurum'da bile fiyasko

Güncelleme Tarihi:

Erzurumda bile fiyasko
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 1997 00:00

Haberin Devamı

8 yıllık kesintisiz eğitimi protesto için İzmit, Erzurum ve Kütahya'da düzenlenen korsan gösteriler fiyaskoyla sonuçlandı. RP'nin kalesi olarak bilinen Erzurum'da bütün çağrılara rağmen ancak 150 kişi toplanabildi. Diğer illerde de sönük geçen gösterilerde 183 kişi gözaltına alındı.

İzmit, Erzurum ve Kütahya'da 8 yıllık kesintisiz eğitimi protesto için düzenlenen korsan gösteriler fiyaskoyla sonuçlandı. RP'nin kalesi olarak bilinen Erzurum'da bütün çağrılara rağmen ancak 150 kişi toplanabildi. İzmit'de 500, Kütahya'da ise bin 500 kişinin katıldığı üç ayrı ildeki izinsiz gösterilerde aralarında kadınların da bulunduğu 183 kişi gözaltına alındı.

İzmit'te yerel Selam TV'nin program yapımcısı Sami Çakar başkanlığındaki komitenin, 8 yıllık eğitimi protesto mitingi yapmak üzere Kocaeli Valiliği'ne başvurusunun kabul edilmemesine karşın, dün aralarında Milletvekili Şevki Yılmaz'ın Fransa'dan izine gelen kardeşi Şevket Yılmaz ile çok sayıda kadının da bulunduğu taşkın bir grup olay çıkardı. Öğle namazından sonra gruplar halinde Anıtpark'a gelen RP yanlıları, polisin sıkı güvenlik önlemi aldığı alana girmek istedi. Uyarılara karşın ısrar eden yaklaşık 500 kişi, ‘‘İmam hatipler kapatılamaz'', ‘‘Kuran'a uzanan eller kırılsın'', ‘‘Mesut Yılmaz Moskova'ya'' sloganları atmaya başladı. Polisin uyarısına rağmen dağılmayan grup gösteriyi sürdürdü. Bunun üzerine polis, aralarında kadınların da bulunduğu 154 kişiyi gözaltına alındı.

Erzurum'da da RP yanlıları, izin verilmemesine karşın gösteri yaptı. Günler öncesinden el ilanları dağıtarak halkı DGM önünde toplanmaya çağıran RP yanlıları ancak 150 kişiyi toplayabildi. Dün öğle namazından sonra Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Lalapaşa Camsi önünde toplanan 150 kişi, ‘‘İmam hatipler kapatılamaz'' sloganı atarak Havuzbaşı Semti'ne doğru yürüdü. Yoğun güvenlik önlemi alan polis, yola barikat kurarak grubu geçirmedi. Cumhuriyet Caddesi'ni bir saat trafiğe kapatan göstericilerden bazıları, aynı yerdeki ANAP il binası önüne yürümek isteyince polisler tarafından engellendi. Polis 29 göstericiyi gözaltına alarak, topluluğu dağıttı.

KÜTAHYA'DAKİ MİTİNGE İLGİ YOK

Çevre illerden gelenlerin katılımıyla Kütahya'da düzenlenen mitinge ise yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Belediye binası önünde Petrol-İş, Maden-İş Sendika Şubeleri ile çeşitli vakıf ve dernekler tarafından düzenlenen mitinge çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Sık sık ‘‘Mesut bir gün öleceksin, imam önüne geleceksin'', ‘‘İmam hatipler kapatılamaz'' sloganlarının atıldığı mitingde göstericiler Hürriyet, Milliyet, Sabah ve Kütahya Ekspres gazetelerini yırttılar. Miting, olaysız sona erdi.

Bu arada gösteri sırasında sol eliyle zafer işareti yapan Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi Zühal Sönmez gözaltına alındı. Bazı göstericiler de ekip aracına bindirilen genç kızı yuhaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!